Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szerinted a jogsi szükséges rossz, vagy életcél volt, hogy megszerezd? fórum

Szerinted a jogsi szükséges rossz, vagy életcél volt, hogy megszerezd? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
97. Guruljka (válaszként erre: 96. - 31bc25d879)
2017. ápr. 6. 15:54

Elég sok gyerek sikeresen felnőtt autó nélkül.


Amikor az én fiam volt kicsi, autóval jobban eljutott volna fejlesztésekre, de ebben nem az a baj, hogy nincs autóm, hanem a fejlesztési ellátás hiányossága, ami tragikus.


Ha valaki szeretne vezetni, és van is mit, akkor csak szerezzen jogsit. Akkor van

2017. ápr. 6. 15:50

Nem volt életcél, de akartam és a szüleim is akarták. 18 voltam.


Nem tartom "szükséges rossznak" inkább egy nagyon praktikus és kényelmes jónak. Nem vagy időhöz, buszhoz, vonathoz kötve, nem állsz a hóba, fagyva, esőbe, 50 fokos tűzőnapon a tömegközlekedésre várva. Nem beszélve a bevásárlásokról, cipekedésekről.

Ahol meg gyerek(ek) vannak ott meg egyenesen létszükségletnek tartom. nem boldogulnék autó nélkül...illetve nehezen. Nagyon nehezen. Nem is akarok belegondolni:)

2017. ápr. 6. 15:31

Szóval azért kell egy nőnek vezetni tudni, ha akarja, ha nem, hogy elvigye a pasit, ha az nem tud valami miatt vezetni? Még rá is kényszeríted?


Persze hogy görcsöl, ha nem saját jószántából vezet.


Micsoda alap a felsőbbrendűségre.


Basszus, ne bénázz annyit, akkor nem vágod el a kezed.

94. kristo_f (válaszként erre: 92. - Jozsi.38)
2017. ápr. 6. 14:02

Alap dolog ma egy jogositvány


"minden nőnek kötelezővé tenném a jogosítvány megszerzését"


Idáig egy nőt láttam úgy vezetni ahogy kell, nem görcsölve, nyújtott kéz, orra nem veri a szélvédőt

De,

jóbarátom anno összevagdosta a kezét. Élettárs hagyta lejárni a jogsiját, haver törülközőbe csavart kézzel vezetett az orvoshoz.

Barátnőm hosszas unszolásomra most hosszabbitatja meg a szintén lejárt jogsiját

Mit tudni mikor fordul elő hasonló eset

Az indok idáig az volt, azon kivül hogy nincs autója, "nem tudok olyan nagy autót vezetni"

Mármint az enyém, ami amugy dodzsem, mert automata váltós és normál szedán

Kevés nőnek van önbizalma a vezetéshez, és jellemzően görcsölnek

2017. ápr. 6. 10:54

18 éves se voltam még... jó buli volt akkor, aztán kb. 10 évig vezettem... és több mint 20 éve nem vezetek. Szeretek gyalogolni és tömegközlekedni is, és nem szeretek vezetni. :)


Életcél semmiképp... inkább természetes, mint pl. egy érettségi.

92. jozsi.38 (válaszként erre: 86. - Guruljka)
2017. ápr. 6. 10:46
AZért írtam, hogy minden nőnek kötelezővé tenném a jogosítvány megszerzését, mert később, amikor gyerekei lesznek, vagy akár csak egy gyereke lesz, és nincs jogsija, viszont az autó meg ott áll az udvarban, csak vezetnie kellene valakinek, akkor igenis luxus, hogy nincs jogsi. Ha ismerőst kérsz meg, az pénzbe kerül, vagy valamilyen szívességbe, hiszen az ő ideje és pénze is megy azzal, hogy a másikat elviszi valahova, na meg a plusz telefonálás, intézkedés, hogy ki ér rá, és mikor. Ez gyerek mellett luxus, ha beteg lesz és vigyem valahova de nincs busz, autó van, de nem tud vezetni
91. jozsi.38 (válaszként erre: 88. - 4c1a787e8f)
2017. ápr. 6. 10:23
a szituáció szinte szóról szóra ugyanez nálam is
90. jozsi.38 (válaszként erre: 82. - Guruljka)
2017. ápr. 6. 10:23

ahol én élek, reggel, délben, este van egy busz, és ezzel vége. Nincs olyan, hogy lekésem sebaj, majd 10 perc, fél óra múlva jön a következő. Ha lekésed, gyalogolhatsz, és nem 100 métert, hanem 5km-t minimum!, Én még kibírom, de ez egy adott esetben akár beteg gyereknél nem opció! Biciklin vinni, vagy bicikliztetni azért egy gyereket, mondjuk olyan időben, amilyen a télen volt, megint csak nem szeretnék, esőben szintén nem szuper jó dolog. Én itt így tudom megoldani, hogy fent kell tartsak egy autót a gyerekek miatt, hogy ne kelljen folyamatosan szívességet kérnem, és szervezkednem, hogy akkor most ki mikor ér rá és tud elvinni. Ja és nincs mozgóbolt, hogy a te példádnál maradjak :)

Ahogy mondtam, nem mindenkinél lehetőség az, hogy folyamatosan alkalmazkodjon másokhoz, illetve mások is alkalmazkodjanak hozzá, mert nincs autója, viszont szükség lenne rá

89. 471a3ef191 (válaszként erre: 86. - Guruljka)
2017. ápr. 6. 08:18
Igen, vannak
88. 4c1a787e8f (válaszként erre: 86. - Guruljka)
2017. ápr. 6. 08:11

Nyilván olyan nincs, hogy ilyesmi kötelező legyen. Ez vicc.

De!

Sok férfi kollégám a saját feleségére, sőt, a saját családom, anyám, férjem is bizony tettek megjegyzéseket, hogy én nem vezetek. Mert amit én nem intézek el, az biza teher, rendelkezésre állás a részükről, akik vezetnek, legyen az bevásárlás, orvoshoz vivés, fejlesztésre hordás, akármi. Ma már tök evidens, hogy a sui elfingja magát, és neked mondjuk 3-ra Pilisborsjenőn kell lenned, mert ott ér véget a program. Nem is értik azt a problémát, hogy mondjuk kocsi nélkül 3 másik gyerekkel ezt valakinek nagyon nagy gáz megoldani. És itt nem évi egy alkalomról van szó, hanem kétheti rendszerességről, mert mindig kitalálnak valamit. Én nagyon sokat voltam feketeseggű emiatt az ovikban, sulikban, mert gyakorlatilag nem volt más, akinek ne lett volna a feneke alatt autó.


Tehát sokszor titkon teher a többi családtagon, ha az egyik nem vezet.


Nekem is ezért kellett magam összeszedni, és csinálni, újratanulni. A családnak meg a fenekem alá tenni egy autót. Mert a férjemé hiába volt a tulajdonomba, kevesebbet láttam, mint a hátam közepét.


Az otthoni munka is egy olyan dolog, hogy annak is van eljárós része, ha az megoldható tömegközlekedéssel, az jó, de pont sokszor az ilyen melókhoz kell eljárni 150 km-ekre egyeztetni, meg elvinni a cuccot, amit otthon összeraksz, stb.. De ami csak netes, az nyilván kevésbé mobilitáshoz kötött.


Egyébként nekünk nem volt autónk, anyám akkor vett és tanult meg vezetni már 40 felett, amikor a szülei elkezdtek idősödni. Bizony 20 évig nehezen oldottuk volna meg, hogy az immár 80 feletti nagyszülők mondjuk Vecsésről a kerepestarcsai kórházba jussanak.

2017. ápr. 5. 22:31
Jut eszembe! Viszont az iskolai tananyagból igen nagyon hiányzik egy alapfokú KRESZ-oktatás! Főleg ahol sok gyerek jár bringával iskolába.
86. Guruljka (válaszként erre: 85. - 4c1a787e8f)
2017. ápr. 5. 22:20

Nagy kivétel az én életem, mert úgy alakult, hogy itthonról dolgozom. Nyilván vannak autót igénylő állások, azok eleve a mobilitás köré szerveződnek.

A másik szerveződési irány az internet, Istennek hála, amióta még a biciklim is elromlott, egyre jobban és többfélét tudok a netről rendelni, a munkám is mailben érkezik és mailben küldöm vissza.

A mozgóárusítás is egy irány, sok mindent rendelés nélkül is "helyembe hoznak".

Cipeltem én is fiatal koromban, azt sem felejtem el, de akkor sokan cipekedtünk.

A család sem nagy... sőt egyre kisebb. Értem én, ezek mind egyéni szempontok, de akkor sem áll meg az általánosítás, hogy minden nőnek kötelezővé kellene tenni a jogsit. Mert ezen nem kicsit kiakadtam.

85. 4c1a787e8f (válaszként erre: 82. - Guruljka)
2017. ápr. 5. 21:31

Csak ez a hozzáállás a legtöbb esetben a VAN lehetőségét szűkíti. Ugyanis nagyon sok munkához és munkahelyhez egyszerűen nélkülözhetetlen. Tehát a kis szar munkád is csak akkor maradhat, ha van autód, vagy legalábbis jól vezetsz. Nyilván nem mindenütt, de mondjuk a mezőgazdaságtól az irodai asszisztensin át a mérnökig vagy orvosig, vagy akár az építőipari segéd vagy szakmunkásig kevés olyan hely van, ahol ne kellene mobilnak lenni, elmenni a helyszínekre, vagy akármit elintézni.


Igen, nyilván van, amikor meg lehet lenni nélküle, én is megvoltam eddig (35 éves koromig) de ég és föld a különbség, és igenis nagy család mellett szinte nélkülözhetetlen. Mert a két szál répával haza lehet sétálni a piacról, de én még 30 évesen is többször rosszul lettem a 20 kg-os rohadt hosszú cipeléstől. És igenis nem mindegy, hogy napi 3 órát töltök a buszon, vagy egyet az autóban utazás gyanánt. Nem mellesleg a szakértőmérnöki állásom is ezen múlott. Rohadtul nem mindegy.


Persze, a falu végén a segélyből nyilván nincs. De aki azért kicsit ki akar lépni, annak azért megvan a lehetősége, hogy valami legyen.


Igen, abban igazad van, hogy ne azért legyen, hogy önmagában legyen.

2017. ápr. 5. 20:51
... még ha nyernék autót, akkor se tudnám fenntartani.
2017. ápr. 5. 20:50

Ha valaki amúgy is szeretne autót, akkor pedig vállalható, nem?

Szemközti autót a sufniba tologatós szomszédasszonyom is "a gyerek miatt" akart autót állítólag, holott a csudát, neki az volt a csúcs, ha autóval viteti magát. A jogsit végül úgy tette le "az ura", hogy a nő eljárt vele az oktatásra, ő jegyzetelt és figyelt, otthon meg beleverte a pasiba végül a vizsgaanyagot is. Nem a nő akart végül is jogsit, hanem a férjét "emelte" ezzel, de neki bizisten könnyebben ment volna. :D


És még h

82. Guruljka (válaszként erre: 80. - Jozsi.38)
2017. ápr. 5. 20:45

Mivel nincs autóm és nem is tudok kitől kölcsönkérni, eddig még mindig meg tudtam oldani a közlekedési helyzeteket.

Neked meg ezt kellene megértened, hogy létezik olyan, hogy valami NINCS.

Könnyebb lett volna már párszor, ha van autós megoldás, mert három gyereket neveltem fel úgy, hogy adott esetben sérülten vagy betegen is buszoztunk, de az sem segített volna, ha a buszt azért késem le, mert autóért szaladgálok a faluban.

81. globus
2017. ápr. 5. 20:30

Nekem nincs és nem is érdekel, pedig van kocsink.

Ahová el tudok menni gyalog, biciklivel, busszal, jó. Ha nem, arra nincs szükség. Ha valaki elvisz, óriási pozitív meglepetés.

80. jozsi.38 (válaszként erre: 79. - Guruljka)
2017. ápr. 5. 20:12
nem akarod érteni, amit írok, akkor mindegy. Nem érdekel az eredeti jelentése a szónak sem, sem pedig az, hogy ki mit szeret inni, ezt te keverted ide. Neked nincs rá szükséged, rendben van. Azt viszont megérthetnéd, hogy vannak olyan helyzetek, hogy muszáj az autó, és nem úri passzióból
79. Guruljka (válaszként erre: 77. - Jozsi.38)
2017. ápr. 5. 15:45

Ismertem családot, ahol, ha beteg lett a gyerek és ügyeletet hívtak, az autót betolták a sufniba, hogy ne látszódjon. Jogsi nem volt, pénz benzinre nem volt, de az asszony becsvágya egy autó volt...


Lehetne ovis mód licitálni, ki mit szeret inni, maradjunk abban, hogy nem mindenki akar megtanulni vezetni, inkább buszozik.

Nem tudom, mennyi most egy autó fenntartási költsége egy hónapra elosztva, a vételár és az üzemanyag nélkül. Még szocialista autóra számítva anno, az jött ki, hogy az akkori szegényes jövedelmem felét az autóra kellene költenem akkor is,ha ajándékba kapom és nem járok vele sehova.


Önjáró bizony, mert az nem azt jelenti, hogy magától kezd cirkulálni. Már az eredeti neve is, figyelj csak: automobil. Kiszótárazni már nem fogom neked. Majd megteszed magad.

Biciklizni jól tudok, de egyéb jármű vezetésére nem érzem alkalmasnak magam. A bicikli még nem nyom agyon, ha beleeszorulok.

78. jozsi.38 (válaszként erre: 76. - 35d45e2ed1)
2017. ápr. 5. 10:33
így van, nem életcél, csak szükséges :)
77. jozsi.38 (válaszként erre: 74. - Guruljka)
2017. ápr. 5. 10:29
élünk még páran olyan helyen, ahol mindig várnia kell valakire, hogy elvigye valahová, mert bár autó van, jogsi nincs hozzá, a busz pedig eléggé mesebeli. Férj folyton dolgozik, és állandóan szervezkedni kell hogy kivel és mikor mehet az ember. A magam részéről pedig utálom a sört, nem értem, mi a jó abban a keserű löttyben, és nem önjáró tonnányi vas az autó, főleg ha nem vezeti senki, nem indul el az esetek nagy többségében egyedül
2017. ápr. 4. 21:02
hát nem életcél az biztos, inkább egy hétköznapi szükséges dolog
2017. ápr. 4. 20:19
Különben azért néztem be ide, mert bármennyire szeret is vezetni valaki, a jogsi mint életcél kicsit lapos életet feltételez... De látom, sokan nem is tartják életcélnak szerencsére.
74. Guruljka (válaszként erre: 52. - Jozsi.38)
2017. ápr. 4. 20:16

No és ha jogsira nincs pénz, akkor gondolod, autóra van?


Vidéken élek, de tudod kinek tegyék kötelezővé.


Élünk még páran olyanok, akik nem kívánnak tonnányi önjáró vason ülni. :D

És a sörömet is akkor iszom meg, ha szomjas vagyok, a busz meg szépen hazavisz.

2015. dec. 18. 14:58
A vizsgát megszenvedtem, de megérte (hogy életcél volt, az túlzás)
72. b4d40997c0 (válaszként erre: 66. - Kilimcs)
2015. okt. 28. 10:16

Köszi :D

Sokan ezért gondolják, hogy buta vagyok, vagy bunkó :D Pedig csak tükröt mutatok, ami ilyenkor nem igazán tetszik :) Én meg élvezem, jókat szoktam itt is szórakozni egyes embereken :)

Szóval nem húzom fel magam ilyeneken, csak éhes vagyok, ők meg etetik a trollt :D Kihasználom :)

71. b4d40997c0 (válaszként erre: 67. - Barát.Á.)
2015. okt. 28. 10:14

Hát, nem igazán javult sajnos... engem jelenleg nem érint, és ha minden jól megy nem is fog, de olvasni is elég.


A bérlők hozzáállása is felháborító, mikor a tulajt, meg azokat fikázzák, akiknek épp kiadó az albi. Mert ugye kitételek általában vannak... A tulajok magas ára is hihetetlen, hogy egy szoba 40-50 ezer + rezsi... Egy egy szobás lakás 70-80 minimum... plusz rezsi. Ennyiből mehet a törlesző is, arról nem is beszélve, hogy az átlag magyar kereset erre pont elég, és van hol laknod, de enned már nincs mit...


Feltéve ha az egyik front alatt az albikra gondolsz :)

70. Pipi57
2015. okt. 28. 09:43
jogsi nélkül, nem boldogultam volna
69. Barát.Á. (válaszként erre: 68. - Barát.Á.)
2015. okt. 28. 09:39
Off: Újra javítva a javító: A párom "asszimilálódott" osztrák.
2015. okt. 28. 09:18

Off: A párom hál Istenek Belgrádi félig magyar, bár szerb az anyanyelve. De kapott apai puszit is, meg anyait is. De nem veszekedős.

Bécsben néznek is egy puszilkodó osztrák pár? - párom autója W/bécsi rendszámos. Ő 14 éve asszimiláns osztrák, én meg kilenc éve járok ki, és német géneket és ruhákat hordok. De magyar szívvel. ;)

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook