Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szerintetek van joga az óvónőnek bántani egy gyereket? fórum

Szerintetek van joga az óvónőnek bántani egy gyereket? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
2011. márc. 14. 15:34

Óvónő vagyok. Történjen bármi, legyen égedelem rosszcsont a lurkó -- akkor sem üthetem meg, nem alázhatom meg.


35 éve vagyok pályán, volt, hogy 10-ig számolnom kellett, volt, hogy a gyermekek iránti alázatomat kellett használnom, hogy békés maradjak.


Mindez idáig sikerült -- és remélem így is marad.


Bár, a képzésünket át kéne írni, mert a mai szülők igen nagy része olyan liberális szellemben "neveli" (?) gyermekét, hogy az ember hátán feláll a szőr. De nem az az ártatlan gyermek tehet róla.


Javaslom a verekedős kolléganőknek, hogy inkább a szülőt pofozza meg!!

104. rella82
2011. márc. 9. 14:30
Kíváncsi vagyok mindenki véleményére akit ért ehhez hasonló vagy bármilyen más rossz tapasztalattal járó eset az oviban. Az is érdekelne, hogy aki elment a 'végsőkig' meddig jutott, mit lehetett tenni a nyugalom érdekében?
103. rella82
2011. márc. 9. 13:49

Sziasztok!

Nem tudom olvassa-e még valaki ezt a fórumot, de szeretnék megosztani Veletek egy nem mindennapi, felháborító és egyúttal szomorú esetet. Sok jó óvoda van, ez tény. De a legszomorúbb, hogy hiába képzett egy óvónő, attól még nem biztos, hogy óvónői pályára való!

Kisfiamat a múlt hónapban fegyelmezés címén a pólójánál fogva kirántotta az óvónő a tornafoglalkozáson a többi kisgyerek közül,pofont adott neki,szóban megalázta,'befejezésül' pedig a nyitott ablak alá állította büntetésből. Az eset után bementünk férjemmel megtudni mivel érdemelte ezt ki a fiunk, válasz: 'nem csináltam semmit'. Kiderült olyannyira csinált, hogy a többi kisgyerek is látta. Na, azután annyit sikerült elérnünk, hogy bevallotta az óvónő, hogy 'több kisgyerek szaladgált, valakit meg kellett fegyelmezni'. Az óvónőről tudni kell, hogy idegileg labilis, középsős a fiam, és a kezdetektől több szülővel-gyerekkel volt konfliktusa. A gyermekünkkel szerencsére eddig nem volt konfliktusa, jó kapsolat volt közöttük. Mivel aztán a 'vallomása' másnapján megtudtuk, hogy letagadta a kollégái között az egészet, és még minket hozott ezáltal kellemetlen helyzetbe, ezért kértük a vezető óvónőtől az eset kivizsgálását, hiszen lényegében nekünk kizárólag az volt a célunk, hogy kiderüljön mi is történt azon a bizonyos tornaórán, ki mond igazat, az óvónő vagy a fiunk. Lényeg a lényeg, hogy lezajlott az eljárás, a o.vezetőnk az óvónőt védte, nemigazán jutottunk dűlőre, a jegyzőkönyv elkészült, de mi kértük ezen felül a gyermekünknek pártatlan pszichológiai vizsgálatot. 4 féle vizsgálatot végzett az óvoda által meghatározott pszichológus, kizárólag a Fiunk jelenlétében, az eredmény pedig a gyermekünket igazolta. IGAZAT MONDOTT, valóban érte bántalmazás az óvónő részéről. Az eset után másnap az óvónő, aki állítólag nem csinált semmit, kezét tördelve kért a Fiunktól és tőlünk szülőktől bocsánatot, na és persze az óvodavezető is. Mi ezt elfogadtu, mert a történtek ellenére a legjobb a békés szándék. Múlt héten már kimért, de a maga módján normális volt az óvónőnk, de tegnap kimutatta előttem a foga fehérjét. Eszében sincs békességben lenni, és ahelyett, hogy szégyellné magát, hogy ilyen szomorú ügyben felmerült egyáltalán a neve, még felemelt fejjel közli, hogy részéről nincs békesség. Az óvodánk vezető helyettese azt kérte az ovivezetőnktől, hogy kerüljön át az óvónő másik csoportba, de mivel az óvoda taníttatja az óvónőt, ezért 'védőszárnyak' alatt áll. Az esetet azért írtam meg, mivel igen van olyan, hogy a kisgyerek ferdít és van olyan, hogy igazat beszél! Figyeljetek nagyon oda a szemetek fényére, mert Őt/Őket csak mi, szülők védhetjük meg! Hozzátenném, hogy a gyermekem minden elfogultság ellenére nem problémás gyerek, semmi konfliktusunk nem volt. Minden bűne az volt az eset kapcsán, hogy pont őt kapta ki az óvónő a többiek közül fegyelmezés címén. Nálunk még nem zárult le az ügy, mivel az óvónő viselkedése újabb fordulatot vett és nem állszándékunkban ovit váltani, hiszen a másik óvónénink kedves, a dadusunk is, és a fiamnak itt vannak a csoportban a kialakult baráti kapcsolatai. Szégyenérzetünk viszont nem nekünk szülőknek kell, hogy legyen. Remélem mindenki számára tanulságos a mi nem mindennapi, de mégis szomorú 'kálváriánk'.. :-(

102. Náíma
2010. febr. 2. 07:14
Dehogy van joga!! A szülő dolga,hogy nevelje a gyereket!Az ovónő illetve a tanárnő dolga,hogy tanítsa,és fejlessze a gyermek tudását!
101. sitecom
2010. febr. 2. 06:41

nagyából végig olvasgattam...hát sok ovónő tényleg nem való a pályára...hál isten azért kivétel is van.

a két nagyfiaimnál történt..nem bántotta anno csak kikötözte az asztal lábához,mint egy kiskutyát....

szegénykém rohant volna mikor meglátott,hogy érkeztem érte...hát nem tudott.én ezért is kivertem a balhét....állitotta volna a sarokba,ha rossz...

2010. febr. 2. 05:37
Nincs joga. Alattunk épp egy óvónő lakik a házban, és vele már beszélgettünk erről a témáról. Nincs joga.Viszont a nevelése a gyerekeknek nehéz is azt mondja, mert sokszor ha már egy kicsit fentebb emeli a hangját, hogy a gyerek a rosszalkodást, hisztit hagyja abba, a gyerek már akkor árulkodik az anyukájának, az anyuka pedig már ezt szóvá teszi, s ő szinte már nem tudja, hogyan szóljon a gyereknek, hogy jobban viselkedjen. A szép szó a neveléshez sokszor kevés, közben a többi gyerekkel is foglalkozni kellene, tanítgatni kellene őket...egyebek...nehéz helyzetben van azt mondja, mert kényes kérdés, hogy mihez van joga és mihez nincs...megütni a gyereket biztosan nem szabad, de mégis valahogy neki is nevelni kellene, ha kell...legalábbis ha hiszti vagy rosszalkodás terén fennakad a tű a gyereknél, s a szép szóval nevelés, nem hat. Valamikor már a sarokbaállítás is gond a szülőnek....
99. Laryan
2010. febr. 1. 19:45
Nincs joga!!!!!hogy jönne ő ahhoz :P
2009. nov. 9. 11:51
Az ilyen nem óvonő!Minek megy akkor óvonői képzésre ha megüt egy pici gyereket!Uristen!De akkor semmi idegrendszere nincs a gyerekekhez.Nem való óvonönek.
97. mimmo33 (válaszként erre: 96. - Mimmo33)
2009. nov. 9. 11:35
Azt szerettem volna íerni, hogy NEM kell a szomszédba mennie;)
96. mimmo33 (válaszként erre: 30. - Rohiani)
2009. nov. 9. 11:33
Igazad van nincs joga, de azt gondolom, hogy egy óvónőnél nem lenne szabad, hogy ilyen mértékben elpattanjon a húr...Az én fiamnak kell a szomszédba menni a rosszaságért, meg az elevenségért- mondjuk ő nem verekedős-de még nálam sem fajul tettlegességig, nem hogy egy idegen gyereknél.
95. 00346cf747 (válaszként erre: 67. - Talian35)
2009. nov. 9. 10:55
Szia, annak idején 3/4 5-kor utolsóként mentem lélekszakadva a csemetémért. Nem a csoportban, hanem az egész oviban ! egyedül volt, 1-2 dajka társaságában, az öltözőben szoktak ücsörögni.
2009. nov. 9. 09:58
Nincsen! ...annyi más módszer van,hogy a gyerekeket fegyelmezzuk,ha szukséges :)
2009. nov. 9. 09:57
Nem is óvónő az ilyen. A húgom óvónő, beszélgettünk már ilyenről, tilos, nincs joga és nem is szabad. El kell foglalni a gyereket, le kell kötni értelmes dolgokkal, azért van a foglalkozás.
2009. nov. 9. 09:38
Nincs!
91. 5e48d37001 (válaszként erre: 70. - 11c89165be)
2009. febr. 18. 08:25
Sajnálom,hogy ez az óvitokban,és azt ,hogy a szülők ennyire gyávák és inkább szemethunynak.Amikor ekkora a munkanélküliség magyarországon nem lenne szabad,hogy egy ilyen munkaerő garázdálkodjon az óvitokban.Igenis szólni kellene a vezető óvónőnek.!Nem beszélve arról,hogy mekkora törést okzhat ezzel egy kisgyereknél.Iszonyat.
90. supin
2009. febr. 18. 07:47
Milyen ovónő az ilyen??
89. daroki
2009. febr. 17. 20:30
Dehogy van!
88. od
2009. febr. 17. 20:24
nem
2009. jan. 4. 23:08
Már miért lenne?
2009. jan. 4. 23:03
Nem az a dolga szerintem beszélgesen el vele de ne bántsa mert a gyerek majd utál oviba járni !!még ilyet ...
2008. dec. 16. 19:49
Szerintem nincs.
2008. nov. 7. 05:44
Unokám tegnap összeütközött egy ovis társával és az orra állítólag elferdült.(Nyíregyen)Petike fogta magát és a tükör előtt visszarakta az orrát! :)A lányoméknak nem tetszett az óvonők hozzáállása, nem nagy dolognak tekintették. Elvitték kórházba, de szerencsére nincs eltörve, igaz kezd lilulni az orra.
2008. nov. 4. 20:36
Már rég halottam az ovikról, remélem minden rendben van.Üdv
82. B.Mária (válaszként erre: 81. - 11c89165be)
2008. okt. 27. 14:47

Kedves Böbe2006!

Hidd el nagyon rossz érzés itt olvasni hogy ilyen problémák vannak az oviba, mint írtam is a gyerekeknek nagyon fontos állomás az ovi, és ha negatív élményük lesz vagy van az nem jó.Tudom, hogy türelem kell a gyerekekhez, főleg ahol sokan járnak egy csoportba, de könyörgöm ez a hivatásunk.Én is szoktam néha felemelt hangon beszélni, persze ezt se szabad lenne, de néha muszáj. Kívánom mindenkinek, hogy gyerekeiteknek legyen jó óvónénije! :) Üdv

81. 11c89165be (válaszként erre: 74. - B.Mária)
2008. okt. 27. 09:11

Kedves Mária!


Örülök, hogy ön is kapcsolódott a fórumhoz és talán egy kicsit a másik oldalt is tudja képviselni.

Sajnos mint látni a hozzászólásokból nagyon sok embernek gondja van az ovival.Persze szülője válogatja, hogy kinek mi a problémája.Én mindíg olyan óvónénit szerettem volna a fiamnak, aki szereti és törődik vele.(Volt egy nagyon drága idős óvónénink, de sajnos ő elment nyugdíjba)Én is azokhoz az emberekhez tartozom, akiknek nagyon fontos a gyereke fejlődése, testi és lelki téren egyaránt. Nehezen vesszük tudomásul amikor az óvónéni épp 26 gyerek szeme láttára viaskodik a szülővel. Ennél a pontnál már az is részlet kérdés, hogy kinek van igaza, hiszen a gyereknek szerintem nem szabad hogy részt vegyen egy csatározásban.

Az én fiam épp ma reggel közölte hogy nem szereti a délelőttös óvónénit, mert a múltkor is megmarta(állítólag véletlenül) az egyik kisgyereket. Kérdezem én!Ezek után hogy tegye rendbe az ember a gyerek kicsi fejébe a dolgokat? Szinte minden nap attól tartanak a gyerekek, hogy nehogy ők legyenek a következők. Őrület!

80. Magdi8
2008. okt. 27. 02:58
Nincs.
79. Talian35 (válaszként erre: 78. - B.Mária)
2008. okt. 26. 20:43
Köszönjük, szerencsére azért még van sok időnk addig :-) Üdv Talian
78. B.Mária (válaszként erre: 77. - Talian35)
2008. okt. 26. 20:41
Sikeres iskolakezdést kívánok, de addig sokat lehet még játszani, fejlődni! :)Üdv
77. Talian35 (válaszként erre: 76. - B.Mária)
2008. okt. 26. 20:32
Igazság szerint már a soraidból is érezni különben, hogy jó óvónéni vagy akit szeretnek a gyerekek, tehát biztos vagyok benne, hogy igy van :-)) Ha mással nem is, de jó "emberismerettel" vagyok megáldva, igy a mostani óvónéniről is valahogy 5 perc után tudtam, hogy "igen, ez az" :-) Mondtam is neki később, csak mosolygott...de szerintem egyből látni, ahogy viszonyul egy gyerekhez, mert azért mindent megjátszani sem lehet. Reménykedem, hogy majd az iskolakezdéskor is jól fogok "működni" és megérzem melyik a jó tanitónéni :-))
2008. okt. 26. 20:26
Kedves Talian35, örülök hogy reagáltál az írásomra.Én igen komolyan veszem a hivatásom, amire esküt is tettünk. Nekem is van óvodáskorú unokám, aki szept.-be megy iskolába, a kisebbik unokám meg jövőre megy oviba(egyházi oviba fog járni Nyíregyen),de én se örülnék, ha az óvonénire panasz lenne.Tudod néha az oviba úgy belemerülök a gyerekekkel a játszásba, hogy még ők szólnak, hogy óvónéni harangoznak, szedjük a játékot. Ez a dolguk az óvónéniknek, játszani , odafigyelni rájuk, nevelni és szeretni őket. Én igen elfogult vagyok, mert nagyon szeretem a gyerekeket. Üdv
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook