Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Szezámmagos halfilé recept

Szezámmagos halfilé recept

A Szezámmagos halfilé hozzávalói:
1 kg karalábé,
1 csokor petrezselyem,
1 csokor snidling,
40 dkg mélyhűtött tengeri hal,
2 evőkanál szezámmag,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál vaj,
2 evőkanál tejföl,
1 dl zöldségleves (kockából),
frissen őrölt fekete bors,



A Szezámmagos halfilé elkészítési módja:
A petrezselymet, a snidlinget megmossuk, a vizet felitatjuk róluk, és finoman felaprózzuk. A tengeri halat kivesszük a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten megvárjuk, amíg kienged. A karalábékat meghámozzuk, megmossuk, és hosszú csíkokra vágjuk, majd felforrósított vajban megpirítjuk. A zöldségleveskockát vízben feloldjuk, és a karalábéra öntjük. 10 perc alatt puhára pároljuk benne. A kiengedett tengeri halról felitatjuk a nedvességet, megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a szezámmagban. Felhevített olajban mind a két oldalát ropogósra sütjük. A serpenyőből kivéve konyhai papírtörlőn felitatjuk róla a zsiradékot. A felaprózott snidling és petrezselyem egy részét összekeverjük a tejföllel, másik részével megszórjuk a párolt karalábét. Tálaláskor a zöld-fűszeres karalábét tesszük először a tányérra, rárakjuk a halfilét, és melléöntjük a joghurtos öntetet.

A hal mellé köretnek készíthetünk főtt burgonyát is.


Kategória: Halas ételek receptjei


A szezámmagos halfilé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook