Szegedi kismamák vagy babavárók! (beszélgetés)
Én 32 éves vagyok, Danival vagyok (még) itthon, ő most 16 hónapos. Épp tegnap hagytam abba a szoptatást...
Dani 10 kiló és 80 centi. Vékonyka fiú, örökmozgó. :-)) Én simán szültem, és hamar meglett a gyerkőc. Szeptemberben megy bölcsibe szegénykém.
Szia!
Az én Zsomborom jövő héten lesz 4-hónapos,nagyon eleven.Napról napra többet tud,most a rágókát vesszük egyik kezünkből a másikba.A kiságyba forgolódik,hasról oldalra fordul...!:-)
Szopizik,amit nagyon szeret az a hasa!Egész nap szopikálna.Most 6700 a súlya.
Sziasztok!
Üdvözöllek téged is :-)
köszi!
már egy ideje keresek ilyen forumot, a régi ahol voltam halodik :(
remélem itt is jool fogom érezni magam.
igen ALexa nagy baba volt és még most is nagylány. 98cm és 14kg fölött van, pontosan nem tom.
védőnőnk monta h beillene 3évesnek :)
Amikor még a hasamban volt az volt a kedvencem amikor befordult és egy napig keresztben volt a hasamban és nyújtozkodott.... akkor volt előszőr és utoljára kockás hasam :)))))
rollatok nem tudok semmit, írna mindenki valamit magárol és a csemetéről/csemetékről ?
Üdv köztünk !
Nagyon szép a kislányod :)
szerencsés vagy!
nekem reggel 8tol be volt kötve az oxitocin délután 4ig semmit nem ért csak h majd meghaltam a fájásoktól.
én inkább azt mondom ha a férjem bejött volna velem akkorlehet kibírtam volna 24óra vajudást is és megszülhettem volna normál uton :(
Én ha nem ennél a doktornőnél szülök akkor más tutti császároz fájásgyengeség miatt!:(
Pedig én tágultam szépen csak nem voltak fájások,végül a rengeteg oxitocin megtette a hatást!
Szerencsére!
altatás:
most éjjel azt álmodtam h tesom megnem született kisfiát altattam :)
péntekre volt kiírva :)
Alexával császáros voltam, mert 4040g és 56cm volt én meg nem tágultam :(
köszi :)
sokat vártam rá, megérte!
most nincs bölcsibe, mert taknyos:(
1hetet voltunk és most ujra beteg, elötte 3!!!! hetet volt itthon!
szerintetek nem gyanus h a bölcsiben szed össze mindent + fázik meg?
Alexárol:
11hósan elindult, de már hamarabb beszélt mint járt, első szavai apa, autó :) és azóta is mondja folyamatosan, ma már akár többszörösen öszetett mondatot is mond, igaz a ragzás nem mindig joo, de így édes :) többnyire tisztán beszél.
mi a pelust nyáron elhagytuk, csak éjjelre kell még, a bölcsibe se volt visszaesés.
láttam a fogakról beszéltetek, Alexának nagyon hamar kint voltak a fogai, már nyáron kint volt mind a 20 :)
üdv közöttünk:)
igen valószínűleg ott olvastam
Szia!Üdv.
Nekünk is bejött!
sziasztok!
mi is szegediek vagyunk :)
kicsi lányom Alexa szeptemberben mult 2, bölcsizünk...
ha nem bánjátok csatlakoznék hozzátok, habár ilyen topik van már a babafalván :)
csiga1170: a suttogo titkaiban olvastad, nekünk bejött :) szerintem 100% ban ugy van h ahogy elkezdjük ugy kell folytatni, vagy inkább ahogy folytatni akarod ugy kezd el :)
Én úgy tudom, hogy általában 1 éves korig jön ki 8 fogacska. Daninak ez meg is volt, azóta is várjuk a 9.-et, de már hónapok óta csak nyálzik, fog meg sehol. :-(
De pl. nekem annak idején későn jöttek a fogaim, úgyhogy ne idegeskedj emiatt.
Szia!
Én még nem voltam babaúszáson, nem is akarok menni. Majd ha Dani nagyobb lesz. :-)
hááát tényleg cuki, megnéztem
a szoktatás nagy úr. Valahol azt olvastam, hogy mindent úgy kell először is csinálni, ahogy folytatni szeretnénk. A gyerek megszokja könnyen és a természetes neki
Ricsi egyébként egyenlőre nem akar összebújva aludni, nem akar köztünk sem a nagyágyban
akkor ti szerencsésen indultatok
Ricsi nagyon hasfájós volt, igazából 6 hónapos koráig, de az első 1 hónapban iszonyatosan. Így az első hónapban nagyon keveset aludt és nagyon sokat sírt. Ki voltam nagyon, mert egész nap dajkáltam, kicsit ezzel el is kényesztettem.
tényleg csak az első 1-2 nap nehéz, mert hisztizik és ugye én sajnáltam
de annyira gyorsan megszokta, hogy így alszik el, hogy nekem is hihetetlen, hogy ennyit jelent egy kis határozottság
Ricsi végül is aludt mindig a kiságyben, a brobléma az volt, hogy elaludni nem akart benne. Csak ringatva vagy cicin aludt el és utána tettem be a kiságyba.
Én kb 1 hónapja szoktattam rá arra, hogy a kiságyban aludjon el. Amikor látom, hogy álmos, dörgöli a szemét beteszem, odaülök mellé, megvárom míg elalszik és utána kimegyek.
Így sokkal többet alszik egyébként . Azelőtt max fél órákat aludt, most meg legtöbbször 2 órát.
Nekünk elég szépen be van állva a napirend, de azért időnként változik, ahogy Ricsi alvásigénye is.
Mostanában reggel fél 8 körül kel, játszik 10ig, 10-12 között alvás, ebéd, 3 körül séta akkor alszik a babakocsiban 1 órácskát, fél 5 körül uzsonna, 7-kor fürdés, cici, 8-ra már minden nap alszik.
De van, amikor reggel később ébred mint ma, így most próbálom elaltatni.
Már mi is elkezdtük,de nem egyszerű.Amíg nem álmos addig szeret ott lenni,de ha elálmosodik akkor jajj!:-)
De majd csak alakul valahogy.
Éjszaka köztünk. :S
Napközben az ágyon kiterülve, vagy a játszószőnyegen, vagy a pihenőszékébe. De az utóbbi szerintem már nem lehet olyan kényelmes, mert lassan kinövi. :)
Én is vissza akarom szoktatni a kiságyába, eddig csak halogattam, de most már tényleg elkezdem. :)