Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Pedig megkérdezhetsz nyugodtan, mert azt mondanám, amit eddig is. Nem vetetném el. De ez nem jelenti, hogy ez az egyetlen jó megoldás. Én már elég erősnek érzem magam, hogy tudjak akár egy beteg gyereknek is segíteni életem végéig. Most ezt gondolom. De lehet, hogy tévedek.Mindenesetre életet már nem vennék el senkitől.
De nem ítélem el, aki meg úgy gondolkozik, ahogy én is gondolkoztam, mert az is logikus és érthető.
Valójában minden "rossz" nak a tudatlanság áll a hátterében. De pont azért vagyunk itt, hogy minél több dologról megértsük, hogy hogyan jó és hogyan rossz.
Ahhoz hibáznunk is kell, hogy lássuk, hogy rossz :)
Azt gondolom, hogy én nem dönthetem el, hogy kinek van joga élni és kinek nincs. Ez nálam már alap. Ettől függetlenül ez valóban egy elég nehéz téma, mert teljesen megértem a másik oldalt is.
Én ezen pl. a muszlimos fórum esetén gondolkodtam el. Ott fellelhetőek a himsovoniszta elemek, aztán a bűnösök ember számba sem vevése... Itt meg a magzatról mondható el ugyanez, ill. a betegekről mi egészségesek bátran kijelentjük, hogy nincs érteleme az életének.
Igen, ilyen a világ... :(
Ezt most mire?
Eldöntötték, hogy nem lenne boldog. Tévedtek. Ezért érdemes egy kicsit óvatosabban megítélni a szitut. Szerintem.
De persze ez még sok sok éve lesz, hogy megértésre kerüljön, addig sok logikus abortusz lesz még.
Nincs ezzel gond, ez a világ rendje.
Nem arról van szó, hogy csúnya dolog. Később megértenéd, hogy hiába tűnt nagyon okos döntésnek, nem volt az.
De ezt tényleg csak akkor mondanád, ha ez megtörténne. Persze még akkor sem biztos. Ez egy nagyon mély téma és sok mindent kellene átbeszélni ahhoz, hogy azok a dolgok is láthatóak legyenek benne, amire nem gondolunk.
Köszi slyte, ez valóban jó példa arra, amiről beszéltünk.
"Az orvosok azt jósolták, hogy csak vegetálni fog, a lány azonban énekes és író lett. A részleges agyi bénulásban szenvedő 29 éves Gianna Jessen túlélte anyja abortuszkísérletét, és az életvédelem ügyének szentelte magát.
Egy interjúban így fogalmazott: „Szeretek élni. El akartak vetetni, de nem haltam meg. 18 órán át égtem anyám méhében, de túléltem. Az abortusz következményeként szerzett agyi bénulást ajándéknak tekintem, amiből tanulhatok. Anyám döntésének emlékét viselem magamon. De boldog vagyok, hogy itt lehetek. … Ha valaki hallja az én történetemet, megkérdőjelezheti az anya jogát az abortuszhoz. De mi van a gyermek jogaival, az én jogaimmal? Ha az abortuszt végző orvos születésem idején még a kórház épületében tartózkodott volna, biztosan tett volna róla, hogy ne éljem túl a szülést, és nem érdekelték volna az én jogaim.”
Milyen jóképű a férjed!!! Ejha :)
Persze egy pasi nem feltétlenül tudja ezt jól megítélni, de ha nő lennék....
Na ebbe most belekeveredtem :)
Nem tudom. Meg kell tőle kérdezni. A legtöbb ember más életet választani, mint amiben él. Akkor?
:)
Nem ilyen egyszerű ez a téma, de ráadásul én meg azt az álláspontot képviselem, amit úgysem fogok tudni itt átadni.:)
Deák Bill is öngyilkos akart lenni, amikor levágták a lábát. Most már azt mondja, hogy nagy baromság lett volna.