Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

3843. Porc
2009. júl. 7. 11:09

Fejés. Szerintem nem tudom :)

Tényleg mindenki mást mond, és olyan sok szempont van. Van a Kismama magazinnak egy Szoptatás c. könyve, azt kaptam meg most, és nekem tetszik a szemlélete. Aszerint csak akkor kell fejni, ha befolyásolni kell a tej mennyiségét, vagy valami miatt nem tudsz átmenetileg szoptatni, egyébként a baba jól kialakítja magának a szükségeset, ha tényleg igény szerint teszik mellre. De eleinte, ha nem szívja ki teljesen, én úgy tervezem, hogy kifejem, nehogy begyulladjon. Még nem döntöttem, milyen mellszívó legyen. A kézi fejéstől idegenkedek, meg ahogy láttam, nem is túl hatékony.

3842. Ancsa 37 (válaszként erre: 3840. - Porc)
2009. júl. 7. 11:09

Mi az augusztusi fórum etikettje? Ilyen is van? :-)

Lehet, hogy van Szt.Imrés etikett is, csak én nem tudok róla? Lányok, felvilágosítást kérek!

Konzultálok apával, ráér-e, és ha igen, elmegyünk a Madarászba. Bár az Angelcare dobozán az van, hogy a készülék vásárlója részt vehet a Szt.JÁnos kórház oktatásán. Ezen volt esetleg valaki?

Holnap délelőtt nem jössz el a Mona Lisa csoportba? Nagyon kellemes, csak ülni kell, vezetett meditációféleség. És a Bálint S. nagyon okosakat mond.

3841. Ancsa 37
2009. júl. 7. 11:05

Babi, ezt az ózonos sterilizálót nem ismerem. Mennyibe kerül? És milyen gyakran használod?

Most már emlékszem, Katt te írtad, hogy nem jó az Aventes pohár. Akkor mi?

És az Aventes kézi mellszívóról mi a vélemény? Azt mondjátok, vegyem meg előre?

És örülök, hogy bejön a kutacsvédő! Figy, ha neked ettől nyugodt a lelked, akkor jó hogy beruháztatok rá! A kutyusok miatt sem árt, néha csupa játékból is fellökhetik Mannát. Szóval jól tetted, hogy vettél!

3840. Porc (válaszként erre: 3836. - Kattantak)
2009. júl. 7. 11:05

Majd küldd el újra a fotós linketeket, megnézném benne a cukorbabádat. Meg amúgy is, hogy mennyit nőtt. Megértelek, annyira félti az ember ezeket a kis manókat. Én egyelőre úgy gondolom, hogy megelégszünk a sarokvédőkkel meg gyerekzárakkal mindenen, de aztán majd megnézem, mit mondok az első seggreesés után :)

Nektek is AngelCare légzésfigyelőtök van? Vagy milyen? És volt már riasztás? Felesleges?

Ja. Ma megyek az újraélesztősdire a Madarász utcai kórházba. Jön valaki? Sajna Gáborom ma biztos nem tud elszabadulni úgy, hogy négyre odaérjen, de nem akarom tovább halogatni, ki tudja, mit hoznak a következő hetek.

Ancsa... beszéljünk másról :))

Tettem fel egy ma reggeli pociképet az augusztusi fórum etikettje szerint, igaz, csak fej nélküli, de szerintem jól látszik, mennyit nőttünk öt hét alatt. Kicsit ijesztő, mi lesz itt a végére :)

3839. kattantak (válaszként erre: 3837. - Ancsa 37)
2009. júl. 7. 10:52

naná, hogy örülök :))), és bár fárasztóbb, de hát ez a dolgom :)), szórakozásom, imádom nézni, ahogy teper, csak nagyon féltettem (féltem), de most a kutacsvédővel sokkal jobban érzem magam :)

Sterilizálás: én egy vadi új lábost fogtam sima víz, felforraltam, majd max 5 percre beledobtam az üveget cumit... nekem eddi egy cumi ment tönkre az is a mikróba ahogy melegítettem a tápot, szeirntem valahogy sok levegő volt benne, és szétrobbant... sterilizálóra mi nem ruháztunk be, nem is bánom. azt mondta a védőnő, azért az sem jó, hisz a babának meg kell ismernie a mi bacijainkkal... egyébként ebből a szempontból én nagyon slendrián voltam, eddig kb 5-ször főztem ki a cumiját... most még szerintem ne főzd ki, majd akkor , ha használni kell, addig felesleges, ha szopizni fog, egyenlőre úgy sem kell..

Mellszívó: nekünk azt mondták, nem kell fejni, az régi nézet... én bánom, hogy nem fejtem az elejétől, mikor már elkezdtem késő volt :(((... szóval én azt mondom érdemes beszerezni..

avent poharak: nekem nagy csalódás volt :(

3838. 31b7b5919f (válaszként erre: 3837. - Ancsa 37)
2009. júl. 7. 10:47

Köszi a biztatást.:)

Én sterilizálónak mindig a forralást választottam de nagyon csúnyák lettek az üvegek.Most beruháztunk egy ózonos sterilizálóra.Állítólag ez nem károsít és késöbb is használható.Hát majd meglátjuk.A mellszívóval meg úgy vagyok hogy a kilányomnál használtam a kisfiamnál meg nem mert teljesen üresre szívta a ciciket.Most megvárom mi lesz.Szerintem az a legjobb mert soha nem lehet tudni hogy mennyi tejed lesz és hogy a babának mik az igényei.

3837. Ancsa 37
2009. júl. 7. 10:42

Babianyu, ne félj, nem lesz semmi gond-ha te is úgy akarod! Egyik kórustásam pont ugyanezekkel riasztgatták, érett lepény-nyitott méhszáj a 30. héttől. Szépen visszavett a tempóból, mert eléggé pörgős életet élte. És csodák csodája, nem is lett semmi gond, az eredeti kiírás napjára pontosan, épségben megszületett a kislánya.

Porc, hogy áll a dogád? A kép tök jó, én majd a Kókuszos videót mutogatom meg Andrisnak, lássa, micsoda sztár volt már pocaklakó korában is! :-)

Katt, örülj, hogy Manna ilyen mozgékony gyerkőc-bár tudom, hogy nagyon fárasztó is. Anyu mindig azt mondta, nincs rossz gyerek, csak egészséges :-)

Lányok, a cumit-üvegeket mivel sterilizáljátok és milyen gyakran? Ha kifőzöm (sima vízben) nem megy túl gyorsan tönkre a cumi meg a műanyag cumisüveg? Azért nem 2 Ft. Avent cumit-üveget vettem, láttam mikrós sterilizálót is belőle. Érdemes rá beruházni?

Mellszívó- tejtároló Aventtől szintén? Vagy majd ráérek menetközben, ha sok tejcsim lesz? Azért érdekel, kinek mi jött be és mi nem.

Használt valaki anyatej fagyasztáshoz jégkockazacsit? Mert úgy emlékszem, valaki írta. Az Aventes poharak azért elég húzós árúak és ki tudja, mennyit kell(ene) megvenni belőle.

Fildus, a jövő heti randi is jó lesz. Majd tegyél fel képet a keresztelőről. Kik lettek a keresztszülők?

3836. kattantak
2009. júl. 7. 10:39

sziasztok!

Hu, Lilith :), lehet már helyzet van?

Porc: fura, de annyira édes benne Manna :)) jól áll Neki,és sokkal-sokkal nyugottabb vagyok...

egyébként néha akkorát dől, hogy tényleg félek..

jaj, légzésfigyelő ne is mond... azt sem merem kikapcsolni, és nincs olyan éjszaka, hogy ne kelljen visszarámolnom a gyereket, mert pont ahova és ahogy fekszik nem érzékeli... még az a szerencse, hogy nem ébred rá fel...

Nagyon jó a képed :)

3835. Porc
2009. júl. 7. 09:31
Hát, jó kérdés...
2009. júl. 6. 21:32

Tud valaki valamit Lilithről?

Hétvégén nem voltam,bár igyekeztem visszaolvasni.Lehet elkerülte a figyelmem...

3833. Porc (válaszként erre: 3832. - Lemi09)
2009. júl. 6. 16:11

Köszi! Pedig rólam tényleg nem könnyű jót csinálni, szóval ez Timi barátnőnket dicséri! :))

Különben ajánlom a fotóst, akár csak úgy lélekmelegítőnek, nézegetni is, én nagyon szeretem a képeit:

[link]

[link]

3832. Lemi09 (válaszként erre: 3827. - Porc)
2009. júl. 6. 14:28
Hát, azonnal rohanunk a bükkaljára plakátolni! :))) Na jó, persze csak vicceltem! De nagyon jó képek!!! De jó neked, te ezeken is tényleg úgy nézel ki, mint a valóságban! :))) És tetszik, hogy fekete-fehér!
3831. fildus (válaszként erre: 3830. - Porc)
2009. júl. 6. 13:44
A jövőhét lenne nekem megfelelő a "randinkra", mert a héten Apácska délutánra jár, így délelőtt Ő van a gyerekkel :)
3830. Porc (válaszként erre: 3829. - Fildus)
2009. júl. 6. 13:39

Persze, de neked nem érdekes, már élőben is láttál :))

Na, megyek, mert elkapott a lelkifurdalás, hogy itt halogatom a találkánkat (is, és még mennyi mindent), és most is itt lógok a neccen, ahelyett, hogy írnék. Bár most el kell mennem itthonról, megyek kifizetni a hintatalpas kiságyat! Csak beneveztünk rá, nekem annyira tetszik, és ha végül mégsem jön be, nem bukunk rajta sokat. A hintatalpat bármikor le lehet szerelni, és nem kerül sokkal többe, mint egy normál kiságy.

3829. fildus
2009. júl. 6. 13:34
Hihi én már az egyiket láttam rólad :D
3828. Porc (válaszként erre: 3826. - Rencsilany)
2009. júl. 6. 13:30
Hát, meglátjuk. Még az is lehet, hogy egyszer-kétszer bepróbálkozom ezzel a klasszikus tetrás verzióval, ennek legalább nem kell nagy beruházás. De ekkora hősiességet nem nézek ki magamból :) Szerdán jönnek hozzánk Marciék, aki ilyen moshatós-bugyogós rendszert hord, majd jól kifaggatom őket is.
3827. Porc
2009. júl. 6. 13:27
Ja. Ha valakit érdekel, soha vissza nem térő alkalom: az augusztusiak közkívánatára felraktam két képet az adatlapomra. De nem sokáig lesznek, a munkám miatt nem szívesen rakok fel képeket magamról, annyi emberrel vagyok kapcsolatban, nem örülnék, ha véletlen valaki rám találna, mert aztán a hírek terjednek, és hát a hallgatóim orrára igazán nem akarnám rákötni, mennyi pelenkát mosok, meg mivel töltöm az éjszakáimat :)
3826. rencsilany (válaszként erre: 3825. - Porc)
2009. júl. 6. 13:25
:)én nem vasaltam:)ahhoz lusta volta/vagyok.Csak a legelején...Én sem bírnám azt a mennyiséget.No meg mellette ott a másik két gyerkőc is:)
3825. Porc (válaszként erre: 3824. - Rencsilany)
2009. júl. 6. 13:23
Aha, most vettem én is 20 pelust, nagyon szépek, szintén magyar termék, nagyon élveztem vasalgati őket. De napi szinten tízet-tizenkettőt azért nem szeretnék, azt hiszem...
2009. júl. 6. 13:17

meg egyéb dolgokat is:)

A textilt tőle vettem és nagyon jó minőség!És magyar!!

2009. júl. 6. 13:14

Van egy ismerősöm,ő árul pelusokat.

www.okobaba.mlap.hu

3822. Porc (válaszként erre: 3819. - Rencsilany)
2009. júl. 6. 13:07

Hú, hát minden elismerésem! Azt hiszem, ezt a verziót nem vállalnám be. (Bár az unokatesóimat még így pelenkáztam kiskamasz koromban, biztos fel tudnám eleveníteni, nem nagy művészet.) De most már egész rendes áron látok ilyen mosható kompletteket. Amikor pár hónapja elkezdtem nézegeni, döbbenetesnek tűntek az árak, de végülis nem kell belőle olyan iszonyú sok darab.

Nem is annyira a végösszeg miatt, bár persze azért IS izgat a kérdés, nem mindegy. Csak mi tényleg szelektáljuk a szemetet, és látom, micsoda kupacokat lehet újrahasznosítani, térfogatra tuti hogy többet dobunk ki szelektíven, mint a háztartásiban. Belegondolni, hogy napi 7-8 pelus landolna a kukában, ami mind valamikor fenyőfa volt, és nincs remény az újrahasznosítására, nekem ez jobban piszkálja a csőröm. Két gyereknél meg napi, na nem is számolok utána, hogy mennyi. És ezeka szuperpelusok tényleg olyan jók, hogy tényleg sokkal kisebb a motiváció a gyereknek, leszokni róla.

3821. rencsilany (válaszként erre: 3799. - Porc)
2009. júl. 6. 13:06
Nlunk voltak a vajúdóban.Én fogtam magam és kimentem a páromhoz.Nem volt egy nagy élmény,mert rajtunk kívül még ültek ott kint és bámultak(vki hozzátartozói).De jó volt,hogy a párommal lehettem!!
3820. Porc (válaszként erre: 3817. - Kattantak)
2009. júl. 6. 13:00

Öööö... ez egy rendes bukósisak gyakorlatilag. Végülis maga a kutacs (már a nagykutacs, amelyik igazán érzékeny lenne) a fejtetőn van, vagy legalábbis a fej felső részén, ahhoz nagyon szerencsétlenül kell esni, hogy azt beverje. De elhiszem, hogy van olyan esési sérülés, amitől megvéd. Nekem bizarr, hogy ilyenben mászkáljon a gyerek. De pár hónapja még biztos a légzésfigyelőt is bizarr ötletnek tartottam volna, most meg megvettük, mint a kisangyal. Simán lehet, hogy pár hónap múlva mi is beruházunk egy ilyenre. Arra már gondoltam, hogy amikor aktuális lesz, az éles sarkokat mindenképpen levédjük, ilyesmikkel:

[link]

[link]

Apamajom egyelőre ezt is hülyeségnek tartja, de rám hagyja, hogy jó, majd a maga idejében. :)

3819. rencsilany (válaszként erre: 3752. - Porc)
2009. júl. 6. 12:58

Bocsi,de 7végén nem voltunk itthon:)

Szóval:én a hagyományos textil pelust használom(tetra).Azért,mert amikor az első lányunk született még nem volt az új bugyi fajta.Második gyerkőcömnél kezdett divat lenni,de horribilis összegekért.Most már nem ruházok be,nem érné meg...

Szóval 40db-ot vettem erre a célra.És lehet kapni a baby bruinnak úgynevezett megkötős pelenka védőjét.Ez súly határos,és kb. 10 db van benne.Ha csak kézzel leöblíted és nem teszed mosógépbe,akkor sokáig birja.

A nagy dolgokhoz pedig a novotex papirbetétet használtam.Ez gyakorlatilag nem engedte át a kakit,nem tudott beleivódni a pelusba.Egy mozdulattal kiemelhető és kidobható.

Jó egy nap többször kell tisztába tenni,főleg,míg kisebb.De azt hiszem az eredmény magáért beszél:)

Én egyszer láttam egy riportot,amiben összehasonlitottak két anyukát.Az egyik eldobhatót használt,a másik nem.Aki eldobhatt vett mindig,a gyerek 3 éves koráig -nem emlékszem pontosan,de sok 100 ezret költött pelenára-,míg a textiles,árammal,mosószerrel együtt 100 alatt megúszta.Nem most volt a riport,már régebben,nem is a mai árakkal számoltak.

Csak érdekesség képpen irtam le!

Ha van még kérdésed ird meg nyugodtan!!:)

2009. júl. 6. 12:47

Köszönöm lányok a sok jó szót.Most megyek és lefekszem kicsit pihizni.

Amúgy kutacsvédőről még én sem hallottam soha.

3817. kattantak
2009. júl. 6. 12:47

itt nézd meg : [link]

Manna eszméletlenül mászik, és kapaszkodik fel mindenen, és azért van rendesen borulás, nagyon féltem a kicsi fejét, nem mindenhol van szőnyeg, meg simán kijön a konyhába utánam, ahol kő van...

3816. Porc (válaszként erre: 3812. - 31b7b5919f)
2009. júl. 6. 12:46
Így is van! De tényleg arra gondolj, hogy minden egyes bent töltött nap nagyon sokat számít! És hogy elkezd érni a lepény, nem a világ, teljesen egyéni, hogy kinél milyen ritmusban érik, ha a szívhang rendben, jól fejlődik, akkor tényleg nincs ok rá, hogy pánikba ess!
3815. Porc (válaszként erre: 3813. - Kattantak)
2009. júl. 6. 12:45
Te jó ég, soha nem is hallottam róla, mi az??
3814. kattantak (válaszként erre: 3812. - 31b7b5919f)
2009. júl. 6. 12:44
sok nyugalom, pihenés, és minél kevesebb aggódás... egyik ismerősöm mondta, hogy Ő is nagyon hamar kinyílt, ennek ellenére két héttel jött csak előbb a baba... és amit Porc is mond, 28 héttől azért már igenis jó esélyei vannak a babának, csak nyugtasd szépen Őt, hogy minden rendben, bár hogy is alakuljon, az anyukája mindig vigyázni fog Rá. Tudod, ha Te ideges vagy, akkor hogy hiteted el a Babáddal, hogy nincs gond.. és egyél sok finomságot, hadd érezze csak jól magát odabent a Picurka :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook