Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szilveszteri-tál recept

Szilveszteri-tál recept

A Szilveszteri-tál hozzávalói:
Egy nagy hosszukás tálca

1 malacfej
só, bors
5 dkg füstöltszalonna
30 dkg megfőtt rizs
50 dkg krumplipüre
8-10 db kis csemege uborka
15 dkg májkrém
15 dkg zöldborsó
Marinált paprika csikokra vágva
Egy nagy sárgarépa karikára vágott szelet


A Szilveszteri-tál elkészítési módja:
A malac fejet jól megpucoljuk, kefével be sozzuk. egy napig hütőbe tesszük. Tepsibe tesszük, pici vizet aláteszünk és sürün meg-meg kenegetjük a villára szurt szalonnával. A fülére papir zacskót teszünk, hogy megne égjen A krumplipürét elkészitjük, a tálrahelyezzük a szépen meg sült fejecskét, jobb oldara és baloldalra két - két rizsből nagygombocot készitünk, vizes kézzel. A malacka nyakaköré szemenként a zöldborsóbol gyöngyöt rakunk köré, közepébe a sárgarépakarikát helyezzük el az a medálja. A marinálpaprikát uborkákat csikokra vágva diszitgetjük a tálat. A májkrémet nyomózsákba tesszük,és a rizsgolyócskákra rá nyomjuk B U É K (mindegyikre egy-egy betü legyen) A malacka agyára meg az évszámot nyomjuk. Igy tálaljuk.

A malacfejet úgy tesszük a tepsibe, hogy az orra felfelé álljun.


Kategória: Húsételek receptjei


A szilveszteri-tál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook