Szerinted alkoholista az a személy, aki minden nap megiszik egy vagy kettő doboz sört? (beszélgetés)
Ja. de akkor itt a cukor, liszt, ásványvíz, csokoládé,stb...függőség.
A notórius fogyókúrázók is függők - csak azt nem "ítéljük el" ha valaki alternatív hibbant.
Mi a gázos? A 97 évet élt dédapám napi fél lityó kisüstije, vagy a lakto vegán haverom, aki 34 évesen letette a kanalat?
Én rendszeresen itta, de volt hogy rendszertelenül. A megoldás én magam voltam, mert mindenki pálcát tört felettem és inkább egy kínos pont voltam az aktuális oldalbordáim életében, mint megoldandó probléma.
És igen, megvetem azokat akik sosem voltak alkoholisták de megvetik azokat akik piálnak.
Nincs olyan szókincsem, hogy leírjam azt a tengernyi szenvedést amit a piálás miatt átéltem de ahogyan Cyrano mondta: "Mert magamat kigúnyolom, ha kell, De hogy más mondja, azt nem tűröm el ..."
Nem.
Én masszívan piáltam éveken keresztül - ha valaki tudj mi az, hogy föggőség hát én tudom.
És ez nem az.
Nekem is jólesne sok minden de nem teszem, nem eszem, nem iszom meg.
Ha nem tud meg lenni nélküle naponta és a gondolata a cselekedetei állandóan az ital körül járnak akkor már alkoholista.
Ha kibír 2-3 napot alkohol nélkül, de ha "jajdemeginnám" a szokásos sörömet v egyéb italomat az ha nem elég erős akaratú, az alkesz lesz, ha nem tud hosszabb időt távol maradni saját
akaratából az ital nélkül.
Az első időkben még nem is látszik jóformán rajta és úgy gondolja Ő nem alkoholista, mert nem dülöngél, nem beszél kásásan, szinte észre vehetetlen.De az évek múlásával ez változik, csak Ő nem veszi észre és hogy Ő nem alkoholista, ez a meggyőződése megmarad.
Ha kezd romlani az egészsége és van betegségtudata
és Ő mondja, hogy alkoholista vagyok, segítsetek, na , akkor kell,mellé állni és mindent megtenni érte.
Szerintem nem (pláne ebben a melegben), bár én utálom a sört!
Amennyiben 1-2 doboz sörnél megáll, akkor miért lenne alkoholista? Az alkoholisták nem tudnak leállni 2 sörnél!
A párom is sörözik esténként, de ha úgy alakul, hogy valamiért nincs rá mód, pl. vezetnie kell nincs hiányérzete. Szerintem alkoholista az, aki függ az alkoholtól, ha nem jut hozzá gondot okoz neki, ingerlékeny, feszült, bármi. Na, az gáz.
A tudományos meghatározás meg időnként változik. Engem jobban zavarna, ha akár időnként is részeg lenne, mint a napi 1-2 sör.
Azt hiszem elvonóra kell mennem, pedig eddig nem is sejtettem, hogy alkoholisták vagyunk a féjemmel.
Ezek után már nem is merek meginni egy citromos sört.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet felettesem egy 8 általánossal rendelkező személy, míg én a szakmában minden iskolával rendelkezem?
- Tüdő CT leletért minden esetben személyesen kell bemenni?
- Hogy tudok adókártyát csináltatni a fiamnak? Mindenképpen személyesen kell bemenni az APEH-hoz, vagy esetleg lehet interneten keresztül is .
- A lejárt személyi helyett a jogsi minden helyen megfelel és elfogadják?
- Minden személyi okmányom elveszett. Hogy tudok újat igényelni?
- Fizetések utalása központilag történik vagy minden a személyzetin függ?