Szerinted milyen étrend kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életed legyen? (beszélgetős fórum)
Alapvetően a párom és én is nagyon szeretjük az édes ízeket. A gyümölcsöt nem mindig találjuk eléggé édesnek. Úgyhogy én viszonylag sűrűn sütök, inkább azt együk, mint csokit vagy más bolti édességet.
Kávét, teát magamnak én sem édesítem, a párom azokba édesítőt tesz.
Jómagam nemigen édesitek, vagy csak mézzel, de jó régóta olvasom a Hoxát, elcsodálokozom sokszor.
Szerintem is egyszerübb leszokni, sőt nem is értem, másoknak miért olyan nehéz, nade, hgoy valaki itt a fruktózt dicsérje, na ez ami végképp nem helyes, és nem is olcsó.
Mivel dolgoztam a területen, és nem, nem portás voltam, és nem si számlázó, tudom, hogy készül a szárított fruktóz (is), kb azt mondanám, akkor már inkább a dextróz (szőlőcukor, glukoz), az legalább sokkal kevesebb eljáráson megy keresztül, és igen, tudom, hogy kevesebb az édesítőképessége (kb fele a fruktóznak, ha jól emlékszem).
Magam résézrül azt hiszem itt pontot is teszek, google mindenki barátja, nem oly ostoba az.
Nálunk már csak lekvárba, szörpbe. Néha sütibe, de egyre kevesebbet sütök.
Pont most mondom, mikor holnap népünnepély lesz... :D
Ez nem hal, hanem kagyló, rák, meg tintahal. Meg kell sütni.
Mi nagyon szeretjük.
Mi a csudát édesítesz ennyire?
Azért firtatom, mert a kávét, a teát kamaszkorom óta nem édesítem. Sütit ritkán sütök, édességet is ritkán eszem.
Ugyanis nem veszem meg. Nincs otthon.
Mibe kellhet még cukor? (Nálunk a fiam teájába, de ő már felnőtt, és ez a tudatos döntése. Nincs súlyproblémája.)
Én meg nem régiben olvastam a nyírfacukornak utána. Több helyen is írják, hogy még nincsenek megfigyelések, kutatások arról, hogy mit tesz a nyírfacukor a belekkel.
Sok embernek okoz hasmenést, főleg a kezdeti időszakban. Én inkább kihagyom ezt is. Ja és ugyanezt találtam az eritritről is.
A fruktózról is olvastam, az biztos, hogy a mesterségesen előállított formája, szigorúan tiltólistás. Meg a glükózszirup is.
Én inkább amit lehet, nem édesítek. Ha mégis akkor vagy édesítőszert használok (tudom, hogy ez is egészségtelen) vagy fehér cukrot, de mindenképp kis mennyiségben.
Nagyon úgy tűnik, hogy egészséges, megbízható édesítő nincs.
Itt guberálni kell, de ha valakinek jó tapasztalata van, az teljesen más! Ezért kérdeztem Nbsdgn-től!
De azért köszi! :)
Attól, hogy valamit gyártanak, nem fogom ráönteni a kajámra.
Tényleg nem értem, miért a cukor a központi kérdés. Miért kell megvenni? Mibe használjátok? De legfőképpen: Miért???
Neked aztán nehéz ötletet adni. :D
Azt kérdezted, spagettivel, paradicsommal, bazsalikommal hogyan lehet másképp? ☺
:)
Köszi, de ezt inkább kihagyom!
Aki máshogy ismeri az elkészítését, az érdekel inkább. A mienk nagyon finom! Csak a változatosság kedvéért gondoltam.
Akik a fruktózt, gyümölcscukrot preferálják, jó lenne ha utána olvasnának, hogyan is bomlik le a fruktóz... érdemes..
pár google keresés, és viszonylag képben vagyunk.
Magam részéröl elég elszomorító, hogy eddig is Magyarország volt a 2. legnagyobb HFCS felhasználó az USA után, de mostanára a nemzet Lörincének is beindult a HFCS gyára. Vigyázzatok az egészségetekre, és olvassatok, sok cikk elérhető magyarul is.
Most nem tudom, ez hogyan nyílik meg.
Amire gondoltam, a Halleves c, fejezet, ahol találhatsz érdekességeket talán.
Nem tudom, mit tartalmaz egy csomag tenger gyümölcsei, de hátha segítek ezzel vagy ötleteket adok. :D
Ezek :
Én is ott veszem, mert egy ideje sok helyen nem is kapható.
Minden héten készítek belőle vacsorát. A bazsalikomos tenger gyümölcsei nagyon finom. Itt ez van csak időnként.
Jobb lenne frissen, de mi így is szeretjük.
Spagettivel, paradicsommal, vagy olívabogyóval + friss bazsalikom levéllel készítem. Ha te máshogy csinálod, lécci írd be ide!!!
De a Lidl-is kész rántott hal is jó, mert nem vizes, mint az egyéb mélyhűtött tengeri halak. Csak sütni kell. Nem dolgozom, ha nem muszáj... :)
Nekem most éppen Tesco-s van. Az első dolgom leszedni a fülét. Utána úgy hajtogatom, ahogy akarom! Évek óta így használom, mert sokkal kényelmesebb, mint a lökött füleivel. :)
Melegben én is mindig viszem magammal, szép kicsire összehajtogatva.
Mármint a fehér cukrot.
Én gyümölcs cukrot használok, az talán a legolcsóbb. Állítólag legjobb (legdrágább) a Xilit, és hasonló egyéb készítmények is vannak.
Nálunk a piac mellett van egy halasbolt. Árul ott helyben fogyasztható sültet, ... és fagyasztott ilyen-olyan tengeri akármiket, ill. hazai hagyományosat is, ha akarod fel is pucolja...
Ott a ponty, keszeg, ami elfogadható áron van, a harcsa az ára miatt bizony már csak kivételes napokon kerülhet asztalra. Ott vettem pár éve az afrikai harcsát is, valóban az olcsóbb valamivel.
Mindenhez ész kell.
Ehhez is.
-----
Ez a téma nem olyan, hogy "szerinted?".
Ha van neted - minden bizonnyal van, ha itt vagy - akkor úgy 1-2 óra alatt összeszedheted ehhez az információt.
Ez kb. olyan kérdés, mintha azt tennéd fel: "Szerinted melyik a meningitis legjobb bevezető antibiotikuma?"
Semmiért nem hagynám el az országot, mármint áttelepülési szinten.
Gyerekkoromban éltem át a honvágy traumáját.
Csak annak kívánom, aki azt hiszi, mindegy, hol él az ember.
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Ezt (t)edd az egészséges és hosszú hajért
- Hogyan állítsunk össze egészséges étrendet?
- Szerintetek mennyire egészséges csak kontaklencsét viselni? Hosszú távon árthatunk a szemünknek?
- Miért írják nagyon sok helyen, hogy a tészta nem illeszthető be a diétába, egészséges étrendbe?
- Ricinusolaj és társai, avagy a festett szőke haj is lehet egészséges és hosszú