Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Szertartásaink - Élet a pulijaimmal 2 cikk

Szertartásaink - Élet a pulijaimmal 2


Egy állatot akkor ismersz meg igazán, ha együtt élsz vele. Így igaz ez a kutyákra is. Pulira meg különösen. Ha egyenrangú félként viseltetsz iránta, megmutatja igazi önmagát, mindenét neked adja. A Puli feltételek nélkül szereti a gazdáját, akkor is, ha a gazda nem, vagy csak alig viszonozza. Ám ha ugyanazt a szeretet adja neki, akkor a Puli a csillagokat is lehozza az égről. Így szó szerint. Nem véletlen a nép száján keletkezett szólás-mondás: "a Puli nem kutya, hanem Puli". Tudom, sokan gondolják, hogy elfogult vagyok.
Szertartásaink - Élet a pulijaimmal 2

1. Zokni szertartás:

Minden reggel – talán konzervatív vagyok – de zokniba bújok, ha épp nem szoknya és nylon harisnya az aktuális viseletem. Ez normál esetben egy perces tevékenység sem lenne. De nem nálunk. Amint a puli lánykák meghallják, hogy kihúzom a széket az asztal mellől, mire rá tudnék ülni a hokedlire, körbe rajonganak az ebek. Mivel csak 2 kezem és 3 pulink van, felváltva kell simogatni őket, nem marad szabad kapacitás a zokni felhúzására. Mire elégedetten távoznak – néha a zoknimmal együtt – eltelik 4-5 perc. Ezt természetesen bele kell kalkulálni a reggeli napirendbe.

2. Reggeli távozási szertartás:

Csutak keresztbe fekszik a bejárat ajtó előtt, hogy ne tudjunk elmenni. Szeder bánatos képpel néz ránk, hogy megint el fogtok menni? Bokréta ugat és tiltakozik, mert ő már biztos abban, hogy elmegyünk. Mindig úgy köszönök el tőlük: Lányok! Legyetek jók, ha tudtok! megjegyzem szinte mindig nagyon jók.

3. Éjszakai szertartás:

Mivel egy 150 éves felújított, modernizált tornácos parasztházban élünk, a hálószoba és a legkisebb helyiség, ahova a király is gyalog jár, vagy 20 méterre van egymástól. Éjszakánként, félkómásan próbálom megközelíteni a 50 év fölött már gyakrabban meglátogatandó helyiséget. Szeder – a fehér puli – lábtörlőként fekszik keresztbe a hálószoba ajtaja előtt. Amint átlépek felette, rögtön mellém áll, miközben Csutak az öreglány a másik oldalon jön mellettem. És, hogy ne legyen egyszerű a 20 méter megtétele Bokréta – a viháncoló kicsi – a két lábam között jön. A pulik szent meggyőződése, hogy éjszakánként engem meg kell védeniük a sötéttel szemben.
Írta: Szederke66, 2018. december 7. 09:35
Fórumozz a témáról: Szertartásaink - Élet a pulijaimmal 2 fórum (eddig 1 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook