Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Színes lasagnetorta karottasapkában recept

Színes lasagnetorta karottasapkában recept

A Színes lasagnetorta karottasapkában hozzávalói:
20 dkg gomba,
1 gerezd fokhagyma,
őrölt bors,
só,
1 evőkanál vaj,
10 dkg paraj,
3 szál oregánó,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 szál bazsalikom,
1 db kaliforniai paprika,
25 dkg lasagne tészta,
2 db sárgarépa.

Besamelmártás
5 dkg sajt,
szerecsendió,
só,
5 dl tej,
10 dkg vaj,
3 evőkanál finom liszt.


A Színes lasagnetorta karottasapkában elkészítési módja:
Először a besamelmártást készítjük el: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a forró tejjel, és folyamatosan kevergetve a kívánt sűrűségűre főzzük. Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, végül belekeverjük a reszelt sajtot. Egy kivajazott tortaformát kibéleljük a tésztalapokkal. Egy sorban belehelyezzük a szeletekre vágott kaliforniai paprikát és megsózzuk. A zöldfűszereket apróra vágjuk, összekeverjük, megszórjuk velük a paprikaréteget. Meglocsoljuk a mártás harmadával, majd ismét egy sor tészta következik. A friss parajt egy kevés vajon megfuttatjuk, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük. (A fagyasztott leveles parajt felengedjük, és egy kevés vajon a zúzott fokhagymával összeforraljuk.) A parajkrémet a tésztára kenjük, és meglocsoljuk a besamel felével. Megint tészta következik, erre jön a maradék mártás, végül a torta tetejét bőven megszórjuk reszelt sárgarépával. Megsózzuk, és 140 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Langyosan vagy hidegen szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A színes lasagnetorta karottasapkában elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook