Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Akarni.
Akaratot elengedni.
Nem akarni.
Ennek 3 szintje van.A középső az ok.
Mert nem érted a másik felét :)
nyiss és látni fogod :)
Amíg erőltettem ezekre a dolgokra minimál időm és energiám maradt, és akkor is úgy éreztem, hogy élvezni nem szabadna az életet, így velük sem éreztem jól magam....
Azóta mióta ez nagy részben elment, sokkal jobb a hangulatom, és nyugodtabb vagyok, felszabadultabb:)
Látod kimondtam neked az igazságot és nem tudod feldolgozni. Ezért nem szoktam ilyeneket mondani :)
Most érezheted :))))
Annyiban nem baj, hogy legalább csinálja az ember....de erőltetve nehezebb haladni.
És mivel benne van az akarat erőltetetté válik,és hátráltatjuk magunkat, na meg ezzel az életet sem tiszteljük,mert nem engedjük neki az irányítást....azért meg recsegtet....
Az nálam másról szól :)
Az elejével egyetértek. Az viszont nem árral szemben úszás. :)
Én az erőfeszítésben, a munkában hiszek. Igen, olykor meg kell kűzdeni, de nem az egó értelmében. Nem ellenségeket keresek (akiket le kell győzni) hanem önmagamat. És meg is védem ha kell.
De ha megengeded, te ugyanúgy harcolsz, bántasz, sértesz másokat ebben a hatalmas "árral való sodródásban", mint bárki más. Szóval nálam ez az egyensúlyszöveg nem jön be.
Erre én is nem régen jöttem rá, amikor többé kevésbé sikerült feladni azt az erőltetést amiben hittem.
De mivel állandó frusztráltságot és feszültséget adott és azt hogy ha nem sikerült valami még feszültebb lettem úgy érzem mostmár nem éri meg.
Az éreztem, hogy hiába csinálom nem haladok, így kidobtam az ablakon.
Nem volt egyszerű elengednem.
Néha számolj azzal, hogy te nem tudsz róla. Zolcsi, a küzdelemeiden túl vagyok már. De ezt csak akkor fogod érteni, ha te is túl leszel rajta. Én sem hittem volna akkoriban.
Ezért meddő :)
Az a baj, hogy két különböző dologról beszélünk. Zolcsi még a küzdelmes útban hisz. Amíg valaki nem ér el egy harmoniát, addig nem tudja elképzelni, hogy az milyen.
Én is így gondoltam régebben, úgyhogy abszolút megértem. Már nem küzdök az árral szemben, mert nem hatékony. Sokkal nagyobb a hatás, ha belefolysz és meglovagolod :) Mint Steven Seagal :)
Persze azért nem megy az ám mindig és nem könnyen, de jó irány. A legjobb. :)
Sejtem mire gondolsz Zolcsi, de nem értek egyett.
Van hogy meg kell erőltetni magunkat, mert az visz előre.
De igazából ha tesszük amit jónak érzünk, és nem válunk passzívvá, akkor nem kell ez sem.
Akkor van egy még kellemesebb verzió.