Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Szélsőségesen érdektelen orvosi ellátás. Mit tehetek? fórum

Szélsőségesen érdektelen orvosi ellátás. Mit tehetek? (beszélgetős fórum)


1 2
jún. 10. 17:21
majdnem semmit
47. BabyBaby2 (válaszként erre: 45. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 10. 16:46
Lett eredmény?
46. Imisz (válaszként erre: 45. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 7. 13:58

Sok sikert holnapra! Remélhetőleg a professzor úr talál valami megoldást számodra, ne azt mantrázd magadnak, hogy így sem fognak tudni.....

Azért majd írd meg légyszives, mi lett a konzultáció eredménye, most már kiváncsi vagyok.


(én találkoztam orvossal -gyerekem orvosával- aki bizony egy hét után kijelentette nekem, hogy ő ahhoz a problémához már kevés, nincs elegendő szaktudása hozzá és beutalt a megfelelő helyre. Ritka, de van aki nem kisérletezik hetekig / hónapokig )

jún. 7. 11:12

Új fordulat lépett fel, nem hagytam magam, és az első orvosom végre hajlandó volt kicsit alaposabban megnézni a tüneteimet, és mikor elfogadta a létezésüket, akkor már elfogadta azoknak a létezését is, amit helyben nem tudtam reprodukálni. Elfogadta, hogy olyan (létező :D) atipikus tünetegyüttesem van, amivel ő nem tud mit kezdeni, és holnapra behívja a klinikai professzort hozzám. Eddigi orvosi tapasztalataim után majdnem dobtam egy hátast, ilyet még nem pipáltam, 1-2 dologgal voltam már sok orvosnál, de eggyl nem találkoztam még, aki revideálta a saját álláspontját. Pedig még a kamarával meg médiával sem fenyegetőztem, volt egy begyakorolt szövegem a tarsolyban arra, ha megint tojik a fejemre, de nem kellett elővennem.


Aztán persze lehet, hogy így sem fognak (tudni) csinálni semmit, de ez már önmagában nagy szám volt.


Ez az online diagnosztika meg szerintem nagy, jól látható, egyértelműen azonosítható dolgokra jó, anyajegyeke, ilyen-olyan foltokra, stb.

44. BabyBaby2 (válaszként erre: 43. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 6. 02:02

🤣🤣

Küldheted!


ORVOSHIÁNY PÓTLÁSÁRA EZ IS JÓ LEHET


A Semmelweis Egyetem mesterséges intelligenciája fénykép alapján diagnosztizál bőrelváltozásokat online.

A TAJ-kártya birtokában ingyenes szolgáltatás nem puszta diagnózis, orvosi felülvizsgálat és terápiás ajánlás is jár mellé – kipróbáltuk, hogyan működik....


[link]

jún. 3. 17:23

BabyBaby2, bocsi, de ezzel nem tudok mit kezdeni. Van egy enthesitises rendszerbetegségem (tenisz, golfkönyök, stb), örülök, ha megoldom a mindannapi melómat. És igen, ha nem is ugyanahhoz az orvoshogy megyek, akkor is egy klán, iszonyú erővel védik egymást, még akkor is, ha nincs már mit védeni. Sajna tapasztalat. Az enthesitises rendszerbetegségemet is 4-szer diagnosztizálták félre, de nem úgy, hogy 4 orvos 4 vizsgálat után, hanem az első képalkotó nélkül porckopásnak titulálta ilyen 1 perces látnoki vizsgálattal, a többi meg utána belepillantott a papírjaimba, és ezt szajkózta. Saját pénzből kellett MR-eznem, hogy bebizonyítsam, hogy nincs porckopásom. Aztán szerencsémre bekerültem egy dokihoz, aki hajlandó volt megvizsgálni, és végre lediagnosztizálta a nyilvánvalót, de az nagy mázli volt. Talán ha nem csinálok MR-t, és ezzel nem bizonyítom be az előzőek hülyeségeit, akkor ez sem történt volna meg, csak ott már nyilvánvaló cáfolhatatlan tény volt a tévedésük.

És igen, az orvosi kamara jön alighanem, adtam most az első dokinak még egy esélyt, mert hamar fogadott, de ugyanúgy mást sem csinál, csak védi a régi álláspontját, akkor is, ha már 8 különböző tény bizonyítja, hogy téved. Az meg ugye mindenkit felidegesít, ha a beteg végre a sarkára áll. Ha meg igaza van, akkor még jobban. Az egyik legfontosabb emberi kvalitás az a képesség, hogy belássuk a tévedést, és hát ez orvosi szinten még fontosabb lenne.


Imisz: sajna az csak tényleg ritka génproblémákkal foglalkozik, de köszi a tippet. :) Meg ez olyan nagyon nem ritka dolog, rengeteg orvosi, vegyészmérnöi, kozmetológiai cikk írja le pontosan a tüneteimet.


Alinka, hát ez is elég rémesen hangzik. Érdekes, hogy vannak dokik, akik megálltak a fejlődésben is. Ennél sem értem, hogy már kb mindenki a paraffinolaj ellen van, ő meg hajtogatta nekem, hogy az sosem okozhat semmi rosszat.

42. BabyBaby2 (válaszként erre: 41. - Alinka01)
jún. 1. 16:51
Azt írta, nincs rá pénze.
41. alinka01 (válaszként erre: 40. - BabyBaby2)
jún. 1. 16:38
Most nem olvasom végig ezt a topicot, de úgy rémlik, már volt magándokiknál is, klinikán is...
40. BabyBaby2 (válaszként erre: 39. - Alinka01)
jún. 1. 16:34

Amíg nem próbálta, nem tudja. Egyébként már diagnosztikai szinten, műszerparkban is nagy a lemaradás tb szinten bizonyos területeken. Van olyan terület, ahol nem éri meg beruházni(pl magánszülészet nem veszi meg a csilliàrdos eszközöket PIC központ létesítéséhez) de sok esetben ennek ellenkezője igaz.

Az is tényező, hogy egy megfizetett, jó körülmények között dolgozó orvos mentálisan máshogyan áll a betegekhez.

Én is jártam már úgy a térdemmel, hogy 40 ezres orvosi díj mellett a doki mondat közben kiment, de ez azért nem általános.

Az is elmondható, hogy odamehetsz úgy az orvoshoz, hogy függetlenül mond véleményt, nem áll fenn az "amit a délelőttös kolléga leírt az szent, nem nyúlok a más betegéhez" szindróma.

Másrészről, elég fontos testrész elég régóta okoz gondot. Nincs az az Isten, hogy ha lenne ilyenem, ne mennék el a legmesszebb, bármi áron, és sakkoznék az orvosi kamarával.

39. alinka01 (válaszként erre: 38. - BabyBaby2)
jún. 1. 16:17
És a pénz mit old meg, ha (képletesen szólva) ugyanazzal a bőrgyógyásszal találkozik este a magánban, mint akivel délelőtt az SZTK-ban? Estére okosabb, hozzáértőbb lett ugyanaz a doki? Vannak orvosi szakágak, ahol a magánorvoslás sem jobb szakmailag, csak a körülmények kulturáltabbak, és azt fizeted meg!
38. BabyBaby2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 1. 16:07

Hát, én elmennék takarítani. Jól keresnek. Extrajól. Akkor lenne pénzed magánorvosra. Okleveles mérnök vagyok, de egyetem alatt, ha kellett, budit pucoltam, úgy hogy előző nap vágták fel a szám a szájsebészeten. 38 kg-os nő voltam akkor.

Nincs olyan, hogy nincs pénzem. Manapság nincs. Kiváltasz egy egyéni vállalkozóit, és dolgozol.

Utána irány a magán. Mert nincs más. Megf$ngatnak, megaláznak. Inkább légy a magad ura.

37. Imisz
jún. 1. 15:57

Végig olvastam, hát nagyon sajnállak! Ami eszembe jutott: van valami ismeretlen eredetű betegségek klinika -vagy nem tudom mi a pontos neve- próbálj rákeresni, felvenni a kapcsolatot velük. Ezért vannak, hogy segítsenek akkor amikor megáll a tudomány (vagy az orvosi akarat).

Szurkolok, hogy meggyógyulj!

36. alinka01 (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 1. 15:07

Huhhh, ez durva!!

Nem vígasztal téged, legfeljebb aláhúzom, hogy vannak őrült ötletek a bőrgyógyászok részéről: Nagyon-nagyon kezdetleges, enyhe rozáceám van, nem is jön ki mindig. De olyankor idegesítenek a kis piros dudorok az orromon. A "hivatalos", gyári krémeket pedig hosszú hónapokig nem lehetett erre kapni. Na, egy ilyen időszakban elmentem a magándokihoz (9 ezer Ft), aki már nyomtatta is ki a receptet egy gyógyszertárban készítendő, kutyulós krémről. Úgy 100 évvel ezelőttről...

Az első, legfőbb összetevője: gyógyászati kátrány!! (ichtiol) volt, a többire nem emlékszem, de hasonló rémségek voltak. Eszem ágában sem volt kiváltani, magamra kenni, csak viccből vittem be a patikába megmutatni. A gyógyszerészek csak levegő után kapkodtak...

Utána elkezdtem főként angol nyelvű anyagokat olvasni erről a neten... De ezt már más esetben is haszonnal tettem. Ezt javaslom neked is, és az alapján, amit ott tanulsz, küzdd ki az eljárást a TB-dokinál.

35. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 34. - Alinka01)
jún. 1. 02:22

6 hónapja használtam utoljára, 2 alkalommal. Úgyhogy nem kell helyettesíteni, mert nem használom már, de hát számomra felháborító, hogy ilyet ajánlhat egy bőrgyógyász. Kamarával való fenyegetőzés után az első visszafogadott ma, de továbbra sem volt hajlandó megnézni és tudomásul venni a tüneteimet. Felírt kenőcsöt, és mondta, hogy ha nem jön be, akkor felír újat. Meg szedjek antibiotikumot (mi a fenének, nemrég szedtem végig kettőt, és semmi jele semmiféle fertőzésnek? Az antibiotikum is ilyen orvosi mánia szerintem, mindenre felírják...). Tényleg mintha makacs óvodások klubjában lennék. Még a paraffinos cikkeket is elvittem neki, nem volt hajlandó megnézni, mert lehetetlen, hogy a paraffin ilyet okozzon. Mondom ezrével vannak az egybevágó cikkek, és furcsamód 100%-ban egyezik a leírás a tüneteimmel, ami nem kis szó, hiszen nagyon furcsák a tüneteim, nem lehet csak úgy véletlenül eltalálni.

Mondom neki nézze meg, még élőben is látszik, ahogy az érintett bőrrész erőteljesen fénylik, mintha le lenne lakkozva, holott az egészséges bőr matt, és nem csinál ilyet. Erre kitalálta, hogy ezek a részek biztos eleve ilyenek, ő nő, nem tudhatja. Mondom ja, véletlenül pont a tünetekkel érintett terület fénylik, és az összes többi nem, puszta véletlen. Mondja hogy majd kenjem be krémmel. Mondom én bekenem, mert nem akarok ellenkezni, de a büdös életben nem szívódik fel a krém, mert ez a filmréteg nem engedi be, ahogy én is mondom, meg mint ahogy az összes cikkben is leírják. Ő nem hiszi. Mondom fogja meg a herezacskóm pl. érezni fogja, hogy a bőröm gyantás, ragacsos ettől a filmrétegtől. Megfogja, hát, szerinte ez izzadság. Mondom ne vicceljünk már, indulás előtt mosakodtam meg és 15 fok van, és már fél éve nem izzadok a herezacskómon, mert ez a hülyeség nem engedi ki, ahogy minden cikkben is leírják, és ez gyullasztja be alatta vélhetően az egszet. Ráadásul mosás után még jobban ragad, az izzadság meg nyilván lejönne tőle. Hát ő nem tudja.


Nyilván megcsinálok mindent, amit mond, hiába semmi értelme, bár elég sok pénzkidobás, és antibiotikumot sem kéne szerintem szórakozásból 2 eredménytelen kúra után szedni. De legalább heti forgásban visszakerülök, ez már valami. Remélem a 8. értelmetlen kezelés után 3 hónap múlva egy ponton belátja, hogy mi lenne, ha nem meghazudtolná a beteg összes szavát, hanem csak egyetlen alkalommal megpróbálna úgy csinálni, mintha nem random kitalált hülyeségeket mondanék neki, hanem a valós tapasztalataimat, főleg, ha már ő nem is igazán hajlandó ezt megnézni.


Azt meg máig nem értem, miért nem hajlandó megnézni 3 10mp-es videót, és miért jobb ezen vitatkozni utána percekig. Ha ennek fügvényében van tünetem, őszintén mit vár? Már közel álltam ahhoz, hogy mérgemben azt mondjam, hogy akkor most bevigyek valami pornográf tartalmat, legyek bent fél órát, reprodukáljam a tüneteket élőben, vagy tényleg, mit vár? Milyen alternatív módon tudom bemutatni az akkor fellépő tüneteimet? Mikor más ügyben régebben urológusnál voltam, ő direkt kért képanyagot, pont azért, mert élőben nem működik a dolog ugye, ilyen esetekben ez egy teljesen bevett módszer.


Bocsi a hőbölgésért, csak tényleg elképedeg újra és újra, hogy milyen állatkert tud lenni. Tisztelet a kivételnek, nyilván én is találkoztam már korrekt dokival.


Azt meg nagyon jól teszed, hogy a kőolajszármazékokat hanyagolod, ijesztő dolgokat tudnak produkálni, remélem komolyabb szinten fogják majd ezt szabályoozni valamikor... főleg ilyen érzékeny területen, orvos által, te jó ég.

34. alinka01 (válaszként erre: 33. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 31. 15:49

Tegnap még olvasgattam egy kicsit az általad írtakhoz, és éppen ehhez a cikkhez jutottam én is a paraffinokról. Én már jó ideje nem kenek magamra ásványi olajat, mert ez az!

Nem tudnád mással helyettesíteni?

máj. 31. 13:40

32: Nem, egyszerűen csak miután bekentem az olajjal, lett egy ilyen lakkszerű ragacsos filmréteg. Sem hólyag, se semmi.


[link]


[link]


Főleg 2. cikk "A paraffinok hátrányai" résznél leírtak 100%-ban jellemzik a tüneteimet, jobban tudnak magyarázni, mint én. :)

32. globus (válaszként erre: 30. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 14:45
Először nem volt hólyagos?
máj. 30. 14:41
Nekem olyankor szokott "lecsúszni" a krém, ha valahol "nyers" bőr van. Lényegében lehet, hogy az a baj, hogy nem tud megfelelő bőrréteg kialakulni, hámosodni? (Ha jól értettem.)
30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Globus)
máj. 30. 14:26
De eleve ilyen olajos az egész... nem árt még neki további...?
29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Channa*)
máj. 30. 14:25

És mondjuk az, hogy eleve sebesebb felületre került, nem eredményezheti, hogy mélyebbre került? Mindenhol írják azt, amit tapasztalok, hogy meggátolja a sejtregenerációt (ahonnan pl. leszakadt a bőr 6 hónapja, azóta is ott a nyoma, nem került a helyére semmi... olyan most már mindenfelé a

makk alatt, mint amikor az ember körömágya mellől leszakad kicsit a bőr, és az a pirosas fájó alsó réteg van ott 1-2 napig... csak az aztán gyorsan regenerálódik, ez meg nem), és emiatt nem indul be a rendes hámlás sem.

És itt nem száradás van, hanem egy a gyantás-csillogó valami van ott standard módon, inkább nedvesebb a közeg, mint kellene, tehát nem az van, amit írsz a második bekezdésben.


Azóta nem kenegetem, csak amit felírtak. Tehát elsőre borax+paraffin, rá egy napra paraffin, itt tetőzött a dolog, + 1-2 hét múlva még egy pevaryl nevű krémet kaptam gombára, de azt nem erőltettem, csak 2-3 napig, azután hónapokig semmi, visszakerüléskor travokort szteroidos krém két hétig, ez kb egy hónapja volt.

28. globus (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 14:21
Helyedben én most a repedező bőrre nem kennék semmit. Max. vékonyan olívaolajat, az nem kőolajszármazék 🙂 Esetleg sheavajat.
27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Globus)
máj. 30. 14:16
Igen, az javult. Ez az ondó-ügy maradt csak meg akkorról, de mivel a kezelés külső volt, ez nem csoda. Nyilván dunsztom nincs, pontosan mi történt, csak abban vagyok 99%-ban biztos, hogy mi okozta. Lehet persze allergia is, nem tudom, a filmréteg alatt gyulladás is, csak igazából nincs sok jelentősége, mert tényleg nem is szívódik fel a krém, a szteroidos krém gondolom mindkettőn segíthetne valamit, de nincs jelentősége, nem jut be oda, hiába kentem két hétig, ahogy elő volt írva, kb csak azért csináltam, hogy ne mondhassam, hogy nem próbáltam meg. Ráadásul a szteroid ugye roncsolja a bőrt, ezért is nem szabad sokáig kenni, és mivel nekem eleve roncsolódott a bőröm, szerintem elég necces volt eleve ezzel kenegetni.
26. liliom10 (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 12:20

Ezt azért küldöm, mert a különböző betegségcsoportokat is felsorolják, mi mindenre ajánlják a BIOPTRON lámpát. Drága, de látom, kölcsönözhető is.

[link]


Nekünk van, ez is szuper találmány !

25. liliom10 (válaszként erre: 24. - Liliom10)
máj. 30. 11:53

Itt leírják az összetevőket is, és most akciós is náluk.

[link]

Sokáig elég, mivel 473 ml.Még hasznos lehet az Aloe Vera Gelly krém,(zöld) az tovább ott marad, mivel nem folyékony.

24. liliom10 (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 11:43

Remélem, sikerül mihamarabb meggyógyulnod !

Nekem ez a " csodaszer" jutott eszembe, ami sok mindenre jó. Mi nagyon régóta használjuk, mint Mórickának, mindenről ez jut az eszünkbe.

[link]

Aloe First Spray

Sebészek is sikerrel használják.

23. Channa* (válaszként erre: 21. - Globus)
máj. 30. 10:43
Már én is akartam említeni az allergiát, ami kijöhet ekcémaként is, ami kiütéses, hámló és megvastagodó bőrt is eredményezhet...
22. Channa* (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 10:41

Na de ehhez sok-sok időn át kellene használnod és az abbahagyása után rendbe kellene jönnie.


Időnként az arcomra veszek ezt-azt és lelkesen kenegetem magam, majd x idő után kiütéses leszek, majd érzem, hogy kiszárad a bőröm, majd elkezd hámlani.

SOS abbahagyom a kenegetést, és néhány napon belül rendbejön az arcbőröm, azaz nem lesz végleges az állapot, csak addig, amíg magamra kenem és nem hagyom abba.


Mond, hogy nem kenegeted azóta is valamivel! Meddig is kenegetted?

21. globus (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 30. 10:32
Mint írtad, az elsőként gombának véleményezett dolog látványosan javult, nagyobb bajok később lettek. Allergiára nem gondoltál az alkalmazott szerek közül?
máj. 30. 10:03

Channa:


Gyulladás szinte biztos hogy nincs, inkább a bőr szerkezeti elváltozása okozza a fájdalmakat. Travocort szteroids krémmel kenegettem, tök értelmetlen volt, sőt. De mindenféle nonszteroid-természetes gyulladásgátlóval próbálkoztam, de nincs is mit lelohasztaniuk, max valahol mélyebben, ahová nem jutnak be, passz. Meg tényleg nem szívódik fel, mintha egy nylonra kenegetném, vagy egy viaszos gyertyára.


A prosztatám az utológus szerint rendben van, de mondjuk tudja a fene. Az előváladékkal van a baj, azt meg a Cowper-mirigyek termelik, mikor erre rákérdeztem nála, nem is értette a kérdést, nemhogy válaszolni vagy utánanézni, vagy bármi. De ez bőven a kisebb baj, vagy legalábbis nem akut, mert nem fáj. Nem iszom, nem dohányzom, semmi.


Pteri: Erre gyanakodtam voln a én is, de az inkább kiszárít, nem csinál ilyen fényes-ragacsos áthatolhatatlan réteget. Ráadásul mikor másodszor csak paraffint használtam, akkor lett igazán durva a dolog, tényleg úgy húztam le akkor egyben a bőröm felső részét, mintha egy nyont húznék le róla. Ráadásul a herezacskóm is ilyen lett, amit be sem kentem a boraxxal, olaj viszont jutott bőven rá.

Aztán - mit tehetne az ember a sok várakozásban? - otthon kutakodtam, és sok cikkben írják egybehangzóan azt, amit tapasztaltam:


[link]

[link]

[link]


"ezek a vegyületek roncsolják a bőr szerkezetét. "

"A méreg megreked a mélyebb hámrétegekben, lelassítja a sejtfejlődést és megszünteti a bőr védekezőképességét, ezek együttese pedig a bőr rugalmasságának megszűnéséhez vezethet"


"A bőrön keletkező filmréteg gátolhatja a bőrlégzést, ezáltal érzékenyebb bőrökön akár gyulladásos folyamatok is beindulhatnak."


"A nehezen eltávolítható filmréteg a kezelés során a hatóanyagok bejuttatásának is gátja lehet."


Ugyanilyen vizet nem áteresztő filmrétegről írnak, ráadásul ugye még sokkal kevésbé érzékeny bőrön is. Majdnem teljesen egybeesik a problémámmal, csak hát egy olyan bőrfelületen, ami többszörösére tágulgat, és többezerszerese az idegátszövöttség, több kárt okoz nyilván.

19. pteri
máj. 29. 22:59

Szerintem nem a paraffin a ludas, hanem a borax. Ezer éve kedvelt szer volt, de mégis egy méreg, sok a mellékhatàsa. Valószínű először tényleg gomba volt, hiszen javult tőle az alapbaj. De az érzékenyebb részeken a mellékhatàsa jött elő. Sok nőnél pl.tényleg jó hüvelygombàra, de egyeseknél szétmarja a hüvelynyàlkahàrtyàt, felborul a ph-egyensúly és utàna azt kell kezelni hetekig. Gondolom férfiaknàl is történhet ilyesmi. Nàlunk a tejsavas lemosó, hüvelykúp, krémek tudjàk ezt elérni, hogy visszaàlljon az egyensúly. Mosakodót, krémet te is kipróbàlhatnàd, nem vesztel vele semmit, rosszabb màr nem lehet hàtha segít.


Ha az ondó àllaga se stimmel, ahogy írta Channa andrológushoz próbàlj bejutni.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook