Szerintetek mire érdemes ma vállalkozni, aminek van esetleg valami jövője is? (beszélgetés)
Sajnos.
Mert amíg ezen nem változtatnak, biztosan senkinek sem lesz jobb.
Nem véletlen, hogy az embereknek eszük ágában sincs általában vállalkozni, hiába is próbálnak rávenni minket.
:))
Tudod, neked sokan szurkolunk, legalább van itt akinek sikerült!!!
Remélem, hosszú távon!
Tedd mellé a szolgáltatásokat is!
Ez az ágazat ugyanis rengeteg embert tud foglalkoztatni! Ők nem biztos, hogy másokat is foglalkoztatnak, de legalább maguknak teremtenek elfoglaltságot. Nem szorulnak segélyre.
Van ismerősöm a Kanadában. Ha valamit meg akar javíttatni, már régen nem kontárkodik, hanem szakembert hív, mert meg tudja fizetni.
Nálunk meg ugye a munkaalapú társadalom... amiből csak a munkahelyek hiányoznak :( A hátamon is feláll a szőr, mikor ezt a mondatot meghallom! :((
Igazából a boldogulás lehetőségét elvették az emberektől.
"engem - leginkább - a fizetőképes kereslet kérdése aggasztana..."
Ezzel teljesen egyetértek!
Én is akartam valaha vállalkozó lenni.
Mire belekezdhettem volna, jött a naaaaagy krach.
Fizetőképes kereslet nincs felénk, a vállalkozókat jó nagy sarc sújtja.
Az állam sehol sem tud munkahelyeket teremteni, a jelenlegi feltételek alapján pedig a zemberek sem próbálkoznak.
Van ahol ugye a szolgáltatás a munka, van ahol a közmunka... :(
Engem az zavar a leginkább, hogy nincs olyan tervezhető vevői szegmens, aminek a vásárlóerejével egy kezdő kis/középvállalkozásnak tervezni mernék. Itt azért a volumenek és a tervezhető piac "választékkal való lefedése" (range) másabb, mint egy multinál vagy akár egy nagy vállalat "célra alapított" beszállítójánál.
Ha lenne pénzem és szándékom M.o.-on vállalkozni (kapcsolatok és mutyik nélkül), engem - leginkább - a fizetőképes kereslet kérdése aggasztana...
Meg az is gond, hogy a címben az van: aminek van esetleg jövője is.
Na amiket írtál, csak rövidtávon jók és utána sokba kerülnek! :)
Hosszú távra ötlet?
Nekem sajnos nincs, mert nálunk nem létezik pl. önfoglalkoztatás, csakis vállalkozó lehetsz. Ami meg nem éri meg, mert többet visz, mint amennyit hoz.
ÁFA csalás, de legalább 1 milliárd felett, hogy meg érje, drog kereskedés...és büdös kocsmák kiépítése, ahol olcsón lehet a kannás bort árulni, kimérve!
Itt csak az gond, hogy neked is ott kell lenned, na ezért egy kicsit rázós!:-))
Kell hozzá még más is. Csapkodni kell sűrűn a nyelvet.:DD
Én meg mostanában úgy járok, hogy a villanyszámlámnál elveszik a rezsicsökkentés mert csak büntető számlákat kapok. Egyszerűen nem küldenek számlát csak mikor már látják, hogy elmaradásom van.
Ja,ja!
Feltétlen!
:)
Szóval akkor manapság a jó vállalkozás titka a narancs szín és a hosszú nyelv. Aztán később meg ki tudja...
Korrumpálni kell, mert ez a lényeg!
Nem tudom sírjak, vagy nevessek?
Add fel azt a hirdetést marlenka70!
A Magyar Hírlapban, ha lehet! :)
Munkanélküli nem jár mert ugye van még némi munkám a szerződés kötelez a szolgáltatás elvégzésére. Bemegyek mint vállalkozó kiröhögnek a munkaügyi központba.Ez van mikor munkahelyet keresek: önéletrajz beírom az elmult 20évben vállalkozó ként dolgozam azt hiszik viccelek. Ez a Magyar valóság. :((
Úgyhogy mostmár hirdetnem kell: Hátszelet keresek:))
Sehova sem lehet fordulni segítségért?
Mire fizeted a kötelező 5000 Ft kamarai sarcot, nem azért, hogy segítsenek ha kell?
Miért nem kapsz munkanélküli segélyt, nem jár?
Na igen...
Nálunk nem éri meg tisztességesen vállalkozni. :(
Mert a javadat akarják :(
pedig ez a legjobb vállalkozás
Kemény munka van mögötte.
Tudják mind azt amit te nem.
példákat nem sorolok , hátha még zörgetnek az ajtómon
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen vállalkozásban érdemes gondolkodni manapság?
- Milyen vállalkozásba kéne belekezdeni, így 2019 környékén?
- Ha lehetne módod arra, hogy vállalkozást nyiss, milyen üzletben gondolkodnál?
- Egyéni vállalkozói engedélyről tudna valaki tanácsot adni?
- Szerinted van jövője egy luxustáska kölcsönző vállalkozásnak?
- Milyen vállalkozást célszerű indítani? Minek van egyáltalán jövője?