Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek (beszélgetés)
abban a pillanatban mikor elkezdodott a ciklusinditas minden ultrahang, minden vervizsgalat, a leszivas, az altatas, a beultetes .... tehat minden beavatkozas es vizsgalat ami az adott ciklushoz tartozik BENNE va az arba tehat a 342.000Ft ... de az egyebb fuszerek: ICSI, AHA, stb .... az plusz penzbe kerul ....
de viszont ha csak egy felidos vizsgalatra mesz kell fizetni az ultrahangot .... 8.000Ft.....
re3mellen sikerult valaszoljak ...
Sziasztok!
Kérdezni szeretnék valamit az önköltségesektől. Mennyibe kerülnek a beavatkozások a lombik során, a gyógyszert nem számítva? Úgy, mint ultrhangok, leszívás, beültetés? Tudom, hogy van árlistájuk, de talán Ti gyorsabban tudtok válaszolni, meg tapasztalatból. Előre is köszi!
Clover? Mi újság Veled?
Szép napot Mindenkinek!
Szia Mufurc!
Most végül mi lett veled? Kezdted a stimut?
Nekem is úgy volt hogy pénteken kellett mennem, ez volt a fogigátló utáni 5-dik nap. Nem jött meg a mensim még addigra, de ciklusindítás lett volna. A dokinő meg is írta a stimulációs lapomat, és a receptet is kiválthattam volna előre, hogy a 2-dik napon otthon tudjam kezdeni magamnak a stimut. Nekem ez már a harmadik lombik lesz, és az FSH értékem nem minden hónapban jó, ezért abban maradtunk hogy hétfőn bemegyek mégis vérvételre, és az alapján határozza meg a gyógyszeradagok mértékét. Jó hogy így lett, mert olyan rossz lett a véredményem mint még soha, mint egy klimaxos nőnek.. FSH:18!!!:(
A TSH is súrolja a határértéket... ezzel pedig sosem volt baj. Így a Dokinő kivizsgálásra küldött, pajzsmirigy és mellékvese. Könnyen lehet hogy itt lesz a baj forrása, de ha nem, akkor legalább szűkül a kör hogy miért nem maradnak meg a babák.
Olyan volt mintha egy óriási pofont kaptam volna, bízom benne hogy nem a klimax kezdődik nálam:(
Másrészt örülök is, mert talán meglesz a probléma oka, így már orvosolni lehet és jöhet a baba.
na ok .... mar le is higgadtam ... csak igy ehgyomorra reggelre egy kicsit kiverte a biztositekot .... a bejegyzest is ebbe a hangulatba irtan ... latszik is ... kicsit pirulok mikor visszaolvasom .... de na ilyen hirtelen menyecske vagyok .... ;)
most mar minden OK ... es koszi a valaszt ... a vizsgalatot meg megcsinaltattam itt egy helyi laborba .... szerdara kesz is ....
szoval minden jo ha jo a vege .... lehet en lihegek tul minden butasagot mert mar annyira varom ezt a lombikot ....
aprilis ota jarkalok az intezetbe .... es ugyanott vagyok ahonnan elindultam ... meg csak az embrioig sem jutottam el ... kezdek turelmetlen lenni.....
tudom vannak sokan akik mar regota rojak ezt az utat ... de en most kicsit egyhelybe toprgasnak erzem az eddigieket ... es itt van mindjar itt az ev vege es meg nem jutottam 2rol a 2re ....
Ne aggódj, nekem szinte mindig 3. napon volt ciklusindítás.
Szerintem vannak vasárnap is, de csak 1-2 órára ügyelet a nővérektől, biológus is bemegy megnézni a bébiket...:-)) illetve ha nagyon sürgős, embriótranszfer...stb, de a vérvételes gépet szerintem nem indítják be, esetleg szombaton....
Úgyhogy minden rendben lesz, a hétfői ciklusindítással is!!
Drukkolok és ne aggódj! :-))
jo reggelt mindenkinek .... hat nemkem mar igy startbol nem tul jo ....
a tegnap este megjott a varva vart mensi - mar reg vartam igy mint most mert tudtam hogy ciklusinditas lesz ....
ma reggel telefonalok az intezetbe hogy idopontot kerek a masodik napra azaz vasarnapra ..... mondjak hogy "ketleik" .... na erre mar elontotte az agyan a ver? .... de meg jo hogy beugrott hogy kijelentsem hogy FIZETOS paciens vagyok ..... erre a valasz: ja bocs ... de nem tudtam ....
Persze nem is varom el hogy tudjak igy telefonon ... de bemutatkoztam az elejen es kulomben is mi ez az elodleges elutasitas .... ha nem tudjak mik a korulmenyek .... na szoval GRRRR merges voltam ...
es ezutan azt mondjak hogy hetfore - aza aharmadik napra menjek .... holott a doki megvetette az injekciot is ha esetleg epp vasarnapra esne a ciklusinditas ....
na nem tudom mit jelent ez .... persze a doki meg javasolt egy masik vizsgalatot (AMH) is amit szinten a masodik napon kene csinalni .... szoval nem tudom mi lesz
irtam a dokinak emailt hogy most mi legyen? - varom a valaszt .... lehet nem kapok ....
Ti miket tudtok? .... Volt mar valakinek harmadik napon ciklusinditasa?
Vagy mivel keves a TBs beteg egy honapba megprobaljak a vasarnapokat szabadda tenni es elpasszolni szombatra es hetfore a ciklusinditokat?
szoval nem tudom mire gondoljak ... a nyaron meg voltak vasarnap is az intezetbe ... men tudom mi valtozott .. de most nagyon fel vagyok dulva .... kattog az agyam .... es nem tudom mire velni a helyzetet ..... ha nem akarjak a pacienset .... csak mondjak ... mehetek mashova is .... GRRRR.
nem mondtak hogy ciklusinditas lesz-e vagy sem .... mert ha az lesz ezt szoktak mondani hogy vervetelre menj ....sztem vmi felreertes lehet nallad hogy 10re hivtak ... vagy valtozott a menetrend nalluk ... lehet kesobbre teszik a vervetelt hogy ne legyen akkora a varakozas a vervetel es az ultrahang kozott.
na de ez majd kiderul ....
jo lenne ha kezdenel ... en hetvegere varom a mensit es en is kezdek / kezdunk ... remellem ....jo lenne ha meg lenne vki akivel parhuzamosan megyunk ....
hat tenyleg nem sok ez a 30 ... de a toplita elejen van ... mintha a harmadik lenne ... na de ez a statisztika is ki tudja mennyire valodi ....
ma hallottam egy jot: "csak annak a statisztikanak hiszek amit en hamisitottam / valtoztattam meg" ;))))
a lenyeg hogy bizzunk benne hogy egyszer mi is belekerulunk abba a 30ba ....
Ma voltam a véreredményemért a háziorvosomnál, az egyik eredményem nagyon magas (Anti streptolizin 0 titler) Ez baktériumot jelent a vérben a doki szerint, amivel nem kell foglalkozni..
Van valaki közületek akinek magas ez az érték?
Reggel megyek a Kaáliba, remélem ciklusindítás lesz, bár 10-re kell mennem.. vagy már nem vérvétellel kezdenek ilyenkor? Tudja valaki?
nem semmi, én hallottam már egyébként, hogy Szegeden országos szinten jó a statisztikai arány, bár ez a 30% is olyan kevéske...
Meg azon szoktam gondolkodni, de lehet csak mi vagyunk túl pechesek, hogy az idei évben Ágicán kívül nem is tudom lett e valakinek sikeres terhessége...sikertelen viszont elég sok volt, ez nem 30%
Még nekem sem volt ilyen,mindig a 13-14.napon volt.A barátnőm mindkettő kislányával a vérzés után lett terhes.Nekem most tegnap óta mensisen fáj a hasam,tüszőrepedés utáni 11.napon vagyok,de a ciklusomnak még csak a 18.napján.Valahol a lelkem mélyén reménykedek,hogy velem is megtörtént a csoda,és spontán sikerült:-)
De az is lehet,hogy tényleg a mensi akar jönni ilyen korán :-(
egyebkent en varom a mensit es indul a mandula ....
kulomben holnap megyunk allampolgari eskut tenni Szegedre .... "double agent" leszek ... :))))
persze ezt a lombikot fizetjuk .... ez igy volt beszamitva .... es remellem tobbet nem kell foglalkozzak vele .....
majd beszamolok
ni mit talaltam ma teljesen mast keresve:
a szegedi nem is olyan rossz ..... persze tudom hogy ezek csak szaraz adatok, es nem is biztos hogy valosak .... es ez nem sokat segit rajtunk ... de azert jo olvasni mashonnan is hogy jo kezekben vagyunk .....
Nagyon haldoklik a fórum.Mi van veletek?
Nekem most kicsit összekavarodott a ciklusom,a 8.napon volt tüszőrepedésem.most hogy számoljam a mensit?Onnantól 14nap,vagy rendesen 28.nap?Tapasztalatok ha volt valakinek ijen?
Szia Ildi!
Én úgy tudom lombikra "csak úgy" akkor lehet jelentkezni ha zárójelentéssel igazolni tudod hogy valami olyan problémád van ami kizárja az egyéb úton történő teherbeesést, pl. petevezetők hiánya.
Egyébként úgy tudom 6 sikertelen inszem után küldenek csak lombikra, de itt is vannak kivételek mert egyéni tényezőket is néznek, pl. kor.
Mennyibe kerül egy lombik? Ez jó kérdés, mert ez is egyénileg változó.. Függ a problémádtól, a szervezetedtől hogy mekkora gyógyszer adagra van szüksége, és sok függ az orvostól hogy melyik készítményt írja fel..
Ha Szegedre jársz, ott nem kopasztanak meg a szükségestől jobban:-) Ez személyes tapasztalat.
2009-ben kb.60-70ezer volt a gyógyszer nekem.
Idén jóval több mint a duplája, egy másik intézetben..
köszi szépen ,de ugy ahogy az első nem lett jo ,ugy a mostani is....
csak én azt nem ertem,hogy 2008-2009 is 2 * teherbeestem(elvetéltem)de most még teherbe sem esek
Ó Csiga! Nagyon sajnálom,úgy tűnik ez tényleg nem a mi évünk...
De vígasztaljon a meglévő, és persze majd bízunk újra a jövőben.
Szia ildi!
Szerintem még kár a lombikon gondolkodnod,most abban bízz,hogy az inszem sikerül.
Lombikra a nőgyógyászod ad egy javaslatot,akkor időpontot kell kérni konzultációra.Ott leírják,hogy milyen vizsgálatok kellenek neked és a párodnak is.Ne aggódj,bőven van időd megcsináltatni,mert konzultáció után 3-4 hónap múlva kapsz időpontot középidős ultrahangra.Ha rövid protokoll,akkor a ciklus 2.napjától kell szurizni,és 2-3 naponta menni vérvételre és uh-ra.Nekem kb 110-120e ft volt mindennel együtt.Ez változó,hisz mindenkinek más adagban kell az injekció.Nem olcsó,úgy hogy bízz az inszemináció sikerében.Szorítok neked.
Nagyon sajnálom ami történt :-(
Ne csüggedj,majd legközelebb sikerülni fog.
További ajánlott fórumok:
- Medend Intézeti lombikosok
- 2018-ban kezdő lombikosok
- Győriek, exgyőriek, lombikosok, aki tud segítsen, legalább azzal, hogy továbbküldi!
- Budafok környéki lombikosok ide
- Sikeres lombikosok! Akinek Medrolt vagy Metypredet kellett szednie a beültetés után, mennyi ideig szedte, illetve milyen adagban?
- Versys-es lombikosok 2018