Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szerintetek mi a jobb, ha nyolcadik után megy a gyerek gimibe vagy ha 6 vagy 8 osztályosba jelentkezik? fórum

Szerintetek mi a jobb, ha nyolcadik után megy a gyerek gimibe vagy ha 6 vagy 8 osztályosba jelentkezik? (tudásbázis kérdés)


2010. nov. 22. 15:09
A 6 osztályos szuper! 6 év alatt sokkal jobban összeszokik a társaság, jobb az osztályközösség. +ha 8-ig nem jön be neki a suli, nem ciki átjelentkezni egy másikba! :D
2010. nov. 22. 14:54
Mindenkinek az a legjobb, amit szeretne. :) CSAK azt fogja szívvel- lélekkel csinálni. :)
2010. nov. 2. 01:01
Tesóm 6, én pedig 8 osztályos gimibe jártam, mind a kettő nagyon jó volt. Mi az osztállyal együtt nőttünk fel, az osztályból mindenkinek lett egy középfokú nyelvvizsgája a végére, de 70%-nak kettő is. Nagyon összenőttünk, 7 éve végeztünk, azóta is tartjuk a kapcsolatot, nagyon sok közös emlékünk van. Hátránya annyi lehet, hogy ha valakit 8 évig ugyanaz a tanár tanít, és mondjuk nem jönnek ki jól, akkor hosszúnak tűnhet a 8 év. Egyébként én csak ajánlani tudom mind a kettőt. Sokkal több lehetőségünk volt versenyekre menni, nagyobb volt a húzás, átfogottan tanulhattuk a történelmet, irodalmat, matekot, ezért jobb eredményeket értünk el, mint a sulinkban a "sima" gimisek.
2010. szept. 10. 19:04

Az én fiam most ment 6 osztályos gimibe. Igazán nincsenek még tapasztalataink. Egyenlőre nagyon jól érzi magát, fel van dobódva ettől.

Az az igazság, hogy ugyan voltak itt jó barátai, de valahogy mindig úgy érezte, hogy kilóg az osztályából. Mivel a nagyfiam most jelentkezett gimibe 9. évfolyamra, és ez a gimi indít hatosztályos képzést is, hát jelentkezett ő is. Sikeresen felvételizett, s most a két gyerekem együtt jár ide.

Fél év múlva talán több tapasztalatunk lesz. Meg fogom keresni a topicot és leírom majd.

Most az tetszik neki nagyon, hogy itt mindenki olyan - az ő szavaival élve - "értelmes". Nem olyan vegyesvágott, mint egy általános iskola.

2010. szept. 10. 12:44

A lányomnál hatodikban éreztük, azt, hogy kevés neki az általános, unatkozik, ill. nem fejlődik, mert a sok rossz tanulóra koncentráltak a tanárok. Viszont a 6 osztályos gimit nehéznek tartottuk neki (saját tapasztalat, a hugom is oda járt, és nem ért vele semmit, se nyelvvizsgája, de csak egy diplomája sincs, csak az éretségi, és egy okj-s képzéses), így mi egy erősebb általános suli mellett döntöttünk, ahol most már 8. osztályos, készül az alapfokú nyelvvizsgára tavasszal, és elkezdte az ECDL-t is, amiből már 2 modul megvan. Tehát jól döntöttünk.

Most állunk viszont nagy dilemma előtt, hogy gimibe menjen-e tovább, vagy szakközépbe. Én gimibe akarom, ő meg szakközépbe menne. Ebből még lesz nálunk egy menet:(

10. Tompi32 (válaszként erre: 9. - 2d5a00656a)
2010. szept. 9. 22:02

Az én fiam is azért ment a 8 osztályos gimibe.

Mert unatkozott a volt sulijába, a dolgozatait meg írta 15-20 perc alatt, és utána nem tudta mit kezdjen magával, amíg a többiek nem végeztek.

És ő kérte, hagyj menjen át, és mi engedtük, mert kell, hogy már most engedjük dönteni az ő sorsát érintő kérdésekben. Szerintem.

(Imád oda járni, és már nem unatkozik:) )

2008. okt. 19. 18:15

Attól függ mennyire jó képzésben részesíti és mennyire kielégítő az általános iskola.Ha unatkozik a gyerek és kevés neki a kezdő osztálya gimiben a helye.De vannak olyan típusú gyerekek akik "lokálpatrioták" magyarul ragaszkodnak az osztálytársaikhoz a megszokott környezetükhöz.Ha jó iskolába járnak őket kár kimozdítani mert 8. után ugyanolyan jó eséllyel kezdhetik a középiskolát.

Remélem segítettem!Ha van kérdésed írj!


/Egy 14 évfolyamos iskola vezető tanára, és kamasz gyerekek anyukája, valamint továbbtanuló osztály osztályfőnöke/

2008. máj. 29. 17:45
Anyukám olyan gimiben tanít, ahol 4 és 8 évfolyamos osztályok is vannak. Egyértelműen szerencsésebb a 8 osztályos képzés. (Nem vonatkozik ez a bentlakásos iskolákra.)
2008. máj. 29. 12:32

szerintem 8.után.Én kitünő tanuló voltam,anyum szerette is volna ha 6osztályos gimibe megyek,de én nem akartam,mert az általános iskolámban is jók voltak a tanárok,és az osztályomat is nagyon szerettem.

Meg szerintem egy gyereknek kellenek a nevezetes pontok az életébe.Átélni valaminek a lezárását,így például az elballagást 8.után.Megtanulja lezérn ia dolgokat,kicsit forduló pont is,hogy mostmár kisfelnőtt lesz,több elelősségel,de kevésbé ijjesztő számára,mert egyszerre teszi ezt több barátjával,és én például nagyon jó érzésként éltem emg mikor végleg megkaptam 8.végén a bizonyítványom,és elmondhattam,hogy megvan a 8általánosom,ami önmagában perze semmit nem ér a mai világban,de mégiscsak egy mérföldkő és visszaigazolás volt egy hosszú út során.

2008. máj. 29. 12:29

Jobb a 8. után szerintem. Én elég jó gimibe jártam és rengeteg olyan osztálytársam volt, aki 8-6 osztályos gimiből jött át, ők mind azt mondták, ha újra kellene dönteni, akkor nem mentek volna 6-8 osztályosba...


Nem saját tapasztalat azért, csak ők így gondolkodtak!

2008. máj. 29. 11:59

Ezt szerintem teljesen a város és a városban lévő iskolák színvonala válogatja.

Ahova én és nővérem jártunk, az sportiskola volt(nagyon szerettük), de tanulmányilag csak az első 4 osztály volt jó, 5-8-ig nagyon gyenge volt. Tesóm elment 5től 8osztályosba. Nagyon jól járt vele, mert 8 évig szinte ugyan azok a tanárok tanították. (lehet, hogy a szerncsén is múlt)Így sikerült az osztály minden tagjának szerezni 1 nyelvvizsgát,(a legtöbbnek már kilencedikben megvolt), és 5 ember kivételével mindenkinek lett érettségire még 1 nyelvvizsgálja. És mivel szinte mindenből ugyan az a tanár tanította őket 8 évig, így az érettségire is rendesen fel tudtak készülni...

Én 6 osztályosba jártam, aminek az volt a hátránya, hogy itt már jobban látszódott, hogy 5-6 osztályban ki milyen tudást szerzett. És sokan az első évben nem is nagyon kaptak új információt, mert ugye egy szintre kellett hozni a társaságot. Így mindent kezdtünk elölről, mintha ötödikbe járnánk,csak gyorsabb tempóban.(Ami ugye a lemaradtaknak nagyon rossz volt,és nem is tudtak rendesen felzárkózni.)Nálunk 1 ember volt, akinek sikerült 9-ben nyelvvizsgáznia, a többiek örültek, ha érettségire szereztek egyet.

Mondjuk ez csak az én véleményem és tapasztalatom. Én tuti 8 osztályosba iratnám a gyerekem ezek alapján.

2008. máj. 29. 11:16

néha néznem kellene a billentyűzetet is.....

szóval gimi :-)

és a felnőttséget nem pozitív értelemben értettem

2008. máj. 29. 11:15

szerintem a 6 osztály itt-hat ott ideálisnak tűnik.

a nyolcosztályos gomohez az általam ismert gyerekek nem "érettek", túl felnőtté tette őket.

Persze ez csak az én véleményem.....

2008. máj. 29. 11:13
6 osztályos gimi
2008. máj. 29. 11:09
Szerintetek mi a jobb, ha nyolcadik után megy a gyerek gimibe vagy ha 6 vagy 8 osztályosba jelentkezik?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook