Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Szilvamag-likőr recept

Szilvamag-likőr recept


Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Szilvamag-likőr hozzávalói:
negyedliter szilva mag kiszedett bele
fél liter tiszta szesz
85 deka cukor


A Szilvamag-likőr elkészítési módja:
Negyedliter szilvamagnak kiszedett belét törjük meg és fél liter tiszta szeszt ráöntve, 5-6 hétig napon vagy melegen tartsuk, naponta fölrázva. Ezután 85 deka cukrot főzzünk sűrű sziruppá és ha kihűlt, öntsük a szeszhez. Jól össze kell rázni, majd kendőn át kell átszűrni, az összetört magvakat jól kinyomva. Hagyni kell állni, egy idő múlva lehet használni.


Kategória: Italok, koktélok receptjei

A receptet beküldte: , nov. 1. 10:10
A szilvamag-likőr elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook