Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Szilvakrémleves habbal recept

Szilvakrémleves habbal recept

A Szilvakrémleves habbal hozzávalói:
0,5 kg szilva (készülhet befőttből is)
2 dl tejföl
mézeskalács fűszerkeverék
pici citromhéj
kevés finomliszt
habtejszín
csipet só


A Szilvakrémleves habbal elkészítési módja:
A felezett és magozott szilvákat a fűszerkeverékkel és a csipet sóval odatesszük főni. Nem kell neki sok, mire felforr, már lehet is behabarni. Ha készen van, botmixerrel összepürésítjük, krémesítjük. A behűtött habtejszínt felverjük, és nyomózsákba téve a tányérokba kiszedett lehűtött leves tetejére felhőcskéket nyomunk belőle. (a leves készülhet befőttből is, akkor még egyszerűbb a dolgunk, hiszen ízesíteni sem kell olyan intenzíven. Használjuk fel a befőtt levét is)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A szilvakrémleves habbal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook