Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szőlős-marcipános muffin recept

Szőlős-marcipános muffin recept

Elkészítési idő 15 perc

Kalória 270 kcal
Zsírtartalom 7 gramm
Szénhidráttartalom 4,8 gramm

A Szőlős-marcipános muffin hozzávalói:
kb 12 db-hoz:
25 dkg mag nélküli szőlő
10 dkg natúr marcipán
28 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
0,5 szódabikarbóna
0,5 teáskanál fahéj
1 tojás
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
0,8 dl étolaj/12,5 dkg puha vaj
2,5 dl tej/tejföl
a díszítéshez:
15 dkg porcukor
2,5 evőkanál fehérbor/szőlőlé
(a sütőformához zsíradék/sütőpapír)


A Szőlős-marcipános muffin elkészítési módja:
A sütőt 180 fokosra előmelegítjük, a sütőformát kizsírozzuk, vagy belerakjuk a sütöpapír formákat. A szőlőt megmossuk, a marcipánt kis darabokra vágjuk. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, és elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a marcipándarabkákkal és a szódabikarbónával. Egy másik edényben felverjük a tojást, és jól elkeverjük a cukorral, olajjal/vajjal, tejjel/tejföllel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a szőlőszemeket. A tésztát a sütőformákba töltjük, és 20-25 percig sütjük. A kész süteményt a formában hagyjuk pihentetni kb 10 percig, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A díszítéshez a porcukorból, és a borból/szőlőléből fényes cukormázat keverünk. A muffinokat egyesével óvatosan belemártjuk, és hagyjuk megszáradni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szőlős-marcipános muffin elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook