Szklerózis multiplex (beszélgetés)
Szia.
Túl lehet élni. Együtt lehet vele élni.
De ha feladja a beteg, és nem küzd (sokat láttam ilyet) akkor sokkal nehezebb.
Láttam olyat, aki beletörődött, és 3 hónap múlva meghalt, de olyan is van, akinek 18 éve diagnosztizálták, és jelenleg is tünetmentes.
Nem okoskodni akarok, de van tapasztalatom.
Erről sokat tudnék mesélni.
Szia!
Nekem az anyósom szenved ebben a betegségben. :(
Szia!
..vannak itt a hoxán, remélem fognak neked válaszolni!!
Nekem a lányom szenved ebben a betegségben...
Mi az a Mep, Sep?
MRI, nem elég?
Akkor Páromnak szerencséje volt. Neki időben észrevették. Egy évre rá pedig már szurizza magát.
Párom is azt mondta, hogy így utólag visszagondolva neki is már régóta megvolt pár tünet. És 2 éve felköltözött pestre egyedül. Új munkahely, új város, idióta lakótársak. Így egy hónap múlva már írta, hogy furcsa a lába. Ez februárba volt. Húsvét vasárnap már kórházba volt. Egy évre rá pedig szurikat kap, mert volt már azóta két subja.Kitartást Neked!
Jázmin85!
Anyunak későn vették észre kb.3 éve mikor már teljesen leromlott az állapota de így utólag visszagondolva már 30 év körül jelentkeztek a tünetek.Az esetek 60-70%-ban egész jól szinten tartható, lassítható a leépülés.Bizz benne hogy a párodé ebbe a kategóriába tartozik és akkor minden ok lesz!Sok kitartást kívánok Nektek és submentes éveket a párodnak!
Agis!
Mi az a transzferáz kezelés,még nem halottam róla!Mindendre képes vagyok anyuért!Mindenhová elviszem ami 1 kis esélyt ad neki vagy legalább mosolyogni látom.Lszi írj róla bővebben.Most cérnabaültetésre járunk de sztem baromság,az agykontroll nagyon jó volt.A legjobb professzornál,Dr Guseo András tanárúrnál van a gyógyszerekre injekciókra nem reagál.50 éves anyu.Képtelen vok végignézni hogy a szemem láttára megy tönkre és én nem tudok segíteni neki.Kérlek írj!
Transzferáz kezelés segít de azt csakis professzori ajánlással, konzíliumi beleegyezéssel csinálják meg, mert nagyon sokba kerül és mérlegelik a beteg minden körülményét (pl.életkor)
Rengeteg 30-as vagy annál fiatalabb nő szenved az SM-től.
szia.
én csak annyit tudok, h voltak már hasonló témák itt.
a keresőbe írd be: multiplex
További ajánlott fórumok:
- Ez szklerózis multiplex lenne?
- Tudna-e valaki szklerózis multiplex betegség elleni diéta összeállításában segíteni?
- A látóideggyulladásos betegek kb. hány százalékánál fog kialakulni a későbbiekben szklerózis multiplex?
- A szklerozis multiplex nincs befolyással a beteg kinézetére?
- Látóideggyulladás után biztos, hogy kialakul a szklerozis multiplex?
- Ha egy nő szülés után lesz szklerózis multiplex beteg, akkor az súlyosabban nyilvánul meg, mint általában?