Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Székely sütemény-diós recept

Székely sütemény-diós recept

Elkészítési idő 90 perc

Kalória 212 kcal

A Székely sütemény-diós hozzávalói:
25 dkg finomliszt
14 dkg sütőmargarin
7 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 ek.tej

A tésztára:
10-15 dkg sárgabaracklekvár
A diós tésztához:
4 tojás +
1 tojásfehérje=ami a tésztából kimaradt
18 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
A tepsi kikenéséhez margarin


A Székely sütemény-diós elkészítési módja:
1.)A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,majd a többi hozzávalóval összegyurjuk.
Tepsi nagyságura nyujtjuk,előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
Mikor kicsit lehűlt,a baracklekvár felével megkenjük.
2.)Közben elkészítjük a diós tésztát.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,majd a darált diót beleforgatjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük,és a diós masszába forgatjuk.
3.)A lekvárral megkent elősütött tésztalapra kenjük,és további 15-20 percig sütjük.
Majd teljesen ki kell hülnie!
4.)Ezután hosszában kettévágjuk.Az egyik felét megfordítjuk ugy,hogy az omlós(linzer)tészta legyen felül,amit a maradék lekvárral megkenünk.
Végül a tészta másik felét ráemeljük ugy,hogy az omlós (linzer)tészta legyen alul.Közte lekvár lesz!
Ezt kapjuk alulról felfelé: diós,linzer,lekváros réteg,linzer,és diós a teteje.


Egyszerűbb mint első olvasásra tünik,és nagyon finom,mindemellett dekoratív.
A megadott kalóriaérték akkor érvényes,ha 24 egyenlő darabra van vágva.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. okt. 10. 11:44
A székely sütemény-diós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook