Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szófogadatlan nagytesó? fórum

Szófogadatlan nagytesó? (beszélgetős fórum)


10. kekekeke (válaszként erre: 5. - Lávli*)
ápr. 17. 11:14
Ezt nekem is mondta egy pszichológus. És tényleg, mennyire igaz.
ápr. 17. 11:13
Nekem 6 év van a gyerekek között. A nagy nagyon nehezen fogadta el a kistesóját. Kb. 6 hónap is volt, amire elfogadta.Sok-sok hiszti, szófogadatlanság. Türelmesnek kell lenni vele. Beszélgetni, szeretgetni, ahogy az előttem szólók írták. Csináltunk anya-fia programot, csak ketten elmentünk ide-oda. Én azt mondtam neki, hogy majd meglátod, hogy meg fogod szeretni. És mondta is utána, hogy igazad volt anya.
8. Lávli* (válaszként erre: 6. - Matyera)
ápr. 17. 10:06

Szerintem is.

Most nem emlékszem, hogy Ranschburg vagy Vekerdy, de érdemes elgondolkodni rajta.

7. matyera (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 17. 10:04
Ne told át apjára. A kisgyerek tudja hikell otthon és hogy kell máshol viselkedni. Elrontani nem lehet kéthetente 2 napig. Ezt felejtsd el. Az bizonyos, hogy amikor hazajön apától,akkor pár óráig pukkad majd, sértett és nem fogad szót. De nem változik az apja engedékenysége miatt.
6. matyera (válaszként erre: 5. - Lávli*)
ápr. 17. 10:02

😱😱😱😱😱

Úristen,ezt így még sosem olvastam, de bakker nagyon jó megfogalmazás! Ezt érdemes átgondolni annak akinél születik kisteso.

5. Lávli* (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 17. 06:52

Szerintem több szeretet igénye van annál, mint amit kap.


(Csak érdekességként: Olvastam egy szakkönyvben, hogy egy kisgyereknek olyan a testvér érkezése, mintha a férj beállítana egy új asszonnyal, és azt mondaná a réginek, hogy mostantól neked is nagyon kell szeretni, mert én is nagyon szeretem. )


Idő, türelem, törődés.

4. andi6020 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 17. 06:51
Most rátolod az apjára, hogy miatta olyan amilyen? Szidhatjuk persze, ha ezt szeretnéd.
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Lávli*)
ápr. 17. 06:46

Èpp ez az,hogy pàrom kb minden nap dèlben hazaèr.Közös ebèd,utàna pàrom elbabàzik,èn pedig tudok időt szànni a nagyra,bùjàs,mesenèzès együtt,jàtszàs a szobàjàban,szòval minden ugyanùgy zajlik,mint azelőtt.Nincs elnyomva a baba miatt.Sőt baba is ha alszik,szèpen leteszem had aludjon ès vègzem a hàzimunkàt,nagyobbik hozza a szeket,segìt a konyhàban stb.

Szerintem ez a 2fèle nevelèsi stìlus kezdi ezt kivàltani belőle,mert kezd agresszìv mòdon jàtszani,plusz olyan szavakat hasznàlni,amiket itt nincs hogy halljon.

ápr. 17. 06:39
Figyelmet szeretne és több törődést, szeretetet, mert most nagyon árvának érzi magát. Úgy érzi, világvége lett. Nem erélyes, rongyosra járatott szájtépést, büntetést vár (bezárni a szobába, tőled még messzebb 😰), hanem gyengéd kedves szeretetteljes anyai ölelést, sok közös, kettesben töltött időt, hogy tudja, érezze, hogy pont úgy szereted, mint a testvére születése előtt. :/
ápr. 17. 06:31

Nemrèg szültem,nagyobbik gyerek 3èves .A problèmàm az,hogy akàrmit elmondok,legyen az 500x is,soha nem hallgat ràm,pedig erèlyesen szòlok rà.Tegnap bevittem egy ilyen alkalommal büntetèskènt a szobàjàba,mire leàllt az ajtòt rugdosni,ütlegelni.

Az is közrejàtszik szerintem,hogy minden vasàrnapot az apjànàl tölt,ahol az csinàl amit akar,szemtelen emiatt.Tudni kell,hogy fiam születèse òta nem vagyunk együtt az apàval.Mostohaapàra hallgat,de mikor ő dolgozik,akkor is ùgymond profitàl ès szò szerint hülyènek nèz,abszolùt nem hallgat,rongyosra jàratom a szàm ès most amiatt is,hogy ne zajongjon,kiabàljon a baba mellett mikor alszik.

Eddig fèltem attòl,hogy milyen lesz az èlet a babàval,de babò csak eszik-alszik,egy szavam sincs rà.Itt a nagytesò az aki miatt kàosz van ès nem tudom mit tehetnèk,hogy ne legyenek ilyen düh rohamai.

Ha el is magyaràzok neki dolgokat,nagy bűnbànòan mondja igen tudja,szòt fogad,de rà 1percre màr maga az ördög ès màr èjjel is felràz több alkalommal..


Teljesen tanàcstalan vagyok ès ùgy èrzem csődöt mondok anyakènt.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook