Sziasztok szegedi anyukák! (beszélgetés)
Igen gyorsan telik az idő.Tegnap volt nálunk egy 6 hónapos kislány.Kicsit nehéz volt mindkettővel lenni.A nap végére KO-ra fárasztottak.Szerencsére Ákos jól türte a dolgokat.Kicsit volt csak féltékeny.De nehéz volt lekötni mindakettő gyereket.Ráadásul Ákos úgy akart vele játszani ahogy a kortársaival.
Annyira más a mostani várandóságom.Stella már most felkelt éjszaka.Annyira nagyon tud rúgni,hogy a pocakom megmozdul.Hihetetlen.
Külön szobába van a két gyerköc? Mi egy szobába akarjuk tenni őket.Nem tudom jó ötlet-e.
A központi védőnőkön én is ki vagyok akadva.A t2 hetes toxoplazma eredményem még mindig nincs meg.A többiről nem is beszélve.Még,hogy van 1 gyerekem (akit nem rég szültem),mert tök tudatlan lennék.A beutalókat is én kérem,mert elfelejti.Még jó,hogy nem kell olyan sürün járni.Ennek örülök.
Réka mennyit alszik egy nap kb?
Még annyira nem szépültek meg az emlékek,de már kezdenek!!!-Számomra a legmegdöbbentőbb!:)
Amikor Tamást megszültem,ott helyben kijelentettem,hogy akár azonnal szülnék is megint...hát,most pont az ellenkezője volt.Tényleg nem értem,hogy ez miért volt nehezebb.Azért erre nem számítottam.
Úristen!Hogy múlik az idő!!!Hihetetlen!Már túl vagy a felén.Nagy pocid van?:)
Igen,kedden kezdődik az ovi.Nem várom,mert nem tudom még,hogy hogyan tudjuk megoldani Tamás elvitelét-hazahozatalát.
Érdekes már most is Tamásnak Réka,ő foglalkozna is vele a maga módján,de azt nem engedhetjük.:))A legrosszabb neki,hogy állandóan csendben kell lennie.Na,az nehezen megy,de muszáj,mert ugye Rékuci nem olyan jó alvó,mint Tamás volt.Mellette bomba is robbanhatott volna,az se ébresztette volna fel,ha egyszer elaludt.
Az elején kicsit furcsa volt megszokni,hogy Réka egész más természetű,mint Tamás volt picinek.Az is érződik,hogy ő kislány.Valahogy más!:)
Jaj annyira édes kiscsaj.:))))))))))))
Pár képen meg kell zabálni.Tök jól,érthetően leírtad a szülést.Nem lehetett könnyű,de gondolom szépültek az emlékek.
21 hetes vagyok!!!!
Húú tényleg nem lehet egyszerű.De legalább éjszaka tudsz egy kicsit pihizni. Lassan kezdődik az óvoda nem? Egy kicsit megoldja az is majd a dolgokat.De szerintem is ez majd elmúlik magától.Főleg ahogy majd nől Réka nem kell annyira vigyázni rá, biztos érdekesebb lesz Tamás számára is.
Megnézem a képeket!!!! A naplódat nem is néztem.De buta vagyok...
Látod,megmondtam,hogy kislányotok lesz!!!Gratulálok!:))Hány hetes is vagy most?
Amúgy meg jobbulást!Vigyázz magatokra!
Sajnos egyelőre úgy érzem,hogy nagyon nehéz 2 gyerekkel,de remélem majd belerázódunk,összeszokunk és végre kialakul valami normális napirend.
Réka nappal nem igazán alszik,max.2-3 órát összesen(már a legelejétől ezt csinálja),úgyhogy nincs sok időm mellette,viszont éjjel azért jól alszik,már van amikor csak egyszer ébred.Szopizik.Nincs annyi tejcsim,mint Tamásnál volt,de egyelőre épp elég.Ja,és már kézbe van szoktatva ő is,és velünk alszik a nagyágyban,mint régen Tamás.:)Ez van!:DDD
Tamás nagyon-nagyon szereti,de ránk kicsit haragszik,hogy nem igazán tudunk vele játszani,csak pár órát.Sajnos akarva-akaratlanul állandóan ébresztgeti Rékát-nem csoda,hogy nem alszik napközben.A magatartása sajnos nagyon rossz irányba fordult,agresszív,nem szófogadó lett.Gondolom ez valami féltékenységi reakció,és remélem átmegy rajta,mert nagy rosszaság lett belőle.Olyan dolgokat művel,hogy hihetetlen!Tegnap elvittük anyósomékhoz,ott aludt,ma jön haza.Tudod,most töltötte először külön az éjszakát tőlünk.
Szio!!!
Velünk nincs nagyon semmi.Most lesérültem a jobb lábamra nem tudok ráállni.A jobb szemem alatt van egy monokli.Ákos lefejelt.Mindenki azt hiszi,hogy a férjem ver.Sajnálkozva néznek rám.Persze ilyenkor kell orvoshoz,védőnőhöz mennem.
A nagy hír: KISLÁNYUNK LESZ!!!!!!!! Ma tudtuk meg.Meg is akartam neked írni.Hála istennek minden rendbe van vele.Attila családja teljes örömmámorba van.Tudod náluk még nem született kislány...
Ákos elindult.Nagyon ügyesen megy már.A Balcsi rossz volt.Nagyon rossz időt fogtunk ki.:(
Nálatok mi újság? Hogy van Réka és Tamás? Hogy bírod? Sokat gondolok rád.Fárasztó lehet,de biztos jó. Ha van egy kis időd tehetnél fel képet a kiscsajról.:)))
Szia!
Mi újság veletek?néha írhanál helyzetjelentést,még ha én nem is írogatok gyakran.:D
Szia!!!
GRATULÁLOK NEKTEK!!!! Sejtettem.;-) Remélem örömteli,nyugodt időszaknak nézzel elibe.
Szia!Pénteken,24.-én,11.32kor megszületett Réka!!!3550gr és 52 cm.Tegnap jöttünk haza a kórháűzból,minden OK,szokjuk mindannyian az új helyzetet-főleg Réka,aki ugye pár napja még a pocakomban lakott.:))
Ha lesz időm,majd részletezem a dolgokat!
Nincs ismerösünk.Eszembe jutott,hogy voltam 2 évvel ezelött is a Balcsin.Csak nem fürödtem benne.Bulizni voltam.Most Széplakra megyünk egy hétre.Ákit nem visszük.:( Én egy kicsit ki vagyok ezen akadva,de mindenki szerint pihizek.A hét vége fele meg lehozzák elméletileg Ákost.Spanyolba repülővel mentünk.Attila volt már ott.Én még csak egyszer voltam.
Hova szoktatok járni Horvátba?
Balatonon hová mentek?Van ott ismerősötök,rokonotok esetleg?Meddig lesztek?Mi 2 éve voltunk Balatonon(is) így 3-asban,de sajnos nagyon rossz panziót fogtunk ki,úgyhogy annyira nem élveztük,de csak egy hétvégére mentünk szerencsére.Mi Lellén voltunk,mert a barátnőimmel régen oda jártunk és nagyon élveztük.Akkor!:))
Horvátország déli részére szoktunk járni az Adriára.Van egy tuti helyünk és mindig oda megyünk,nem birunk betelni vele.
Egyszer voltunk Görögországban (2 éve),de az is elég balul sült el...azt utazási irodán kersztül szerveztük magunknak...de soha többet!A tengerpart ott is nagyon gyönyörű volt.-Én abban az évben kaptam meg a magyar állampolgársdágot,előtte nem is utazhattam külföldre.
Mi úgy tervezzük,hogy jövőre 2 helyre is megyünk nyaralni!!!:)
Spanyolországban hol voltatok?Már többször is voltatok?
Mivel utaztok,mindig vonattal?
Én nem hiszem,hogy a hüvelyi uh árt a babának,nem azért nem csinálják gyakran,hanem inkább más okból,úgyhogy ne aggódj!Semmilyen uh-nak nincs káros hatása az biztos!!!
Bérkert klinika-recepció:552-020
Szio
Nem baj.Balcsira megyünk.Mi se voltunk tavaly nyaralni.Ezért is akartunk menni idén.Ti hova szoktatok járni?Mi Spanyolországot szeretjük nagyon.Jövöre lehet,hogy elmegyünk,de majd látjuk,hogy bírjuk két gyerekkel.De várom a Balcsit is.14 évesen voltam utoljára.Mi inkább aktív nyaralok vagyunk.Ti?Ráadásul nem is tudunk nagyon egyhelybe maradni.Még Ákos elött csináltunk olyat,hogy felültünk egy nemzetközi vonatra és nappal megnéztünk egy várost,éjszaka utaztunk(pihentünk).Magyarországot meg kerékpárral jártuk.Igy sok helyen voltunk.Bocsi egy kicsit nosztalgiáztam.:)
Remélem Ákos is ilyen lesz.Mondjuk most is sokat mászkálok vele és elég jól bírja.
Még ma megkérdezem!
Hová mentek nyaralni?Mi mindig a tengerre szoktunk menni,de idén ugye ez kimarad.Furcsa is!:)
Engem is 19 hetesen hívtak be a genetikai uh-ra.Úgy látszik így szokták.
Én is inkább lebeszélnélek benneteket a bölcsiről,mert akkor Te is úgy járnál mint én,hogy végigbetegeskedtem a terhességemet és halálosan aggódtam állandóan a baba miatt.De szörnyű időszak volt!Én még így is félek a szeptembertől,mert Tamás ugye elkezdi az ovit(szerintem most is sok bacit összeszed majd),és Réka is pici lesz még akkor...szóval érted!
Azért jó ez a kis lehülés!Babát nem hozott,de éjjel megint vaklármáztam egyet.:D Most 2-4ig volotam ébren,mert görcsölt,keményedett megint a hasam-de nagyon.Végül nem lett belőle semmi,de legalább már volt valami tünetem!:)
Megköszöném ha elkéred a számot.
Most derült ki,hogy pont akkor vagyunk oda nyaralni mikor genetikára kaptam időpontot.De nem is értem hisz akkor még csak 19 hetes leszek.Remélem át tudják rakni.Akkor lehet,hogy várunk,mert Virág szerint a 24. hétbe érdemes menni.Akkor már nagyon szépen látszik az arca.Ákosnál a 20.hétbe voltunk,de takarta az arcát.Állandóan a fütyijét mutatta.:))
Barátnőméknél is ez a helyzet.Flóri is mindig mindent összeszedett az oviba.Nálunk Attila beakarja iratni Ákost bölcsibe,hogy ne legyen nekem sok.De szerintem tök hülyeség,mert csak délelöttre vennék be és csak hazahoz minden nyavalyát.Plussz sztem azt hinné,hogy a kicsi miatt kell bölcsiba járnia.
Ha ennyi volt az időváltozás akkor nem hiszem,hogy beindult a szülés.De kitudja.Jó ez a hüsi.Remélem Ákos is sokáig alszik majd.
:) Akkor igyekszem rendszeresen jelentkezni,s ha nem leszek fenn pár napig,akkor tudd,hogy a célegyenesben vagyunk,vagy már azon is túl.:)
Nem tudom az újszegedi magánklinika számát,de majd megérdeklődöm a szomszéd csajtól,mert ő oda jár,azt hiszem.Az biztos,hogy ott is csak a 20. héttől csinálnak 4d uh-ot.
Ja,amúgy én is csak 1-1 uh képet kaptam a terhességeim alatt,de azt is úgy kellett kérnem.Azt hittem itt Szegeden jobban osztogatják.:)
Ma sincs semmi tünetem.:(Komolyan,ez hihetetlen már.A betöltött 36. hét óta szinte minden panaszom megszűnt,ami addig volt.Végülis még nem ért ide a front...de szerintem ennek se lesz hatása,mert ez lesz immáron a 3. hidegfront,amiben bíztunk.
Na,jó,ha ilyen indokokkal vannak kirekesztve a gyerekek a rendelőből,akkor megértem,de ha egészséges a gyerek,és nem tudja az anyuka hová rakni,akkor kicsit kellemetlen.Amúgy az oviban is ezt utáltam,hogy más anyukák mindig bevitték a beteg gyerekeiket a csoportba,és Tamás meg alig járt miattuk oviba,mert mindig beteg volt.
Tök durva ha már aznap nem írsz én is izgulok,hogy jön a baba.:)
Nem kaptam uh-os képet.Én még sose kaptam,csak babamozin.Szerintem azért,mert nem fizetek.Megtudod adni az újszegedi magánrendelő számát,ahol lehet babamozizni?
Reméljük lesz hatása a frontnak.
Engem is dühít egy kicsit.De megértem őket.Mondta a védőnő,hogy volt olyan anyuka aki a bárányhimlős gyerekét hozta be.A náthás gyerek is gyakori volt.Igy viszont megértem őket is.
Szia!
Nagyon titkolózós baba,de nem baj,mert később legalább biztosabbra meg tudják mondani a nemét.Kaptatok uh képet is?
Nem tudtam,hogy a terhesgondozóba nem lehet bevinni gyereket.Elég hülye ötletnek találom,sőt inkább felháborító!Neked akkor szerencséd volt,hogy gyorsan behívtak.
Nálunk még mindig változatlan a helyzet.Megint a holnapi hidegfrontban bízok.:)
Én se szeretek intézkedni.A halálom meg a várás.Utálok várni. Most jártam meg a Vasast.Hála istennek gyorsan sorra kerültem.De már most dög meleg van.Itthon még mindenki alszik,még Ákis is.Este ő is szenvedett.Úgy aludt,mint a kiterült béka.Ha pelenkával takartam be,azt is lerúgta magáról.Hajnal 3-kor meg úgy gondolta,hogy már kipihente magát.Alig bírtam vissza altatni.
Ma 12:30-ra van időpontom Virághoz.Nem tudom,hogy fogok elmenni ebbe a nagy hőségbe.
Nekem is csak egy nővérem van.Köztünk 14 hónap van.Ő a legjobb barátnőm is egybe.Ezért nem akartunk sok korkülönbséget a két gyerköc között.Mi Csillával mindig összetartottunk/tartunk.
Nem lesz egyszerű majd ha Zoli visszamegy dolgozni.
Én a sok sétát és a lépcsőzést hallottam.Szerintem Ákos ezek miatt is jött korábban.Sose pihentem.Egyszerűen mehetnékem volt.Bérletem nem volt,így mindig sétáltam.Anyuék meg az 5.-en laknak lift nélkül.Ja meg az intim együttlét.Állítólag az is beindítja.Barátnőm a meleg vízbe való tusolást,befekvést mondja.
Úgy sajnáltam anno Ákost mikor felébresztették. :( Olyan drasztikusan csinálták.Én is alig várom,hogy lássam ultrahangon.Megkérdezem majd Virágot,hogy mikortól tudják megmondani a nemét.Múlthéten felhívtam a Medicentert.Ők a 20. héttől tudják.Kiváncsi vagyok arra amit ajánlottál az Újszegedit.Nem tudom ott mikortól?
Sztem a barna folyás csak a vizsgálattól van.Reméljük már el is múlt.
Visszatérve a vasashoz képzeld nem lehet bevinni gyerköcöt.Nem tudom még,hogy kire bízam ezeken a sok vizsgálatokon.Kicsit ez miatt szomorú vagyok.
De utáltam intézni ezeket a névváltoztatásos dolgoka,na meg arról nem is beszélve,amikor az állampolgárságot intéztem magamnak...kész rémálom volt!Szerencsére nálunk úgy van,hogy amit lehet,azt mind Zoli intézi.Igaz ő sem szereti az adminisztratív dolgokat,de mégis magára vállalja-én meg örülök neki.:)
Brutális ez a meleg.Ha nem kell mennem sehová,én ki se teszem a lábam,az biztos.Éjjel talán jobban szenvedek,mint nappal.Persze egy kicsit meg is vagyok fázva,mert állandóan kitakarózok.Én régen bírtam a meleget,és inkább fázós voltam...na,de most!Remélem ez csak a nagy pocak és a hormonok miatt van így.
Tamás nem jár most oviba,velünk van.Jövő héttől lesz kemény,mert Zolinak lejár a szabija,és hétfőn már nappalos-reggel fél 7től este fél 7ig.Még nem tudom,hogy hogyan is legyen,mert nekem már azért nagyon nehéz mozogni.
Az jó,hogy ott van nővéred.Hány tesód van,és hány év van köztetek?
Nekem egy nővérem van és 13 év van köztünk :),de már nem érezhető,mert elég fiatalos felfogású,meg minden!Ha lehetne,én is inkább őt hívnám segítségnek,mint a nagyikat.:))
Pihenj,aludj,amennyit csak bírsz!Fontos!
A ctg rendben volt,bár úgy kellett felébreszteni Rékát,mert jól bealudt.Utána még a dokim is megvizsgált meg uh-ot is nézett,és már megírták a kórlapomat is,mert ha nem szülök addig,akkor jövő szerdától papíron már kórházban leszek.:)
Te milyen "praktikákat" ismersz a szülés beindítására?:)
Ja,és most vettem észre,hogy van egy kis barnás folyásom...nem tudom mitől,a vizsgálatra gondolok,aztán majd látjuk mi lesz belőle?Egyelőre nincs más tünetem,csak izgulok!:)))Biztos nem fogok nyugodtan aludni éjszaka miatta.:))
Nem kaptam időpontot.Szerencsés voltam,mert ebédszünet volt a pénztárnál(ott lehet most venni az illetéket).Én meg már odaálltam mikor még zárva volt.Igy első lettem,mert illeték nélkül nem tudták a többiek intézni.Utána elmentünk az adókártyámat elintézni.Ott képzeld azt mondták,hogy az ideiglenes személyi sok papirmunkával jár.Igy jöjjek vissza ha megkapom az állandót.Nagyon mérges lettem főleg,mert a gyerek már tiszta álmos voltés hisztizett.Ma intéztem a TB kártyámat.Az gyorsan ment.
Én a meleg miatt nem irigyellek.Hogy birod? A ctg-n mondtak vmit? Elhiszem,hogy türelmetlen vagy.Főleg ebbe a melegbe és még Tamás is ott van.Tényleg ő jár nyári oviba?Vagy otthon van veled?Nálunk most itt van nővérem.Én örülök neki,mert sokat segít,de így is állandóan aludnék.De legalább már a rosszullétek csökkenek.Holnap megyek a vasasba.Kiváncsi vagyok mennyit kell majd várni.
Én is!Azért jó lenne már túllenni a szülésen!:))Már nagyon türelmetlen vagyok.
Nem értem én ezeket a számolásokat!Tudod,nekem is bekavartak a hetekkel,2x is át kellett írni a heteket.Na,mindegy,majd tudják ők!:)
Jajj,nem irigyellek!Azért kaptál időpontot?Anélkül brutális.