Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek (beszélgetés)
Szia Narniam!
Amikor én vártam a kisfiamat,hasonlóan alakultak a dolgaim. Végül a 41.héten:-)(január 2. helyett január 9-én) megszületett némi rásegítéssel (megindították),a befekvést nekem is beigérték de kialkudtam:-).Békéscsabán szülsz?
Szia Csiga!
14-re vagyok kiírva. Ma voltam vizsgálaton. A méhszájam zárva van, baba helyezkedik. Minden ok. Pénteken megvizsgál a dokim újra. Ha a héten nem lesz meg, akkor befektetnek a jövőhéttől, amit nem nagyon akarok, mert szeretném, ha magától indulna meg a szülés.
nem emlékeztem már, hogy most az ötödikre vagy a hatodikra mentek...de akkor már tiszta...igen, ha fizetős vagy nincs várólista, mindenképpen kérj középidős időpontot még erre a hónapra
Hát ugye biztosra nem lehet tudni mitől ment el a baba, csak annyit, hogy akár a polip is okozhatta. Mást nem mondtak a klinikán sem, meg annyit hogy ezen kívül nincs gond a méhemmel. Majd rákérdezek a dokinőtől is azért. Nekem a napokban kell, hogy megjöjjön, utána kérem én is a középidőset:)
Remélem lesz helyem szeptemberben. Mert a tavasszal beírtak augusztusra, de most az ugye csúszik a műtét miatt.
A májusi kisteó projekt után azt mondta a doki,hogy önköltséggel nincs várólista. Így aztán igaz,hogy minden rosszban van legalább valami kicsi jó is:).
Igen,tényleg lehetett a polip az oka...mondtak ezzel kapcsolatban valamit a kórházban?
Szia! Igen, legjobb ha középidős vizsgálatra kérsz időpontot. De ti voltatok már bent kistesó ügyben? Mert ha nem vagy beírva szeptemberre akkor nem biztos hogy van hely.
Vagy ti fizetősek lesztek jól emlékszem? Akkor viszont lehet, hogy mehetsz szeptemberben, hívd fel őket az a biztos.
Én úgy tudom a ciklus 3. napján kell menni először.
Annyiból örülök, hogy túl vagyok a műtéten, mert így tudom most már rendben van bent minden. Sajnos a tavasszal a babám, akár ez a polip miatt is elmehetett:((((
Szia Csiga!
Örülök,hogy jobban vagy! Ez a beavatkozás egyszer már nálunk is szóban került a 3. sikertelen beültetés után...de én akkor halogattam és belementünk a következőbe,ami ugye sikerült.
Mi is szeptemberben szeretnénk kezdeni. Akkor az úgy van,hogy be kell jelentkezni egy középidős uh-ra,és ha minden rendben a köv ciklus 2. napján indulás???
Szia!
Elvileg szeptemberben, de hát ugye az a biztos, ha már ott vagy...
Ti hogy vagytok? Nem sok van már hátra ha jól gondolom..
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segít minden kis információ!:)És persze hajrá mindenkinek!
Szia Csiga!
Örülök, hogy most már jól vagy. Akkor nem sokára kezdhettek újból?
Szia!
A műtét előtt az öltözőben fel kell öltöznöd műtős cucba. Sapi, lábvédő, hátul kötözős köpenyke. Ott lehet kicsit várni kell, amikor te jössz, akkor beszólnak, név szerint fognak hívni. Altatásban kb.15-20 percet leszel. Attól függ mennyi tüsződ lesz.Ha találnak érett petesejtet, akkor mehet apátok mintát adni. A punkció után feküdni kell egy keveset. Mikor magadhoz térsz elvileg mondani fogják, hogy mennyi petesejted lett. Vigyél magaddal inni, enni valót. Mondani fogják, hogy mikor ehetsz. Ezt vagy beviszed magaddal az öltözőbe, vagy kint hagyod a párodnál és a nővérek beviszik neked.
Sok sikert kívánok! Kérdezz bátran itt már tapasztalt rókákkal is találkozhatsz.
Csak ügyesen és ne félj semmitől!!!
Szia!
Jaj, de kedves vagy:) Igen, túl vagyok rajta, háát voltak bonyodalmak sajnos...Műtét közben megsérült a fogótól egy ér és délután újra elaltattak, hogy azt összevarrják. Ez miatt sok vért veszítettem, sokáig szédültem, gyengélkedtem. Ma már jobban vagyok.
A méhemben volt egy kis polip, azt kivették, egyébként ott ok minden.
Szia Csiga!
Hogy vagy?Gondoltam rád meg a múltheti műtétre...
Sziasztok!
Még új vagyok itt, pár napja találtam rá erre a fórumra. Első lombik előtt állok, nemsokára nálam is sor kerül a leszívásra. Ezzel kapcsolatban szeretnék én is kérdezni...pl. hogy ez után a beavatkozás után szokott-e lenni esetleg valamennyi vérzés? Készüljek betéttel? A cuccomat, ruháim, telefonom ilyesmi közben hová tudom lerakni? Ott az öltözőben kell hagyni? Bocsánat, ha hülyeségeket kérdezek, de szeretnék alaposan felkészülni mindenre. Kb. hány percig tart? Meddig leszek altatásban?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
Haladunk szépen, hétfő leszívás... :-)
A Kaáliban mitől függ, hogy hány napig viszik el a Picúrokat? A BMC-ben egyértelműen a kinyert és megtermékenyült petesejtek száma volt a mérvadó, így egyszer három naposakat kaptam vissza, egyszer öt naposakat. Sajnos egyik sem volt sikeres, majd később az öt napos fagyi baba sikerült, sajna ő csak 6 hétig fejlődött.
A másik. Mondták, hogy nem kell vinni semmit, se papucsot, se pizsit, se köntöst. A BMC-ben kellett minden. Itt milyen ruhában menjek be? Számít, vagy úgyis végig az ottani kórházi hálóingben kell lenni?
Fájdalom, de úgy vettem ki, hogy itt nem lehet a párom mellettem, mert majd telefonálnom kell neki, mikor jöhet értem, ő csak a leszívás után "kell" anyagot adni. A BMC-ben ott ülhetett végig mellettem, direkt be volt készítve minden ágyhoz egy szék. Persze nem ez a lényeg, de mindent szeretnék tudni. Köszi, ha válaszol valaki!
Szia!
Az orvos félidőben megvizsgál. Megnézni, hogy állnak a tüszőid. Amikor a nyálkahártya elég vastag, kapsz egy tüszőrepesztő injekciót. Utána elkezdik felolvasztani az embriókat. Telefonálnod kell, hogy hogy vannak, mert sajnos nem biztos, hogy túlélik. A biológus mindig mondja majd, hogy mennyi idő múlva keresd újra. Mikor ő azt mondja, hogy indulhattok, akkor lehet értük menni. Altatni nem fognak. De ha kérik a papírt legyen meg.
kedves vagy hogy batoritassz ..... majd 2 het mulva kiderul sikeres volt-e az inszem vagy sem .... bar nem remenykedek nagy csodaba mert miert pont abba az egybe lett volna petesejt ami bent maradt .... no de a remeny hal meg utoljara ....
... a szurikat tuti jol adtam be, az elso nap benaztam csak mert a gonal-f nem volt elobe demonstralva csak elmagyarazva ... es kicsit idegesen, nem figyeltem meg az utasitasokat .... no de aztan mar nagyon belejottem .... nem volt gond, es napi 3-4liter vizet is betoltottem es sok feherjet is ettem ... no de ez igy sikerult
Szia!
Sajnálom ami történt, de ne keseredj el hiszen az inszemmel is sikerülhet!
Biztos jól adtad be a szurikat? Ne haragudj hogy ilyet kérdezek.. Tudod én sokat ügyetlenkedtem az elsőnél, és hiába orvossal adattam be az első pár napban a szurikat, ő sem volt tapasztaltabb mert a kupakba nyomta a szurit.. Egy ismerősöm pedig úgy járt hogy egy petesejtje sem lett, pedig minden nap a háziorvos adta be neki a szurit. Kiderült hogy csak az oldószereket adta be azokból amiket keverni kellett..
Lehet hogy neked másik szurik lesznek hatékonyabbak, nem egyforma a szervezetünk. Bár, neked sikerül az inszem, és nem kell legközelebb.:-)
jo reggelt mindenkinek . . . . . hat van mit meseljek . . .
egy ket hetes hasba szuri utan a tegnap volt a punkcio . . . . vagy nem is tudom mi volt . . . .
mar az utolso 2 hormonmeresen es ultrahangon csovalta a fejet a doki . . . ami nem kis aggodalmat keltett bennunk . . . . bal oldalt 4 tuszo volt ami egesszen a stimu vegeig meg sem moccant . . . pici maradt, meg a 10mm sem erte el . . . .
a jobb oldalon 3 szepnek nevezheto volt . . . . na de masnak kb 6-8 van es hat a hormonom sem volt tul nagy . . .
elkezdtuk a punkciot . . . . aztan felebredtem . . . . meg rajtam kivul 4 roman lany volt . . . . nekik megmondtak egybol hany petesejt lett . . . nekem ugy tettek meg sem halljak a kerdest . . . . aztan jott a doki es mondta hogy 2-ot szivott le es nem volt benne petesejt . . . a harmadikat, a legszebbet legnagyobbat benthagyta es ugy latta a jonak adoki hogy inszemmel folyatajuk . . . mert kiszedni, megtermekenyiteni, visszaultatni egyet . . . nem sok ertelme lenne . . . .
igy inszem lett a punkciobol . . . .
szomoru voltam, de ha belegondolok igy jottuk ki a leheto legjobban az egeszbol . . .
hogy mi miatt nem reagaltam a kezelesre nem tudom . . . de ugy beszeltuk a dokival hogy 2 honap pihi es utanna megint nekifutunk jo nagy hormonadaggal . . . . hat o sem ertette mert az eredmenyeim mindent rendben mutattak mikor elkezdtuk a stimut . . . .
. . . na persze az inszem is osszejohet . . . bar ha 2 tuszobe nem volt semmi akkor miert pont a hatmadikba lesz vmi . . . . na de azert nyomom magamba az utrogestant . . . ket het mulva kiderul de nagy remeny nem fuzok hozza . . .
. . . a doki nagyon okesan viselkedett, nagyon emberseges volt, . . . le a kalappal elotte, . . . szakmailag is ugy erzem minden a maximalisan tortent . . . .
. . . . ma meg itthon pihizek, holnaptol munka . . . nincs miert itthon gubbasszak, legalabb nem gondolkozok, . . . . szoval ez van
. . . most olyan felemas erzeseim vannak . . . . de legszivasebben elmennek a terembe edzeni hogy kitornazzam a feszultseget magambol mert nagyon vegyesek az erzeseim . . . .
. . . . ma kersgelek a neten nyaralast . . . szeptember elso 2 hetebe akarunk menni a gorogokhoz . . . remellem jo ido lesz addigra . . . ott a legnagyobb esely a jo idore szeptemberbe . . . . legalabb kipihenjuk magunkat . . . . kicsit kikapcsolunk . . . rankfer . . . . ha tud vki vmi tutit mondja . . . nyitott vagyok mindenre . . . .
na jo sokat irtam . . . bocsi . . . csak gyozzetek olvasni . . .
További ajánlott fórumok:
- Medend Intézeti lombikosok
- 2018-ban kezdő lombikosok
- Győriek, exgyőriek, lombikosok, aki tud segítsen, legalább azzal, hogy továbbküldi!
- Budafok környéki lombikosok ide
- Sikeres lombikosok! Akinek Medrolt vagy Metypredet kellett szednie a beültetés után, mennyi ideig szedte, illetve milyen adagban?
- Versys-es lombikosok 2018