Szőlős pite recept

A Szőlős pite hozzávalói:
Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

1-2 evőkanál finomliszt
2 dkg Rama
A tésztához

20 dkg kristálycukor
egy csipet só
4 darab tojás
20 dkg finomliszt
40 dkg mag nélküli szőlő (kb. 40 szép szem)
6-7 dkg dióbél
20 dkg Rama


A Szőlős pite elkészítési módja:
Elkészítés A Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Csipetnyit sózzuk, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérje egyharmadát rátesszük, a liszt egyharmadát rászitáljuk, óvatosan összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. A masszát egy Ramával kikent, liszttel behintett 25x20 centis tepsibe simítjuk. A szőlőszemeket és a durvára vágott diót rászórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, nagyjából közepes lánggal (175 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 27-30 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szőlős pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook