Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
A statisztika szerint a legtöbb hajléktalan férfi, és a felesége, a családja miatt került az utcára.
De ez nem azt jelenti hogy el kell hagynia magát, hogy le kell *** mindent.
Tapasztalatból tudom, hogy őket ez az életvitel kielégíti. Ha nem elégítené ki, akkor változtatnának. Akkor igényesebbek lennének. De mi a helyzet a hajléktalannal, aki a melegedőt, a segítséget, az autót, a meleg teát, a kenyeret visszautasítja és ott alszik valami romház sarkában?
Tisztelet a kivételnek...
Elvonó + Csernus .... :o))
Igen, tudom .... nem lehet egy lépést kiragadni és csak azt megtenni .... az egy hosszú folyamat, mire egy elzüllött, emberileg tönkrement hajléktalant vissza lehet vezetni a társadalomba ..... ehhez rengeteg pénz, erre szakosodott intézmény és szakember kellene .....
Igen, erre is volt/van példa szép számmal.
Adekvát segítség kellene nekik. Van akinek anyagi, és lassan talpra tudna állni, lépésről lépésre, van akinek először mondjuk egy elvonó ..... aztán szociális gondozás ..... stb.
Persze ezt is finanszírozni kéne vkinek ....
Nehéz kérdések ezek.
18 fok még nem is olyan hideg. Sőt. Egészségügyi szempontból az lenne az optimális. Ha valaki fázik 18-ban, ott bajok vannak a keringéssel.
Én van amikor 15-16 fokban érzem jól magam.
És sokan hálát adnak ha lenne 15 fok a szobájukban.
Szóval, ez az egész annak a függvénye hogy kinek mekkora az elfogadási/toleranciaküszöbe.
Mindenki másért nyávog, mindenki más színvonalat követel ki magának.
Aztán idővel rájön, hogy sokkal de sokkal rosszabb életek vannak. Hogy jobban tenné ha befogná a száját.
Amennyid van, annnyiért kell hálásnak lenned.
Nem akarom elvinni ezt a beszélgetést egy bizonyos irányba, de...
Annak idején Ózdon segítettek a cigányoknak is. Beköltöztették őket teljesen új építésű házakba, majd néhány hét hónap elteltével úgy le volt lakva, mint ahol előzőleg laktak. A disznók a fürdőkádban feküdtek, a padlót felszedték és azzal fűtöttek, a ló pedig kinézett a második emeletről.
A hajléktalanokkal szintén ez a helyzet. Ha adsz neki pénzt nem kenyérre vagy cipőre költi, hanem piára. Ha veszel neki egy laksást pár hónap alatt azt is elissza.
Te miért nem kerültél ilyen helyzetbe? Miért csak azok nagyrészt, akik egyébként is eléggé lecsúszott emberek voltak eleve is?
Csak azon lehet segíteni, akik hagyják magukat. Sajnos a hajléktalanok nagy része ezt nem engedi.
Biztos vannak olyanok, akik önhibájukon kívül kerültek olyan helyzetbe amilyenbe vannak, de a legtöbbjük ezt saját magának köszönheti.
Ahhoz képest kijelentetted, hogy te többet tanultál róla.
Szerintem beszélgess velük és meglátod mi a valóság. Amúgy nem azt tanítják, hogy a legtöbbjük önhibájuk kívül kerül ilyen helyzetben, mert nem is igaz.
Mindenki a saját hibájából van ott, ahol van.
Az is egy szuper kiindulópont lehet(ne), ha meg lenne a hajlandóság, akarat, lehetne az egyik vágányról eljutni a másikra, kezelni a váltót ;), és nem kisiklani;)
Azt is tanultad a fősulin, hogy "ne halat adj, ha éhes, hanem tanítsd meg horgászni!"? - azért ez egy fontos momentum a tételek között.
Most egész komolyan. Te mit teszel ez ellen? Gyűjtesz pénzt, hogy ezt majd meg tudd változtatni?
Szóval a matek: Kinek kellene dotálni, hogy jó minőségű, komfortos hajléktalan szállók épüljenek?
"és szerintem te sem tudod, hogy én mennyit tanultam erről :) "
Csak sejtem a hsz.eidből.