Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Az állatok miatt nagyon érdemes.:))
Tök jó élmény volt látni őket, minden állat annyira egyedi és érdekes teremtmény. Nagyon imádtam!:)
Én is azt gondolom erről, mindenkinek addig könnyű azt mondani, hogy megtartaná, még nem kerül ilyen helyzetbe.
Továbbra is azt állítom hatalmas nagy felelőtlenség, nem tesz jót azzal a gyereknek és saját magának sem az a szülő.
De mindenkinek megvan a választás joga.
Kicsit utána olvastam ennek a figurának. Ahogy le van írva csak a születésekor derült ki, hogy mi a problémája.
Van egy olyan sanda gyanúm, ha ez előbb kiderül akkor a szülei őt is elvetették volna.
Lehet, hogy most már boldog, de úgy vélem azzal sem kockáztatok sokat, ha azt mondom nagyon sokáig nem volt az.
Ez azt gondolom a szülőkre is igaz.
Szerintem is nagyon nehéz. Azért élünk pokolban, mert sokan meg sem kísérlik hogy egy kicsit körülnézzenek a házuk táján. Inkább áldozati tömegmasszává válnak.
Ezt sajnos felismerni elég nehéz, nekem legalábbis az volt.
Szélsőségében ott a fehér és a fekete látásmód, aztán kezd szépen árnyalódni. Kezd összekapcsolódni. Kezded egyre jobban egységében szemlélni.
És miért ez a legnehezebb? Mert mindig az elvárások szerint neveltek, önszeretetről szó sem lehet, mert az az ő szemükben önzőség, így helyette lesz SZÉGYEN. A szégyenből BŰNTUDAT. És az ördögi spirál addig forog, amíg meg nem szakítjuk. Ha nem szakítjuk meg, esélyünk nincs a jelen élvezetére és az életörömre.
Pedg néha de jó lenne :-), dehát nem minden fekete vagy fehér, árnyalni kell a dolgokat.
Gondolom,sokszor vagyok köcsög vevő!:))Vicceltem:))
Egyetértek. Meg kell, hogy ismerjük önmagunkat, el kell hogy fogadjuk magunkat olyannak amilyenek vagyunk és ha valami ami nem tetszik, azon válltoztatni kell. Másokkat csak elfogadni van jogunk, megválltoztatni nem.
Csak a lehetőségeidhez mérten kell minél őszintébben élned. Ezt a lelked tudja hogy meddig mehetsz el. Nem azt mondom hogy hozd fel a mélytudatodból a rejtett agresszióidat és rúgj pofán mindenkit. :)))
Majd rájössz milyen fontos része a dráma az életnek. Hogy mekkora lehetőség rosszkedvben, pokolban élni. Mekkora tanítás rejlik benne. Inkább legyen vacak, de őszinte, mint vacak, de hazug. Az utóbbi csak tetézi a bajt, a káoszt, a fájdalmat. Az őszinteség feloldoz, még ha fáj is.
Most önmegtartóztató kúrán van. Este jön, ha nem viszi túlzásba az önsanyargatást. Már biztos jelentkeztek nála a megvonási tünetek.:-D
Az őszinteség soha nem rossz dolog. De tény hogy először önmagunkkal kell kezdeni, nem másokkal.
Egyébként sokszor tudod milyen nehéz jópofizni, főleg egy köcsög vevővel.
Az Eastwick-i boszorkányokban van egy ilyen rész. :)
Nem az a lényeg hogy milyen voltál, hanem hogy milyen vagy MOST! Nem az a lényeg, hogy valamikor szeretted magad, hanem az, hogy most nem szereted magad. A jelen a kiindulópont. Itt kell változni. A múltat pedig el kell engedni.
Kujon nélkül nem találom életét az életemnek,vagy értelmemnek?
minjárt a takaróba löm magam....
Igen. Legfőképpen SZABADSÁG. Az ettől való félelem tart vissza minket a változástól. Tudat alatt jobb értelmetlenül szenvedni, rabságban élni, legalábbis így gondoljuk. Mert mi csak szabadok akarunk lenni, de felelőssek nem! Csakhogy a kettő nem választható szét. Összetartozik.
Pedig de szép is volna!:))
Szerinted mi a legrosszabb dolog az életben?
Természetesen nem jó és nem is szabad mindenkit elüldözni magunk mellől és persze szükséges néha felvenni a pléhpofát, boltban dolgozom, úgyhogy nem vicsoroghatom mindig ha rossz a kedvem. Mit szólnának a vevők. :-))
Amikor őszinteségharcos voltam én is, elképzeltem egy világot ahol az utcán mindenki akinek nehéz az élete zokog, szitkozódik, másokat rugdos, és rájöttem hogy nem a színjátszás a legrosszabb dolog az életben.
Dolgozik is talán mindenki, csak azt a tizenegynéhány évet is emberek között éljük, amíg nem őszinte a lelki derűnk. És addig sem jó, ha mindenkit elsorvasztunk magunk körül, meg elűzünk mindenkit. Erre jó az erőltetett jópofázás.
Na de pont ezért kellene dolgoznia a keserű embernek Önmagán, hogy a mosolya őszinte és ne erőltetett legyen. Persze mindenkinek vannak rossz napjai, periódusai, nekem is, de tennünk kell azért , hogy javuljon a helyzet.
További ajánlott fórumok: