Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szilveszteri diótorta recept

Szilveszteri diótorta recept

A Szilveszteri diótorta hozzávalói:
tésztához

20 dkg margarin,
20 dkg dió,
20 dkg porcukor,

krémhez

két púpozott evőkanál kakaópor,
két púpozott evőkanál cukor
két evőkanál tej,
10 dkg vaj,
egy evőkanál rum,
a tetejére citrommáz.


A Szilveszteri diótorta elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és a nagy gáztepsi hátsófelére simítva megsütjük. Ha kihűlt, óvatosan lecsúsztatjuk róla, mert könnyen törik, és három lapba vágjuk. A kakaóport a cukorral meg a tejjel jó sűrűre főzzük, a tűzről levéve beletesszük a vajat, és addig keverjük, amíg ki nem hűlt. A két alsó lapot ezzel a krémmel megkenjük, a tetejét pedig citrommázzal vonjuk be. Mindig a fogyasztás előtt pár nappal készítsük el.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szilveszteri diótorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook