Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szoktál szalámit lefagyasztani? fórum

Szoktál szalámit lefagyasztani? (tudásbázis kérdés)

2013. nov. 11. 15:14
nem
26. Ncilány (válaszként erre: 17. - Zani)
2010. szept. 22. 12:35

Szerintem is sok a víz benne. Nem érdemes fagyasztani.

A főtt - föstölt császár se jött be nekem, rendesen összeesett, víz volt benne is. És sokkal finomabb frissen.

2010. szept. 22. 12:30
sose szoktam
2010. szept. 22. 12:24
én is gyakran dobom be a mélyhutobe. Van egy kedvenc hentes uzletem, tudom mikor van friss áru, akkor veszek tobbet a felét lefagyasztom, bár én egy max 2 hétnél tobább nem tárolom. De kiolvasztás után semmi kulonbséget nem érzek. A sonkafélék az egyetlen amit nem fagyasztok, de a száraz vagy félszáraz szalámit simán. pusz
23. 645b490433 (válaszként erre: 1. - Kicsilányka1984)
2010. szept. 22. 12:22
Mi itthon vágunk disznót de ezek nyarak sem a kolbásznak sem szaláminak nem tesznek jót, hamarébb romlanak mint régen, ezért mikor kellő szárazságot elérik papír tőrlőbe csomagoljuk őket majd folpackba utána nylon zacskóba és irány a fagyasztó nagyon finomak onan kivéve is mi a rendes hűtőbe berakjuk ott enged ki de tényleg finom .
22. Szilvamama (válaszként erre: 17. - Zani)
2010. szept. 22. 12:20
Ezt akartam írni, de megelőztél. Én sem fagyasztom a parizert, inkább veszek olyan 10-15 dekás csomagoltat, ami hosszaban eláll.
2010. szept. 22. 12:14

szia, nálunk gyakran van lefagyasztva szalámi, és ugyanolyan kiolvasztás után is, mint "új" korában...

A sonkát meg a párizsit ha nem muszáj ne fagyaszd le, mert szivacsos lesz és tocsog a vízben...

Épp ma olvasztottam ki egy sonkát és nem olyan guszta, így pizzára tettem, persze csak miután leitattam róla a vizet...

2010. szept. 22. 12:11
Szia! Ha előre csomagolt párizsit veszel, azt nyugodtan lefagyaszthatod, semmi baja sem lesz. / persze ugyan így minden mást is/ Nálunk is úgy vált be, hogy este veszem ki a fagyasztóból és reggelre magától felolvad. Próbáld ki nyugodtan!:)
19. sztolyka (válaszként erre: 18. - Virus2008)
2010. szept. 22. 12:10
miért?
2010. szept. 22. 12:10
Szalámit semmiképp
17. zani (válaszként erre: 2. - Kicsilányka1984)
2010. szept. 22. 12:07
a parizert nem érdemes fagyasztani, mert elég magas a víztartalma és az kifagy belőle. ez sokat ront az élvezeti értékén. de legalább kiderül mennyi vizet vettél parizer-árban :) na azóta nem veszek parizert.
16. Zsú1965 (válaszként erre: 7. - Kicsilányka1984)
2010. szept. 22. 11:55
2-3 szeletet csomagolom zacsiba vagy folpackba, este kiveszem a fagyasztóból, reggelre tökéletes (gyorsan kiolvad)
15. sztolyka (válaszként erre: 14. - Kicsilányka1984)
2010. szept. 22. 11:55
nincs mit máskor is!
2010. szept. 22. 11:54
köszönöm a segítséget:DDD
2010. szept. 22. 11:54

de jó:)

kipróbálom:)))

meg szoktak jönni nagymamámék messzi tájról s mindig hoznak pár rúd szalámit tartósítani jó lenne őket:)

2010. szept. 22. 11:54
én császárszalonnát is szoktam szeletelve
2010. szept. 22. 11:53
szerintem próbáld ki kis mennyiségben a parizert és meglátod, milyen, de valószínűleg annak sem változik az íze, állaga a kiolvasztás után
10. sztolyka (válaszként erre: 9. - Kicsilányka1984)
2010. szept. 22. 11:52

dehogy

eláll tovább is

9. kicsilányka1984 (válaszként erre: 5. - Sztolyka)
2010. szept. 22. 11:52

és ha kiolvad meddig áll el?

1-2 nap?

vagy még aznap meg kell enni?

2010. szept. 22. 11:51
szoktam egész rúdban is, szeletelve is, kiolvasztva ugyanolyan. Konkrétan parizert még nem fagyasztottam, de más felvágottat (olasz, csirkemell sonka stb.)már igen. Ezek is jók kiolvasztva.
7. kicsilányka1984 (válaszként erre: 3. - 342bae44d8)
2010. szept. 22. 11:51
mert van egy két éves lányom meg terhes is vok . sokszor rossz időben nem tudok elmenni a boltba,mert sokat vagyok egyedül a gyerkőcökkel.és a lányom imádja a parizert.
2010. szept. 22. 11:51
én még nem csináltam
5. sztolyka (válaszként erre: 4. - Sztolyka)
2010. szept. 22. 11:50
mi szoktunk rúdban venni többet olcsón és eltesszük folpackba meg sajtot is
2010. szept. 22. 11:49

szoktam szeletelve ugyanolyan

párizsit nem szoktam

2010. szept. 22. 11:49
miért akarod fagyasztani?
2010. szept. 22. 11:48

parizert is le lehet?

ugyanolyan marad?

2010. szept. 22. 11:48
Szoktál szalámit lefagyasztani?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook