Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szerintetek kacifántosak és giccsesek ezek a nevek? Alfonzina, Lizandra, Alexandra, Anasztázia. fórum

Szerintetek kacifántosak és giccsesek ezek a nevek? Alfonzina, Lizandra, Alexandra, Anasztázia. (beszélgetős fórum)


30. tumbo2 (válaszként erre: 29. - Tumbo2)
jún. 3. 11:39
egy könyv után.a gyerek meg tán egész életében utálja.
29. tumbo2 (válaszként erre: 27. - VendrinerPiroska)
jún. 3. 11:37
az Amina név tetszett,de sosem adtam volna a gyerekemnek,mint,ahogy a bodzát sem.mint a napsugár,bár a hajnalt is megszokták.
jún. 2. 17:13
Az Alexandra nekem tetszik,ha lehetett volna lányom úgy hívták volna/úgy hívnák. Ha fiú,akkor az apja után a Sándor nevet kapta volna.
máj. 31. 19:51
Nem jobb az Alexandra, mint Alfonzina. Mindegyik kialakult a maga nyelvi környezetében, ahol gondolom egy cseppet sem számítanak kacifántosnak. Szerintem a nevek lehetnek régiesek, divatjamúltak, réteg nevek vagy viccesek pld. de a giccseset nem tudom értelmezni. Különben szerintem egyik névvel sincs semmi baj. Nálam inkább az újonnan kitalált régi magyar nevek csapják ki a biztosítékot, és valószínűleg az arab neveket is kerültem volna a gyerekemnél.
26. fitos (válaszként erre: 25. - Garabonciás)
máj. 31. 19:49

Példaként írtam. :)

Nem vagyok kihegyezve a Vincékre. :)

25. Garabonciás (válaszként erre: 24. - Fitos)
máj. 31. 19:47
A Vincével mi a baj? Az egy szép régies név. Egy ilyet simán adnék a gyerekemnek. De az ilyen neveket mint Alfonzina meg Lizvetta, vagy mi van ideírva, viselni kell szerintem. Egy úrinőnek elmegy, de megnézném itt falun az Alfonzínákat meg a többit. :D Alfonzina von Massachusetts az mondjuk jól hangzik, de nehezen tudom egyeztetni mondjuk egy Kováccsal, vagy Szabóval. ;)
24. fitos (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 31. 19:41

Egyébként ez nagyon jól megfigyelhető jelenség. Amint az ember egy számára visszatetsző nevet (pl. kisfiút Vincének hívnak, tegyük fel) gyakran hall, a megszokás miatt később fel sem tűnik a különlegessége.

- - -

Epresturmixnak válaszolva:

Érdekes egyébként, mennyire be vannak akadva néhány névre kollektíven az emberek. :D Ez ilyen tolsztoji fordulat lehet a “népszellem” nevében, hogy:

“Adjunk különleges nevet a gyereknek!”

... és relatíve mindenkinél ugyanaz a 10-15 név játszik?

Most itt Zétények, Bencék (jó, ez már matuzsálemi :D) jutottak először eszembe. :D

máj. 31. 19:30

Igazából csak kíváncsiságból kérdeztem mert az érdekelne, hogy stílusilag és betűformailag egy kategóriába tartoznak-e ezek a nevek. Hát mondjuk nem teljesen mert más-más eredetűek, de mégis felfedezni véltem némi párhuzamot közöttük. Az most ilyen szempontból lényegtelen, hogy melyik sűrűn és melyik ritkán előforduló. Attól, hogy gyakoribb még lehet giccses kategória ha olyan a hangzása.

Az Alexandrát csak azért írtam közé, mert ez a név sem az egyszerűségéről híres, hiába nagyon elterjedt. Nem mondanám szolid hangzásúnak, még leírva is kicsit bonyolultnak tűnik ránézésre. Szerintem csak azért elfogadóbbak vele mert már hozzászoktak,de ha ez is ugyanolyan szokatlan lenne, akkor ugyanúgy úristeneznének sokan rá :) Bár gondolom annak idején az idős nénik ezt is tették :)

Csak ha belegondolunk akkor most mivel jobb az Alexandra mint az Alfonzina? Csak azért mert hétköznapibb? Álltalában azért. Ha úgy vesszük épp olyan cifrázott valahol mindkettő.

De ez persze csak az én véleményem, attól másnak lehet nem hasonlít. De igaz amit írtatok. Olyan név nincs ami mindenkinek tetszik.

máj. 31. 19:13
Egy regényben elmegy, de soha nem adnék ilyen nevet a gyerekemnek. Az Alfonzina az nem a Kőszívű ember fiaiban szerepelt, egyébként? Valahonnan ismerős..
21. Epresturmix (válaszként erre: 20. - Fitos)
máj. 31. 19:01
Benett, Noel, Liliâna is ezer van már. Nekem a Viktória tetszik, abból is, de az akkor is a szívem csücske lánynêv. :)
20. fitos
máj. 31. 18:59

Szia! :)

Alexandra elég elterjedt, nem hinném, hogy bárkinek is szúrná a szemét. :) Anasztáziát illetően pedig nem tudok eltekinteni a Disney rajzfilmtől, így a véleményem még ennyire sem objektív. :) Nagyon pozitív emlékeket kelt bennem. Mellesleg abszolút vállalható. Kislánynak is aranyos, illetve felnőtt nőként sem egy negatív országimázs. :D

Az egyedüli, ami kicsit visszatetsző számomra, az Lizandra - az angol “lizard” kifejezés miatt, ami gyíkot jelöl. :D

// Nyilván van arany középút a századik Hannák és az egyszem Berenikék között is, amibe szerintem ezek a nevek bőven beleférnek. :)

Egyedül a fonetikusan külföldiből átvett nevekkel kapcsolatban vannak negatív érzéseim (Dzsenifer, Ketrin, Rikárdó - Brrrrrrr.), de azokkal nagyon. :)

máj. 31. 18:50
Igen
18. Érdekes73 (válaszként erre: 14. - *Fluttershy*)
máj. 31. 18:49
Szandinak becézve jó.
17. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 31. 18:16
De ha még nincs lányod, akkor játszadozhatsz a nevekkel kedvedre.:) Várandós vagy egyáltalán?
16. tumbo2
máj. 31. 18:07
az unokahúgom Szilárda.illik is rá.
máj. 31. 17:59

Ezek közül csak az Alexandra tetszik.

Nekem tetszenek a különleges nevek de ezek már túlzás...

Pl:Amira,Amina,Larina ilyesmi ami szerintem szép

máj. 31. 17:27
Ezek közül az Alexandra tetszik, a többi nem.
máj. 31. 17:25

Az Alexandra meglehetősen gyakori, Anasztáziákat is ismerek, igaz ebből volt olyan, aki ukrán volt - ott és Oroszországban ez egy elég népszerű név.

Az Alfonzina nekem egy kicsit jókays (ld. Plankenhorst ház), viszont a Lizandra kimondottan tetszik.

máj. 31. 17:23
Az elsőt ki se tudtam mondani elsőre:)
11. tamtamano (válaszként erre: 10. - Érdekes73)
máj. 31. 17:07
Igen, valóban!😂😂
10. Érdekes73 (válaszként erre: 5. - Tamtamano)
máj. 31. 16:13
Kalányos vezetéknévvel még ütősebb
9. Ildi
máj. 31. 16:11
Az első nem tetszik csak.:)
8. *Szöszke* (válaszként erre: 5. - Tamtamano)
máj. 31. 15:52
😅😅😅😅
máj. 31. 15:17
Nekem a Laura tetszik. Ezek közül az Alexandra teljesen hétköznapi. Az Alfonzina már egy kicsit giccsesebb. De azt is megszoknák az emberek, annyi furcsa név van manapság.
máj. 31. 15:01
Nekem csak az első nem tetszik, de leginkább azért mert a férfi verziója sokkal elterjedtebb és egy idősödő német bajszos úr jut eszembe ahogy meghallom. 😄
máj. 31. 14:58
Mondjuk egy Lakatos Anfonzina Lizandra az azért odaszexuállna, de ha neked tetszik, akkor ki nem sz.rja le?!
máj. 31. 14:52

Ahogy már a többiek is írták, válassz olyan nevet a gyerekednek, ami neked tetszik!

Az ilyen "extrább" nevet, mint pl. az Alfonzina, lehet, hogy én 2. névnek adnám. Aztán, ha a gyerek kicsit idősebb lesz és úgy érzi, az illik rá jobban, úgyis azt fogja használni!

3. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 31. 14:45
Add a gyerekednek, ami tetszik. Olyan név nincs, ami mindenkinek tetszik. Van amelyik többeknek nem tetszik. A gyerek, ha felnő és nem tetszik neki, majd megváltoztatja. A név olyan önbizalom dolog. Ha a gyerekedbe beletudod nevelni az egészséges önbizalmat, ha csúfolnák sem fogja érdekelni, ha nem, akkor lehet annak a gyereknek a legdivatosabb neve is, sebezhető lesz.
máj. 31. 14:34
És miért kell ezt anonim kérdezni? Szerintem mindenki olyat nevet választ, ami neki tetszik. Nem azt kell nézni, hogy másnak mi a véleménye róla.
máj. 31. 14:26

Az a tapasztalatom, hogy valamiért az ilyen típusú nevekkel nem nagyon szimpatizál az emberek többsége, pedig van köztük elég elterjedt is. Csak nekem valahogy hasonlónak tűnik a csengésük.

Nagyon tetszik az Alfonzina, szívesen adnám a lányomnak ha lenne, de tutira furcsán néznének a legtöbben. Lehet kicsit szappanoperás beütése van. Nem azért tetszik mert ritkább, nem akarok én feltűnősködni, ha hétköznapi lenne akkor is tetszene. Bár már manapság annyi nyakatekert nevet adnak, hogy ki sem tűnne :)


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook