Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Vagy szakadj ki ebből a vonalból és nézd máshonnan.
lehet, hogy a dolog arról szól, hogy vannak, akik ezt hozzák másik számára, és vannak, akik azt, hogy mi az egészségesebb kajálás :)
Én azért, hogy írjak és hatással legyek az emberekre. :) Akik szeretik azt, amit írok, a többiekre hiába is akarnék hatni.
Na, újabb példa... Tegnap emlegettem a How I met Your Mother-t, most is az megy, és pont azt mondta a főszereplő, hogy annak, aki nem látta a Karate kölyköt, nem mondjuk azt, hogy az a világ legjobb filmje, hanem megvárjuk, hogy megnézze és rájöjjön magától. Egy másik részből kiderül, hogy Csillagok háborúja-rajongó. Nekem meg teljesen más filmek a kedvenceim. Egyesek kivannak a CNN-től meg a sportműsoroktól, én imádom. Más zenetévéket néz egész nap, engem a világból is ki lehetne kergetni ezekkel. Vagy a ruha-és cipővásárlás, amiért a lakótársaim megőrülnek, én meg tőlük őrülök meg. Az én igazságomban nem járjuk a ruhaüzleteket, hanem könyvesboltokban időzünk hosszú órákat. :)
Ez a téves elképzelés. Ezért nem mer sok ember valóságot látni, mert fél attól, hogy akkor merev lesz. Nem kell, hogy merev legyél attól, hogy látod a valóságot. De a szubjektívhez ragaszkodó emberek lehet, hogy merevnek fognak látni.
Ezért mondtam, hogy ha valaki számára a konfliktus elkerülése fontos, akkor alkalmazkodni fog azokhoz, akiknek fél a véleményétől :)
Csak éppen annak a nyolcvan százaléknak a kilencven százaléka soha nem jön rá.
Lehet neked a megoldás megtalálása volt a cél. Ismét csak definíció kérdése a dolog :)
Ami nem úgy van ahogy képzeltük és az alapján cselekszünk, annak következménye lesz, és nem kellemes.
Le lehet redukálni, hogy nem történt semmi, csak másként érzékeltek, de ez nem így van. Utána ő szívja a következményeket.
Ez van.
Persze, hogy tetszett, mert ez laza.
De nem így működik. Valóságot nem teremtesz. Az adott. Teremtsél holnapra nekem egy templomot a házam elé és akkor egyet fogok veled érteni :)
Minden elmélet tetszeni fog, ahol nem kell tovább gondolkozni :) Sok ilyen megnyugtató ám téves elmélet létezik. Mostanában nagyon divatosak.
Kajákra: Nem egészséges és egészségtelen ételek vannak, azokat mi teremtjük magunknak.
Ugye, hogy nem oké :)
Hm. Nekem nem volt szükségem célra. Nem azért kerestem. Azért kerestem, mert nem működött jól az életem és kerestem a megoldást és sok idő múlva ezt találtam.:)
Nem szükséges semmiben sem hinni. Én azt mondom, ha valakinek jól működik az élete, akkor ne agyaljon.
Elmondom neked, hogy az emberek 80%-ának nem működik úgy az élete, ahogyan szeretné és nem boldog. Ha olyankor rájössz, hogy mitől van ez így és mitől lehet jobb, az klassz dolog.:)
Lehet, hogy rosszl gyártották a mérőeszközt. :D
Erről eszembe jut egy újabb történet, valamelyik irodalom tankönyvemből... Egy öregemberről szólt, akihez órát lehetett volna igazítani, mindennap ötkor kiment a az udvarára, és uzsonnázott. Egyszer valamiért mégis elromlott az órája, így gondolta, megnézi a templom óráját. Így kiment az udvarára. A templom gondnoka viszont pont be akarta állítani az órát, nem tudta, hány óra, de látta, hogy a bácsi kiment az udvarra, így megörült, hogy öt óra, akkor beállította az órát. A bácsi meg látta, hogy öt óra, és örült, hogy nahát, pont időben, uzsonnaidő. Miközben valójában nem is öt óra volt, de az ő valóságukban igen. Vagy egy másik történet: tegnap hallottam, hogy valamelyik sziget Új-Zéland közelében tavaly időzónát váltott, hogy utolsók helyett elsőként köszöntse az új évet, így tavaly a december 30 kimaradt a naptárukból. Miközben semmi sem változott a világban, csak ők ugrottak egy napot. Vagy az amerikaiak, akik pár éve tértek át arra a rendszerre, hogy a téli időszámítás csak 4 hónap, a nyári pedig 8; addig 5-7 volt, mint nálunk, csak pár hét eltéréssel állították át az óráikat hozzánk képest. Ahogy most is. Így van, hogy New York-hoz képest 5 óra at időeltolódás, míg általában 6. Az ausztráloknál meg mindig nyári időszámítás van. Szóval sokféle valóság, pedig az idő egy állandó tényező.
A konfliktust el lehet ódázni, de ha az a feladat úgyis robban!:))))
A bátorság ahhoz is kell, hogy a szubjektumot is bevállaljuk, mert sebezhetővé tesz, az objektivitás meg merevvé.Kicsi....és sok.....viszonyítás kérdése...
A valóságot nem leírjuk, hanem teremtjük a nyelv által :)
Sajnos már nem emlékszem ez kinek az elmélete :D de tetszett :D
Szubjektív valósághoz az egó ragaszkodik,mert akkor minden úgy van ahogy az egyén akarja látni.
Aztán amikor ez ellentétben áll az objektívvel, akkor jönnek azok az események, amiket nem értünk, hogy történhetett ez meg amikor én tök jól csináltam mindent.
Na ebből lehet levágni, hogy akkor a szubjektív valóság nem megoldás az életre.
Mondhatjuk célnak :D és én mondtam is :) érted te mire gondoltam :)
Remélem a kérdésedre nem kell most rögtön válaszolnom :) mert nem tudnék. Az ember (az ilyen hétköznapi mint én) a jelenben él, szinte élete minden percében. Nem érdekli miért, elfogadja alapból, hogy itt van, és élnie kell. Amikor elkezd rajta gondolkodni, hogy miért, akkor jönnek a különböző válaszok. Legtöbbször a vallás, legyen az bármilyen. Mert a cél nélküli élet az a legtöbb embernek elfogadhatatlan. És keresi a válaszokat. Ahogy te is teszed. És már eleve az, hogy mindenki keresi, már az is elég meggyőző érv arra, hogy van is :D Te megtaláltad a sajátod. Ami akár mindenki válasza is lehet.
A tanulás a valóság megismerése. Az iskolai tanulás egy megállapodott valóság megismerése.
Aztán az életben fogsz rájönni, hogy amit tanultál, az melyik valóság, az igazi, vagy csak egy megállapodott.
Az igazi valóságban nem tudsz csalódni. Ez a lényege.
Valóság, valótlanság, viszonyítás.
A színek mit is nyel el, mit tükröz vissza= fénytan!
Megegyezés, alku/aminek néhányan csak negatív hangzást tulajdonítanak!/
Tanult, tapasztalt ismeret,..... de milyen szinten!?
Miként éljek? Mire figyeljek? Objektív valóság, vagy szubjektív megközelítés?
Szerintem....ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit!
A cím nem célt jelöl meg. Hanem azt, hogy miért születik az ember a földre. Persze mondhatjuk ezt célnak.
Szerinted te miért születtél a földre? Csak úgy, mert biológiailag ez történt és halálod után eltűnsz?
De ő 11 nek mérte és kész.
Tehát annyi.
Ha a helyére nem passzol be, akkor meg a rendszerben van a hiba.
Hiszen ez 11.
Ez nem oké.:))
Igen. Tehát az is egy nagy igazság, hogy ha valamit kimondunk, arról sok ember sokféle dolgot gondolhat, amíg nem pontosítunk egyre jobban :) Hiszen mások a tapasztalatok.
Ezért kell az órákat is egyeztetni, ha közös akciót hajtunk végre :)
A célt, nem egyéni céloknak gondoltam és nem egyéni hitekre.Inkább amire igazán a fórum címben gondoltál :)
Az élet értelme=cél.
Oké, abban szerintem megállapodhatunk, hogy a színeket mi neveztük el és megvilágítástól függ, hogy mi milyen színű illetve különböző látásmódtól, hogy ki milyennek érzékeli. Ezért a szép is relatív. Vannak relatív dolgok és sok van, ami nem az. Ami relatív, azt valamihez képest tudom megmondani.
De ha 10 cm, akkor nem lesz 11 csak azért, mert valaki azt szeretné gondolni :)