Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szőlős piskóta recept

Szőlős piskóta recept

Elkészítési idő 40 perc

A Szőlős piskóta hozzávalói:
12 db babapiskóta
2 dl édes fehérbor
10 dkg dió vagy meghámozott mandula
3 tojás
40 dkg fehér szőlő
4 evőkanál cukor
1 kicsi citrom


A Szőlős piskóta elkészítési módja:
A babapiskótát darabokra törjük, és mély üvegtál vagy négy talpas pohár aljára rakjuk, a bor felével meglocsoljuk. A dió felét – a szép szemeket – kiválogatjuk, félretesszük, a többit durvára vágva a piskótára szórjuk. A szőlőt leszemezzük, a fele szintén a piskótára kerül. A tojást a cukorral nyeles serpenyőben fehéredésig keverjük, a bor másik felével felengedjük, a citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk, kikeverjük. Nagyobb lábosban vizet forralunk, a serpenyőt beleállítjuk, és a krémet kevergetve addig hagyjuk a gőzön, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor a piskótára öntjük, és ha kihűlt, fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a szép diószemekkel és a maradék szőlőszemekkel kirakjuk.

4 személyre. (Az elkészítési idő hűtés nélkül értendő!)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szőlős piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook