Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Szemüvegrendelés online, valakinek tapasztalat? fórum

Szemüvegrendelés online, valakinek tapasztalat? (tudásbázis)

15. Pumpkin. (válaszként erre: 4. - Michelle.r)
tegnapelőtt 10:02

Lehet. Tapasztalatból írom.

A lencse dőlésszöge, a szárhossza, a pupilla középpont már felmérhető AI alapú eszközökkel, melyeket az egyes oldalak szuper applikáció simán tudnak. Sőt, fel is tudod próbálni virtuálisan a szemüveget, nem úgy, hogy a fotód elé illesztik a szeüveg képét és annyi ...

Átvétel után elvittem egy optikába ellenőrzésre és tökéletes volt minden szempontból a szemüveg. De ez nem az Ofotért oldala vagy egyéb magyar oldal volt. Ezért is lehetett az Ofotrtben százezer ft környéki keretet negyvenezerért, a lencsét pedig töredékáron megvenni.

14. michelle.r (válaszként erre: 6. - Catty88)
jan. 11. 19:31
Oké, átfogalmazom: szemüveget nem tudnak normálisan megcsinálni online rendeléssel. Nagyon sok minden van, amit csak úgy tud az optometrista feljelölni, ha rajtad van a keret, PD távolság, pl. és minden egyéb, amit írtam.
jan. 10. 11:51
Cipőt se rendelek "onlájn", szemüveget még kevésbé.
12. levarosbukta (válaszként erre: 11. - Catty88)
jan. 10. 11:17
Valószínűleg nagyon kicsi dioptria kell neki és az is sanszos hogy nem multifokális szemüveget készíttet. Mert nekem 6,5-es a dioptriám aminek a lencséje kétszeresen vékonyított, széles csatornás, uv szűrős etcetera egy középkategóriás kerettel, ami 41-50 eFt, alsóhangon is 400-450 eFt egy darab szemüveg. Ebből évente kettőt, hacsak nem milliomos valaki nehezen menne, pedig mondhatom hogy jól állok anyagilag.
jan. 10. 10:55

Köszönöm szépen. Nekem a legutóbbi szemüvegem helyi optikából van, nem Ofotért, az SZTK-ban rendelő orvos vizsgált meg, akit ismerünk, úgyhogy rendben volt, csak marha drága. Van az Ofotért oldalán, hogy magadra próbálod, én még nem próbáltam.

Utolsó válaszoló, meg szabad kérdeznem, miért kell neked 1-2 évente új szemüveg? Az nagyon gyakori nem?

jan. 9. 21:31

Nem merném megkockáztatni az online rendelést. Persze, aki szeretne élni ezzel a lehetőséggel, ki szeretné próbálni, azt nem beszélem le róla.

Évtizedek óta viselek szemüveget. 1-2 évente kettőt. Utóbbi években a Vision Expressnél. Szeretem azt a kiszolgálást, segítséget amit az üzletben kapok. Mindig egy vizsgálattal kezdem. Ez ingyenes, ha utána szemüveget is rendelek.

Időt töltök a keret válogatással, hiszen min. egy évig ezzel fogok élni.

Online csak kiegészítőket szoktam rendelni. Tisztító spray, törlőkendő, ilyesmik.

9. elbb
jan. 9. 20:57

Én rendeltem a Lensmartról szemüveget, de csak azért, mert a lencséhez minden adatom megvolt. Ott lehet képet feltölteni, és magunkra próbálni a keretet.

Mindennel együtt 7500 volt a szemüveg, amihez akartam, ahhoz szuper. Éjszakai vezetéshez. Próbáltam napközben hordani, de ahhoz sok. Nehéz az orrnyergemnek, és a fülemnek.

Szóval ha olyat akarnék csináltatni, amit állandóra hordanék, akkor maradok az Ofotért és társainál, ahol fel tudom próbálni.

8. timycat (válaszként erre: 1. - Catty88)
jan. 9. 17:48

Keretet én csak próba alapján választanék, mégis csak a fejemen lesz és nem mindegy az orrnyereg illeszkedés, szárhossz sem. Nekem ezekkel szokott problémám lenni.

Az hogy a látásvizsgálatod alapján a neked megfelelő lencsét teszik bele az Ofotértnál alap, abban ahogy hallom tényleg jók. Sok kisebb optikáról viszont ez nem mondható el. Több szemüveges ismerős küzd a "noname" optikák szemüvegeivel, hogy nem jól lát benne, pláne a több fokálisnál.

7. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 1. - Catty88)
jan. 9. 17:08

Magyar üzlettel még nincs tapasztalatom, hallomásból sem.

De a munkahelyemen, többen rendeltek már az USA-ból.

Jól elküldött adatokkal, nagyon elégedettek a keretekkel, és a lencsékkel is.

Úgy derült ki, hogy egyik kollégának nagyon megtetszett a szemüvegkerete, akkor mondta, hogy honnét van, és többen rendeltek már, mindenki elégedett vele.

Ennyit tudok a rendeléses megoldásról.

6. Catty88 (válaszként erre: 4. - Michelle.r)
jan. 9. 16:46
Lehet. :) Ott van a weboldalon. Azért is néztem, mert kedvezményeket írnak úgy. :(
jan. 9. 16:44
Végülis igaz amiket írtatok. Vidéken élek, kétórányi út a legközelebbi optika, nem könnyen mozdulok ilyen időjárásban el se merek indulni. Van vizsgálati papírom és jó ötletnek tűnt.
jan. 9. 15:48

Szemüveget nem lehet online rendelni. Nem tudod felpróbálni a keretet, nem derül ki, hogy a szárhossz jó-e, lencse dőlésszöge megfelelő-e, hogy jelöli fel az optikus a lencsét?

Az is megtörténhet, hogy a keret színe a katalógusban tetszik, de rajtad nem. Kidobott pénz lesz szerintem.

3. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Catty88)
jan. 9. 15:33
Ilyenbe biztos nem mennék bele.
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Catty88)
jan. 9. 14:48

Más tapasztalatot mondok, talán ez is segít.

Én a Perfekt optikánál csináltattam szemüveget. Elkészítik lelet alapján a szemüveget, de nem vállalnak garanciát arra hogy jó is lesz. Ha viszont ők is bevizsgálják a szemet ami ingyenes, akkor 100%-os garanciát vállalnak. Ha nem lesz jó, díjtalanul csinálnak újat. A keretet is fel lehet előre próbálni, ha kell, állítanak picit a pánton ne szorítson, ne legyen laza, stb.

Tehát szerintem érdemesebb egy opikába benenni, ezt jobb személyesen intézni és szállítási költség sincs.

jan. 9. 13:47
Sziasztok! Az Ofotért oldalán láttam, be kell küldeni a látásvizsgálati leletet és választasz keretet, az arcformád, méret, ár stb. megadod, elkészítik. Valakinek saját tapasztalata van ezügyben, jó lett? Köszi!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook