Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Szoljanka recept

Szoljanka recept

A Szoljanka hozzávalói:
20 dkg savanyú káposzta,
4 dkg kolozsvári szalonna,
1 kisebb fej vöröshagyma,
10 dkg sárgarépa,
6 dkg petrezselyemgyökér,
6 dkg zeller,
3 dkg gomba,
5 dkg ecetes uborka,
1 gerezd fokhagyma,
1 db babérlevél,
1 db citrom,
2 dl tejföl,
1 pár virsli,
1/2 dl fehérbor,
3 dkg paradicsompüré.


A Szoljanka elkészítési módja:
A savanyú káposztát, ha kell beáztatjuk, átmossuk és átvágjuk. A szalonnát kockákra, a vöröshagymát finomra vágjuk. A zöldségféléket gyufaszál vastagságúra, a gombát szeletekre, az uborkát metéltre vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, átpirítjuk, majd a vöröshagymával együtt is átpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt vegyes zöldséget, a gombát, a savanyú káposztát, a metélt uborkát és lassan pároljuk. Párolás közben beletesszük a zúzott fokhagymát, a babér levelet, és 2-3 karika citromot. Vízzel felengedjük és lassan fõzzük, majd a fehérbort is hozzáöntjük. Végül a virslit vékony karikákra vágjuk és a levesbe tesszük. Tálalásnál tejfölt teszünk bele.


Kategória: Egytálételek receptjei


A szoljanka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook