Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szerintetek miért divat manapság "anorexiásnak lenni"? fórum

Szerintetek miért divat manapság "anorexiásnak lenni"? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
67. lilura (válaszként erre: 65. - 1e8f358d6a)
2009. ápr. 12. 18:35
Szerintem mindenképp' hiányzik valami az életükből, ha ez megoldodik, máris ugrott a probléma.
66. 1e8f358d6a (válaszként erre: 65. - 1e8f358d6a)
2009. ápr. 12. 18:26
upszi, szóval elírtam, 173 cm-hez az 50 kg is KEVÉS
65. 1e8f358d6a (válaszként erre: 63. - 6ecff55bc6)
2009. ápr. 12. 18:25

a "fast" az a bizonyos 0-200-400-800 kcal?

Amúgy ne haragudj, hogy ezt mondom, de igen komoly önértékelési gondokkal küzdhetsz.

173 cm-hez az 50 kg is sok, miért akarsz te 48 kg lenni? Ez nem normális dolog.

Persze a te életed, azt csinálsz vele, amit akarsz...

Beleolvastam a naplódba is.

Kívánom, hogy térj észhez nagyon gyorsan. Nem tudom, miért hiszik azt oly sokan, hogy milyen nagy menő az, akinek 4-essel kezdődik a súlya, ráadásul 170 cm-es magasság felett. oh-jaj.

64. 6ecff55bc6 (válaszként erre: 60. - Fadigflo)
2009. ápr. 12. 18:18

Valójában sosem tartottam magam igazán anorexiásnak, bár...még múlt nyáron volt egy húzósabb időszakom, amikor tényleg alig tudtam elaludni, annyira fájt olykor a hasam :/

A legkisebb súlyom 173/49 volt, és bár most csak egy kg-al vagyok nehezebb nem szenvedek, mint akkor. Igaz nem merek megenni egyes kajákat, van, amiket meg teljesen el is felejtettem azóta. Sokszor meg bűntudatom van a kajálás miatt. Amúgy azért nem is tartom magam anának, mert nem tudnék 2 almán élni egész nap, soha nem is volt ilyen. Amikor pld. alig ettem egy nap máris lement 1kg. Mellette persze torna, futás- bár ezt nem viszem túlzásba. (Heti 4x félóra).

Amúgy minden gyümölcsöt szeretek, szóval nem vagyok rákattanva a "csak alma" életmódra :)

Nem baj, hogy leírtad.

63. 6ecff55bc6 (válaszként erre: 59. - Fadigflo)
2009. ápr. 12. 18:00

Bár a wannarexia is egy betegség már-már...Jópárszor találkoztam pld. ilyen proana oldalakon olyan csajokkal akik 60-70kg-osak voltak, és jöttek azzal, hogy utálják magukat, rettentően elvannak keseredve, ez az egyetlen megoldás nekik, már mindent kipróbáltak, stb. Valójában én sem fogom megérteni őket teljesen, hiszen (szerncsére) nem éltem át azt amit ők, de elhiszem, hogy elég vacakul érzik magukat, csak épp' azt kéne letisztázniuk magukban, nem bántásként, hogy az anások nagy része normál súllyal esett bele ebbe a betegségbe, sokan a kórházt is megjárták 40-45kg-al. Most hiába fastol, vagy eszik keveset pár napig egy ducibb csaj, attól még nem anorexiás. Nekik egyszerűen csak diétázniuk kellene, nem ilyen oldalakra járkálni...

Néha akarom, hogy lássák a vékony karjaim, kiálló csontjaim, máskor viszont az utcán sétálva elég rosszul érzem magam, ha úgy hiszem, hogy biztos azért néznek annyira, mert anorexiásnak gondolnak.

62. 6ecff55bc6 (válaszként erre: 54. - 769918d4ef)
2009. ápr. 12. 17:46

Valójában én se értem, hiába tudom, hogy akár még 60kg-al is simán a normális kategóriába tartoznék valahogy már attól is rettegek, hogy +1-2kg-ot hízok. Én valójában sosem a pasik miatt fogytam, jobban mondva az is kis motiváció volt, hogy tetszem az akkori barátomnak, de nem ez volt a lényeg. Szerintem ahogy sokunknak nekem is más csajok véleménye számít jobban, vagyis...inkább az a kis irígykedés, ami annyira látszik rajtuk.

Egyik barátom- pasi teljesen kivan akadva, hogy minek fogyozók, meg venni akart nekem csokit, de nem kértem, erre eléggé csalódott lett. De hiába tart nekem kiselőadást arról, hogy ez mekkora hülyeség, úgy se tudom megértetni vele, hogy miért van ez. Talán magamnak se tudnék rendes magyarázatot adni...

61. lilura (válaszként erre: 59. - Fadigflo)
2009. ápr. 12. 16:53

Flo, szeri van:).

Nem fogyózom már, csak "odafigyelek". Az idei célomat elértem, most a megtartáson van a hangsúly. Valamivel többet eszem, de többet is edzem, ez így nem meglepő.

Én sajnos nem örököltem olyan jó géneket:P.

A fórumot azért irtam ki, mert szokásomhoz hiven "kiakadtam":). Pont itt az oldalon láttam egy leányzót, tök normáls súllyal, aki nagyban hirdette magáról, hogy ő bizony anorexiás...és pont ez az, amit mondtál, aki valóban az, nem reklámozza, magában szenved és jobb esetben jön valaki, aki ezt észreveszi.

De napjainkban ez a trend, hogy kikiáltjuk magunkat anorexiásnak mintha ez egy tök természetes dolog lenne. Pedig nem az!

A soványság-ideálról pedig...na ezt nem hiszem, hogy tudnám nem szeretni:D. Persze vannak határok, de azért mégis:). Képzeld, alig észrevehetően, de kezdek izmosodni:D és egyébként tetszik...:) csak arra ügyelek, hogy azért a főbb részeken a csontocskák csak álljanak ki:D. (Bolond vagyok, tudom:) )

60. fadigflo (válaszként erre: 53. - 6ecff55bc6)
2009. ápr. 12. 15:12

Bocsi. Nem szólok bele. csak elmondom mit gondolok.

Szerintem Te egy tipikus anroexiába rohanó csaj vagy.

Voltam 50 kiló 174 centihez és hát ... undorító. Az már nagyon durva volt. NE AKARJ MÁR FOGYNI, hogy fogsz kinézni?! 2 almán élsz egész nap? Tönkreteszed magad? Mi lesz, ha gyereket akarsz majd? 30 évesen rohangálsz majd a dokihoz, mire kiderül, hogy 18 évesen cs*szted el? Ne hidd el, ha nem akarod, de nincs hosszú életű fogyókúra.

Amit csinálsz két okból sem egészséges.

1, ha abbahagyod, visszajön minden: ZSÍR formájában.

2, ha nem hagyod abba: belehalsz. A sok alma és gyomorsav kikezdi a gyomrodat, ami kilyukad, tönkremegy a veséd, májad, lefogysz, létszükséglet alá zuhansz: szó szerint belehalsz.

Ne mondd, hogy csak 48 kiló akarsz lenni..! Ez egy ördögi kör, ha lefogysz még többet akarsz, vagy abbahagyod, hízol, újra fogysz, újra hízol, stb... NE hagyd, hogy a kajáról szóljon minden. Mert pillanatnyilag minden gondolatod akörül forog.

Ne haragudj meg, hogy leírtam.

2009. ápr. 12. 15:04

Az a wannarexia , ami divat. És szerintem nagyon "ciki", ha lehet így mondani.

Mert ezen fiatalok többsége, átlagos testalkatú vagy duci , le akar fogyni, de nem megy neki: mert imád enni. De úton-útfélen azt hirdeti, hogy ő fogyókúrázik, ő kövérnek érzi magát, blablabla. Feltűnési viszketegség. Azért csinálja, hogy megsajnálják. Ráfigyeljenek. És nem érdekli a kilók. Csak az, amit mások mondanak.

Anorexia: ennek szöges ellentéte. Takarja kiálló csontjait, tagadja, hogy fogyózik, igyekszik akkor "enni", amikor más is látja. Nem vár csodát, nincs célja. Megutálja a kaját, mígnem bulimiás nem lesz, ha eszik is hány már. Egyszerűen nem tudja élvezni az ízeket, nem tudja élvezni az életet. Komoly betegség melynek inkább pszihikai okai vannak, mintsem testi. A "páciens" nincs megelégedve magával, de valójában minden belső hibája, problémája "pakolja rá" a plusz kilókat, amit látni vél.

Szóba jöttek továbbá (nem tudom itt vagy másik témánál) a PRO ANA honlapok. Ezeken az oldalokon szinte csak "wannarexiások" vannak. Mert aki beteg, az nem vallja be, az menekülne az állandó "nemevésből", menekülne a helyzettől, attól, hogy mindig kövérnek látja magát. Ezek a honlapok viszont belerántják a fiatalokat, ahelyett, hogy átsegítené őket a nehéz időszakon.

Fura, de egymást biztatják a nem evésre, a túlzásba vitt sportolásra, az "egészséges kaják" fogyasztására, a fogyókúrára.

LILURA, őszinte leszek.

Először a topik címét olvasva rögtön azok a nők jutottak eszembe (mint te vagy én, ... IGEN!) , akik maximálisan meg akarnak felelni a mai képnek. Mondd, hogy nem így van. Én már mondtam másnak, hogy mindezt MAGAMÉRT, nem, nem, nem a barátomért, nem a pasikért, nem is azért, hogy versenyezzek a csonti lányokkal, magamért teszem, mert így tetszem magamnak. De kérdem én: azért veszek olyan sok drága, márkás cuccot, hogy magamnak tetszek? Hát nem. Mert ha merném, akkor mindenhová kinyúlt melegítőbe mennék. Abban érzem jól magam. És abban tetszem is magamnak. De hát...

Nos a mai kép: modellek (topmodell leszek, meg akármi más undorító és felháborító tévéműsor), kiálló medence - kulccsonttal és bordákkal, vastag, lógó bőrrel (mit eltüntet a photoshop), vékonyka lábakkal. Tetszik. Naná. Na de én soha nem leszek olyan. Gondoljuk, ugye. Mígnem rájövünk: hoppá, hisz túl sokat zabálok. Na kicsit csökkentem az adagot, nem eszek húst, csokit, sütit, semmi CH, kevés gyümi, zöldség, natúr joghurt, biocuccok. Rájövök, hogy ez milyen jó, alig vagyok éhes, mert 2 alma után már tele érzem magam. És még spórolok is! Egy kiló csirkehús árán veszek 5féle zöldséget vagy gyümölcsöt. És még egészséges is... !

Koplalok. Fáj a gyomrom. De nem eszek. Ha ennék, híznék. Megundorodom magamtól, habár már alig vagyok 50 kiló, kövérnek és egyre kövérebbnek látom magam. Jön a megvilágosodás, miután mindenki lecsontizott: nem kell nekem fogyóznom, egyszer azért még belefér egy krémes. Vagy kettő. És eszek. Visszaáll minden. Eszek húst, kenyeret, sütit, csokit. Hízok. De csak kicsit. Csak 56 kiló vagyok, nem sok, azt mondják régebben jobban néztem kis ilyen súllyal. De ma már nem dicsér senki. Miért? Mert a leadott víz és izom helyett tiszta és hamisíthatatlan háj rakódik. De nagyon durván...

Újra koplalok, fogyok, de ismét izomból, a háj marad, elhatározás eltűnik, a zsír fokozódik, mígnem: BASSZUS, elhíztam, pedig MINDIG fogyókúráztam. És most mi lesz?

Az van, hogy a modellek, amiket az újság mutat, igenis betegek. 1 almát esznek egész nap, inni sem isznak, a fejük fáj, a gyomruk ég, már azt sem tudják milyen a hús sütve, vagy a krém főzve. Családi vacsik, zöld saláta. Zéró kalória.

Ha inni, csak víz és nullkalóriás innivalók. Amik bár jobban ártanak bárminél, szentül hiszik, jó nekik.

Mindenki irigyli őket? Nem hiszem. Boldogtalanok, rondák, pasi nélkül, fiatalon halnak meg. Nincs életcéljuk, semmi motivációjuk. Barátok nuku. Hobbi? Önmarcangolás. Semmi öröm az életben. Kösz, kihagyom.

Szóval, a címet olvasva ezekre a modellekre, magamra és arra gondoltam, hogy vajon mi teszi még mindig divattá a soványságot? Marilyn Monroe annyi kiló volt mint én, de alacsonyabb volt nálam. Evett, amit kívánt, a pasik meg őt kívánták.

És ide jutottunk: hogy azt hisszük, az a szép, ha látszik a csontunk. CSAJOK! Nem az. Legyen izom, oké, ne legyen háj, de légy szép formás. A pasik ízlése is eltérő.

Mi teszi divattá, mi kényszeríti a fiatalokat arra, hogy Norbit vagy Rékát kövessék, miért költik pénzüket biokajákra. Nagymamáim sem tették. De ha ma rájuk nézek, sugároznak a hosszú idő alatt is töretlen boldogságtól. És nem azért mert vékonyak. Nem azok. De nem is hánytatják magukat. Szépek, formásak, átlagos testalkatuk van, és akkor esznek ha éhesek. Azt, amit szeretnek.

Miért hiszi már akár egy 13 éves is, hogy a súlya fogja meghatározni életpályáját? Miért akar 40 kilósan 30 kilóra fogyni 15 évesen? Miért felejtenek el élni? Miért a jövővel takaróznak?

Volt bár pár gyenge próbálkozásmodellek terén: duci modellek, kövér sztriptíztáncosnők, minimum 40 kilós határ. De minek? Az ember nem változtatja meg véleményét. A média csontos nőket akar. Mi meg követni akarjuk őket.

De könyörgöm. Álljunk meg egy szóra: és gondoljuk végig, mi volt az, ami ezt kiváltotta belőlünk, mely pillanatban éreztük magunkat kövérnek, ha a szerelmünk mégis kíván...?

Válaszként: miért divat anorexiásnak lenni? Csakis miattam, miattad, miatta, miattunk, miattatok, miattuk, azaz mindenki miatt. Mert ha már egy valaki elindítaná a "kampányt" a csinos nőkért, elérnénk valamit.

LILURA te már így is kezdesz anorexiásra hasonlítani. Csini vagy, ne érts félre, de NE AKARJ FOGYNI ( ha szerettél volna), mert ez most jól áll neked. Sőt, sportolj továbbra is, formálódj, légy nő! :)

Nővérem kondiba jár, mert 47-48 kilójával soványak érezte magát 163 centijéhez. És már 50 kiló. És jobban néz ki, tényleg.

És tudom milyen rossz, ha azzal gyanúsítanak, hogy nem eszem, stb... MErt többen "leanorexiáztak", pedig eszem én rendesen, és még fogyni sem akarok. Izomosodni, formálódni.

ÉS huh de sokat írtam. Ennyi kb. :D

58. 223cf40dc0 (válaszként erre: 53. - 6ecff55bc6)
2009. ápr. 11. 14:45
én is így gondolom :)
57. lilura (válaszként erre: 56. - C82ca0b957)
2009. ápr. 11. 14:32
Komoly probléma-ha valóban az. és nemcsak tinikori hóbort-amely egyeseknél megmaradt felnőttkorra is. Bocsi, de tényleg úgy gondolom, hogy maximum az 50 %-uk anorexiás valóban azoknak, akik annak valják magukat.
56. c82ca0b957 (válaszként erre: 4. - Lilura)
2009. ápr. 11. 14:20
Az anorexia komoly probléma! Nem lehet v. nem szabad rámondani, hogy divat! És megkérdőjelezni sem kéne! Addig nem tudod milyen az amíg nem voltál! Ijesztő!
2009. ápr. 10. 20:45
Szerintem nem divat anorexiásnak lenni, legalábbis én még nem találkoztam (szerencsére) anorexiásokkal. Minden esetre, nem tartom azt normálisnak aki úgy akar jól kinézni, hogy sovány. Legyen csinos, de ne legyen sovány, szerintem.
2009. ápr. 10. 20:27

En nem ertem aki normalis testalkatu vagy sovany az miert talal maganak ilyen"elfoglaltsagokat"hogy fogyozzon stb.Raer ilyensmivel foglalkozni mikor tenyleg muszaj,pl szules utan.Egyeseknek a jo se eleg...Csajok higgyetek el a sracok nem azt nezik hogy most 1 kgvagy 2 kg plussz van vkin ,hanem az egesz lenyet nezik es hidd el oket nem izgatja ez a tema annyira mint ahogy a nok ezt gondoljak,es emiatt kepesek a tokeletesnel is jobbat csinalni magukbol...Ezt ATHIE-nak irtam inkabb de ezt soknal eszrevettem.Meg kene mar szokjuk hogy fogadjuk el magunkat normalis testsullyal es ne 2-3 kilo miatt sanyargassuk magunkat es mindig sovanyabbak akarjunk lenni mint ahogy vagyunk.(persze aki TENYLEG tul van a normalis kg-nal a magassagahoz annak nem art:)

Es athie a172 cmhez meg az 50 is keves,nem tudom miert gondolod hogy kellene fogyjal.NEM ATTOL A -1VAGY 2 KILOTOL LESZ BOMBA NO VKI HANEM ATTOL INKABB HOGY MENNYIRE VAN MEGELEGEDVE MAGAVAL,MERT EZT A KISUGARZAST MAS IS MEGERZI ES NE FELJETEK SENKI SE FOG CENTISSEL VAGY MERLEGGEL FUTNI UTANATOK,MERT NEM AZ AMI LEGINKABB SZAMIT:)

53. 6ecff55bc6 (válaszként erre: 52. - 223cf40dc0)
2009. ápr. 10. 20:10

hm 173 vagyok- ma megmérettem magam -

Valahogy én egyik diétát sem pártolom igazán, szerintem ez személyre szabottan működik. Például miért jó ha valaki megvonja magától a gyümölcsöket, vagy egy hétig szinte csak tojást eszik, vagy káposztát? Sosem értettem az ilyen diétákat. Persze vannak más típusúak is, de ezek az előre megírt tuti receptek nem mindenkinek jönnek be. Szerintem vannak olyan alap dolgok, amiket elég lenne betartani, meg fejben rendbe rakni a dolgokat. Tudom, így elméletben sokkal egyszerűbb, mint gyakorlatban...

52. 223cf40dc0 (válaszként erre: 51. - 6ecff55bc6)
2009. ápr. 10. 18:02
az nagyon kevés!! én évekig volatm ugyanezzel a magassággal és 50-55 között, ami nekem jó volt ugyan, de sokaktól megkaptam, hogy manöken alkatom van .... rohadtul nem érdekelt, nem tettem érte soha semmit, annyit és azt ettem, amit éppen akartam, de annál feljebb nem ment ... most jóval szülés után már 70 fölött vagyok még mindig, az már sok - nekem :) viszont az előzőekben leírtak miatt képtelen vagyok egy normális diétát végigcsinálni, mert soha nem voltam rá kényszerítve, hogy betartsam ... tehát most sem vagyok képes hosszabb ideig ellen állni a csábításnak :) de nem vagyok emiatt kétségbe esve
2009. ápr. 10. 17:49
Én nem érzem magam anorexiásnak, de szeretnék 48kg lenni. 172/50 vagyok most, de már így is van, aki orvosi esetnek tart -.-.
50. Binky (válaszként erre: 41. - Lilura)
2009. ápr. 10. 16:24

nagyon remélem:))

kinézet szempontjából mindegy nekem az a herceg, na de azért a személyiségünket is tükrözi, hogy mennyit törődünk a testünkkel (illetve mennyit nem)

49. Zsuzsa88 (válaszként erre: 47. - 5e48d37001)
2009. ápr. 10. 16:10
Bár az apjukat nem ismertem, évekkel ezelőtt meghalt, de az anyjuk is bombanő. Sztem az ő génjeit örökölhették. Majd meglátjuk, mi lesz a kiscsajból később. :)
48. lilura (válaszként erre: 43. - Elfelejtett jelszó)
2009. ápr. 10. 16:03
De idösebb vagy egyébként? Mert Nekem ez egy teljesen normális testsúly-magasság képlet, ki is számoltam, majdnem 20-as BMI-re jött ki...Bár az tényleg nem jó, ha nem eszel...:(
47. 5e48d37001 (válaszként erre: 36. - Zsuzsa88)
2009. ápr. 10. 15:59

Dehát 15 éves!15 évesen nekem is bomba alakom volt,ehettem bármit,bármennyit semmitől nem híztam,1 db pattanás sem jött rám.Ha majd 32 évesen is sikerül"bombanőnek" maradnia,na akkor gratula a párod unokatesójának:)

A forumtémájához visszakanyarodva,nem divat az anorexia,inkább csak ez a fogyókúrázási hullám.10 nap alatt 20 kiló meg hasonló villámdiáták,amitől még jobban felborul az anyagcsere és triplán jön vissza a diéta abbahagyása után.Szóval ingább ez megy divatszámba.Az anorexia az szélsőséges eset,de ez idehaza nem jellemző,persze előfordul nálunk is.

A pasik nagyrészének meg egyáltalán nem jönnek be a kórosan sovány nők.

2009. ápr. 10. 15:55

-g

Bocsi, ez ma nem az én napom.

2009. ápr. 10. 15:55
A mérgleg sem nullán áll úgyhogy csalóka.
2009. ápr. 10. 15:54
*viszonyítva
43. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 25. - 89b99f816e)
2009. ápr. 10. 15:53

Én akkor is eszek amikor unatkozom. Sok helyen ezt tartják az elhízás egyik okának.

Egyszer azt hallottam, a kulcs a hízáshoz-fogyáshoz egyaránt a mozgás. Hát ebben még lenne mit fejlődnöm..

Az BMi indexem egyébként 18-19 körül mozog. A magasságomhoz(175) és életkoromhoz viszontva ez az alsó határ. Most vagyok 60 kg. De az is ingadozik csak sajna inkább lefelé..

42. o.andi
2009. ápr. 10. 15:49
divat?????????
41. lilura (válaszként erre: 37. - Binky)
2009. ápr. 10. 15:31

Én lehet, hogy bejönnék az alacsony mackóknak-de azok csak nézhetnek:D.

Ne add lejebb az elvárásaidat:)! majd eljön a szőke/barna/fekete herceg fehér/barna/fekete/foltos lovon kék/zöld/szürke szemmel/ barna szemmel és olyan boldoggá tesz majd , hogy csak na:)

40. lilura (válaszként erre: 36. - Zsuzsa88)
2009. ápr. 10. 15:23
Soha nem mondhatod azt, hogy soha...alakkal kapcsolatban meg pláne nem...nagynéném is csontsovány volt lánykorában, teltek-múltak az évek, most meg verdesi a százat...
39. Binky (válaszként erre: 36. - Zsuzsa88)
2009. ápr. 10. 15:21

gyors anyagcseréje van a drágának...

mondjuk a vérkép az más tészta, nekem 73 kilósan alacsony volt a koleszterinszintem, és a vércukrom rendben volt, pedig 3-szor gyanakodtak cukorbetegségre nálam

38. 769918d4ef (válaszként erre: 36. - Zsuzsa88)
2009. ápr. 10. 15:21
Lehet kesobb issza meg a levet az egeszsegtelen kajaknak....azert jobb vigyazni igy is ugy is mint hogy 30 evesen kelljen eszrevegye majd hogy cukorbeteg lett vagy mittudomen...
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook