Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szerintetek egészséges-e és jó-e egy kisbabának, ha...? fórum

Szerintetek egészséges-e és jó-e egy kisbabának, ha...? (beszélgetős fórum)


1 2
2008. júl. 29. 15:19

Szerencsére nálunk a családban nem csókolgatják össze a kiskezét,meg az arcát,mert tudják,hogy azt befalja.

Akiben van egy csepp öntudat,az autómatikusan kezet mos,mielöbb babázna.


Én sem puszilgatom más baba arcát,kezét,az én babómnak is inkább a tarkóját puszilgatom gyakrabban.


Különben én sem tartom higiénikusnak a felnöttek nyálas cuppanását,de van,akire nem lehet rászólni,föleg,ha az illetö Anyós...

32. direne
2008. ápr. 7. 13:18

Megértem,ha zavar.Engem is zavarna.

Mi a megoldás?

Az nem mindegy, hogy hány esetben történik ez a csóközön.

Ha, mondjuk hazajönnek, kiszórják a napi pusziadajukat, utána nyugi van...és Neked fontos a békesség, talán nyelj hármat és ne szólj, ha amúgy is elköltöztök.

Ha viszont ez napi 30 felvevéssel jár még pluszban, azaz a kicsi állandóan nyaggatva, piszkálva van, akkor hivatkozhatsz a baba nyugalmára.

Azt viszont mindenképpen előre le kéne tisztázni, mi lesz a későbbiekben, amikor már külön éltek. Mert, ha átjáróházat csinálnak a lakásotokból, az életekből, az rémes lesz. Tapasztalat.

És, jobb előre megbeszélni, mikor, hányszor jöjjenek egy héten, akár kerek perec, mint amikor már odaszoktak. Ez is tapasztalat.

31. Szilvia.21 (válaszként erre: 29. - Ab4b6bc17d)
2008. ápr. 2. 22:33
Teljesen egyetrtek Veled!
2008. márc. 25. 20:11

Nem beszélve a boltos dolgot, amikor idegenek összefogdosták, csókolgattták kis csecsemőm kezecskéit, amit ugye a szájába tesz... ezért mindig hordtam magamnál törlőkendőt.

S még egy elborzasztó dolog: apósomnak szokása, hogy belenyal, beleiszik a gyerek cumisüvegébe, poharába, kanalára... hát, ettől kiráz a hideg! S hogy mondjad neki, hogy ne haragudjon meg? Így adja át a legtöbb bacit a kisgyerekeknek... sőt, ha pl. van szuvas foga, akkor ezzel a cselekedetével még a gyerek szájában is elindítja a folyamatot!

Nem kell a gyereket vitrinbe tenni, de amiket leírtam, azok az alapvető higiénés követelmények, amiket igenis be kéne tartani egy csecsemő, gyermek közelében!

29. ab4b6bc17d (válaszként erre: 24. - 9f2f8c4285)
2008. márc. 25. 20:04

Szia! Én megértem a problémádat, még akkor is, ha közeli rokonságról van szó. Ez az idő nagyon kedvez a fertőzéseknek, ilyenkor jobb az egészen pici babáktól a környezetnek távol tartania magát! A legrosszabb, hogy én is olyan helyen élek, ahol ezt semmibe veszik. Fiatal anyukaként pedig teljesen kiborító, hogy én vigyázok rá, más meg - pl. akár az én anyósom/apósom/sógornőm ezt kutyába veszi és ugyanúgy babusgatja, mintha kutya baja lenne! Hát erről a falra tudok mászni. Ráér még elkapni azokat a bacikat, amik majd erősítik az immunrendszerét.

Az én kis újszülött lányomra, mikor hazahoztam a kórházból, első körben ráprüszkölt az unokatestvére! Hát, ne tudjátok meg... soha nem tudtam és soha nem is tudom megérteni az olyan embereket, akik betegen mennek egy gyermek közelébe, vagy nem figyelnek a veszélyes időszakokra. Na, kicsit hosszúra sikeredtem, de ez számomra is egy érzékeny terület.

2008. márc. 22. 14:48

En megertem, hogy ennyire zavar!


A lanyom meg bennem lakik, de en mar elore tisztaztam a fogdosas dolgot a nagyszulokkel.

Egyszeruen szemtol szemben megmondtam, hogy az elso latogatasnal senki ne erjen a babahoz, csak nezni szabad. Nem csak a bacik miatt, de a szagok miatt is. Boven eleg az ujszulottnek 2 emberrel ismerkedni. Es kesobb, majd ahogy en jonak erzem, ugy engedem at nekik. Kertem hogy ertsek meg, es tartsak tiszteletben.

Mivel elore tortent a dolog, nem ereztek ugy, hogy ellenuk szolt, igy gond nelkul elfogadtak.

27. 9f2f8c4285 (válaszként erre: 26. - Egypt)
2008. márc. 19. 12:55
Jogos! Ragaszkodj a kézmosáshoz, és én plussz minden héten áttörölgetem a kilincseket fogantyúkat domestossal!
26. egypt (válaszként erre: 25. - Csibebaba07)
2008. márc. 18. 14:41
És ha az a "mások" a nagymama? Szerintem azért nem mindegy, hogy idegenekről van szó vagy közeli rokonokról, akikkel ráadásul együtt lakunk.
2008. márc. 18. 14:17

Én teljesen megértelek.

Nem is csak a puszik,már néha az is zavar,ha csak a kezébe veszi valaki.

Most lesz 4 hónapos és mindent a szájába vesz,minket is folyton összenyálaz,nem kell,hogy másokról is "lenyalogasson" mindent.

2008. márc. 18. 12:15
Nem kell búra alatt tartani a gyereket, de azért ne is csókolgassa mindenki úton útfélen! Nálunk 3 hónapos koráig a nagyon szűk családon kívül nem is látta senki, de ők sem nyúltak hozzá kézmosás nélkül! Viszont azt simán szóvá teszem ha valaki nem mos kezet!
2008. márc. 18. 08:59

Nálunk anyukám szintén puszilgatja, babusgatja a most 10 hónapos kislányom. Két hónapos koráig szinte alig látta (messze laktunk), viszont utána is figyelt és például az arcát, kezét nem "nyaldosta". Most már bátrabb, de szerintem így normális.

Viszont nekem meg az a furcsa, hogy anyósom meg apósom nem teszi egyáltalán, biztos a bacik miatt, de akkor sem tudom megszokni, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hogy a 10 hónap alatt hányszor fogták egyáltlaán akarjukban..

2008. márc. 17. 11:33
Szerintem baci szempontból tök mindegy,hogy 2 puszi,vagy 20,nem osz nem szoroz.Puszi nélkül is elkaphat rengetek bacit.Meg a nagyanyjára rászólni?!Nagyiknak az unoka különlegesebb mint a saját gyerek.
21. egypt (válaszként erre: 20. - Szilvia.21)
2008. márc. 17. 10:56
Az én anyukám sem puszilgatja, de nem zavarna egyáltalán, ha ezt tenné. De én csak a saját véleményemet írtam le, mert a véleményünket kérdezted. Természetesen senki nem tart rossz anyának, és csinálj mindent úgy, ahogy helyesnek gondolod.
20. Szilvia.21 (válaszként erre: 16. - Egypt)
2008. márc. 14. 16:19

Érdekes mert az Én anyukám az első perctől kezdve nem puszilgatja még fele annyira sem mint Ők,de ettől még nem hiszem,hogy rossz nagymama lenne,pedig Neki nem is mondtam,hogy ez a bajom csak most mikor kibukott az egész.Én is nagyon szeretem Anyósékat,de mivel az Én gyerekem Én szültem és Én is nevelem hagy szablyam már meg,hogy mi legyen vele.Itt tényleg nem arról van szó,hogy ne adjak Neki puszit csak ne 12 egy nap!Nem tudom,hogy birnátok ha minden áldott nap hangsúlyozom minden nap elárasztanák puszikkal és össze-vissza fogdosnák.

Engem zavar,de nagyon ,de ettől Én még nem érzem magam rossz anyának se különbnek

19. Szilvia.21 (válaszként erre: 17. - Kolibri)
2008. márc. 14. 16:15

Hát már Engem naygon zavart ezért is tettem szóvá.


Hát az nem semmi,Én már tuti bekettyóztam volna! :D De ha ott az a szokás az azért más,csak nehéz elfogani,mikor Te nem abban nőttél fel

18. Szilvia.21 (válaszként erre: 14. - Verka)
2008. márc. 14. 16:14
Nálunk is most Én vagyok a rossz!Mert ugye Én csak jót akarok a saját gyerekemnek,de Ők nem ezt nézik sajnos
2008. márc. 14. 12:16

Hat, talan a 2 meg elmegy, ha nem betegek, de en is a falnak mennek tole a helyedben.


Itt, nalunk az a szokas (kuwait), hogy uton-utfelen (boltban, utcan, barhol) az idegenek megfogdossak a kezet, arcat es meg is pusziljak a vad idegen babat. Illetve vadidegenek az en babamat. Szolni sincs ertelme, mert csak neznek bamban, hogy miert nem. Raadasul olyan sebesseggel "tamadnak", hogy egyszer csak azt veszem eszre, hogy valaki mar megint babralja szegenykemet. A multkor ruzsos lett a szaja csucsken. K.va duhos lettem! Mindig figyelek, ha latom, hogy valaki kiszurt minket, akkor szepen idebb allok, hogy ne is probalkozzon.

16. egypt (válaszként erre: 15. - Cirmesitompika)
2008. márc. 14. 12:02
Azért a nagyszülő meg a közeli rokonok kicsit más kategória, mint az idegenek. A saját anyukádnak is azt mondand, hogy a saját gyerekedet puszilgasd? (Aki Te vagy mellesleg....) Én úgy gondolom, hogy akinek a hasában növekedtem, aki a testéből táplált, attól nem kell féltenem a gyerekem, dettó igaz ez az anyósomra, hiszen nélkülük nem lennénk sem mi, sem a babánk. Számomra a nagyszülő olyan picit, mint a szülő, és természetesnek veszem, hogy ugyanannyi joga van a kicsihez, mint nekem, és ugyanúgy becézgetheti.
2008. márc. 14. 08:41
Puszilgassa mindenki a saját gyerekét!!!
14. Verka (válaszként erre: 13. - Szilvia.21)
2008. márc. 13. 21:45
Én nem vagyok ilyen helyzetben, de biztos nem szeretném! Nagyon nem. Azt sem nagyon szerettem, szeretem, hogyha jönnek-mennek a rokonok és folyton nyaggatját a gyereket (mert nyaggatják, de ezt nem veszik észre). Sajnos sértődés is lett, mert szóltam, mert én vagyok az anyukája!!!
13. Szilvia.21 (válaszként erre: 12. - Egypt)
2008. márc. 13. 15:53

Kezetmosni kezetmosnak,meg itthoni ruhába öltöznek,de az sem váktoztat,pláne,hogy kinnt ott egy kutya a lakásban és tiszta szőr Tőle minden,hiába van takaritva nap,mint nap.

Pár hét mulva ugyis elköltözünk,igaz csak a tetőtérbe,Meg talán annyit nem fogják már akkor fogdosni,puszilgatni.

12. egypt (válaszként erre: 11. - Szilvia.21)
2008. márc. 13. 15:16
Arra megkérheted esetleg, hogy öltözzenek át meg mossanak kezet, mielőtt a babó közelébe mennek. Anyukám sem tapogatja, ha az iskolából jön hozzánk.
11. Szilvia.21 (válaszként erre: 9. - Egypt)
2008. márc. 13. 15:01

Nem is arról van szó,hogy serilen tartani,csak van azért egy egészséges mérték,pléne mikor itt z a rotavirus stb...

Puszilgathatják,csak tényleg mértékkel.Ez szerintetek túl nagy kérés?

Pláne,hogy egész nap dolgoznak az egyikük boltban és ugy dörgölözik hozzá!?

10. Szilvia.21 (válaszként erre: 8. - Gerna)
2008. márc. 13. 14:59

Igen,csak miért is vesztünk össze?Mert nem értik meg,hogy az én gyerekem és nem akarom,hogy minden áldott nap rajtunk kivül Ők is össze-vissza puszilgatnák.Nem azt mondom,hogy ne adjanak Neki,csak azért szerintem van egy bizonyos határ.

Ha csak párról lenne szó akkor nem szóltam volna.Az is más ha a saját szülei csinál ilyet mert mégiscsak a szülei,de hogy más az szerintem nem teljesen jó

2008. márc. 13. 14:55
Szerintem nem árt, ha rokonokról van szó, ráadásul mindig ugyanaz a két ember. Nem baj, ha a baba találkozik néhány bacival, mert erősödik az immunrendszere. Ha nagyon sterilen "tartják", akkor amint közösségbe viszik, beteg lesz. Gondolj bele, régen egy sokgyerekes családnál falun mi mindennel találkoztak a babák, aztán mégis megnőttek.
8. gerna (válaszként erre: 7. - Szilvia.21)
2008. márc. 13. 14:47
Tehát nagymama, nagynéni. - Szerintem, ha emiatt összevesznél az anyósoddal, sógornőddel, az többet ártana a babának meg az egész családnak.
7. Szilvia.21 (válaszként erre: 5. - Szilvia.21)
2008. márc. 13. 13:58
Elhiszem,hogy nagyon szertik meg minden,de szerintem ez túlzás.Egyik nap szóvátettem,hogy jó lenne ezt lecsökkenteni,mert szerintem nem egészséges erre azóta is Én vagyok a rossz,hogy miért akarom megtiltani meg eltiltani Tőlük.De könyörgöm Ő az Én gyermekem és csak jót szeretnék Neki!Annyi nyavaját össze lehet mostanában szedni.
6. Szilvia.21 (válaszként erre: 4. - LoLiNa)
2008. márc. 13. 13:52
Puszilgathatják,de normális,hogy hazajönnek a munkából és agyonpuszilgatják?Nem 1-2-3puszi,hanem 3szor annyi.
5. Szilvia.21 (válaszként erre: 3. - Gerna)
2008. márc. 13. 13:51
Anyósom és a Párom nővére.
2008. márc. 13. 06:18

az attól függ, ki az a kettő..

nálunk a szülők, nagyszülők, dédnagyszülő szabadon puszilnak:)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook