Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek fórum

Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek (beszélgetés)

9505. Koda82
2013. máj. 23. 10:59

Sziasztok :)

Húú de megindult most a fórum :)

Clover7 nem járt erre???

csajok, mindenkinek nagy kitartást kivánok, és türelmet. Úgy látom, hogy itt júniusban sokatokért szorithatunk :))

Nekem még 13 nap van a kiirt dátumig, de szerintem hamarabb jön majd a baba. Ma egészen úgy érzem, mintha meg akarna jönni :DDD pedig tegnap az NST rendben volt. Már 2870grammra becsülték a súlyát :)

9504. Minieger (válaszként erre: 9498. - 4561)
2013. máj. 22. 21:22

Kedves 4561!

Köszönöm, de még hosszú az idő mire azt mondhatom, hogy minden rendben. Teljesen megértem azt, hogy mindenre érzékenyebbek vagyunk. Mire meddőségi centrumba kerülünk már mögöttünk van x évnyi várakozás, vágyakozás, sikertelenség, egy csomó vv, fájdalmas, vagy kellemetlen vizsgálat. Megértem, hogy nehéz, főleg ha több alkalommal kell újra kezdeni a siker érdekében. Maga a stimu, a beavatkozások nem viseltek meg, és úgy éreztem, hogy mentálisan, pszichésen stabilan kezdek bele a lombikba, hiszen készültem rá, orovosommal beszéltem, utána olvastam, sikeres lombikos ismerősöket faggattam stb...De a két hét várakozás (közben negatív tesztek sora)felőrölte az összes optimizmusomat. Készültem arra, hogy talán a 2.3. sikerül, vagy egyik sem.., és amikor várakoztam, úgy éreztem nem birom ezt többször végigcsinálni, tehát még sem voltam felkészülve..nem szeretnék nagy szavakat használni, de úgy éreztem, és gondolom, hogy mindannyian akik részt vesztek,veszünk ezeken a kezeléseken, és újra kezdik, kezdjük (én is újra kezdem, ha kell)...hogy igazi hősök, és túlélők. Én úgy jöttem ide, hogy valószínűleg ez az egyetlen esélyem, hogy sikerüljön a baba. 8 hónapot vártam, hogy bekerüljek végre a rendszerbe és elkezdődjön a ciklus indítás, tudom mindenkinek ilyen hosszú várakozási idő van. Ezért örültem, mire elkezdhettem.(jelenleg, ha valaki be akar kerülni a szegedi kaáliba, tudtommal kb 2014.01-02 hóra kap időpontot) Mivel egyetlen esélynek láttam, hogy itt segítenek, ezért próbáltam nem a problémákkal (tömeg, külföldiek, ingerült nővér, várakozás, stb)foglalkozni, és láttam, hogy tényleg megtesznek mindent, így nem húztam fel magamat(mindig)a negatív dolgokon. Szegedi vagyok, így nem kellett annyit várakoznom, mint Neked, reggeli vv után visszamentem, általában 11-12 órára. Attól függött, hogy a doktor mikor jött ki a műtőből,akkorra hívtak vissza,igy valóban nem kellett 4 órát várakoznom soha. Nem töltöttem ott annyi időt, mint te. A megoldás az lenne, ha lenne még orvos, és egy kicsit több hely, és nővérek. Próbáld kizárni ezeket a zavaró körülményeket, és arra gondolni, babás leszel és nem jössz többet :-), maximum visszajössz még 1x kistesóért. ) Azt írtad, hogy még most is jársz, melyik szakaszában vagy a ciklusnak? Drukkolok, hogy sikerüljön és feledtessen veled minden nehézséget a baba!!!!!!

9503. emilyrose (válaszként erre: 9488. - Bellanitta)
2013. máj. 22. 12:34
Símán lehet pozitív!! Nekem a kisfiamnál a 11. napon lett "gyönyörű" negatív,letettem az ágy mellé, hogy nyugodtan kibőghessem magam a férjemen, és 20 perc múlva mikor felvettem, hogy kidobjam, már két csík volt!!!
9502. emilyrose (válaszként erre: 9495. - 7ff5dc369b)
2013. máj. 22. 12:30

Ne aggódj, nekem is így volt,kettőt látott ilyenkor, aztán 10-et szívtak le. El sem hittem, hogy nekem mondják ébredés után, hogy 10 lett. :)))

Egyébként meg egy is bőven elég, csak legyen ügyes és tapadjon meg. :)

9501. Bellanitta (válaszként erre: 9497. - Monilla)
2013. máj. 22. 10:03
Gratulálok, nagyon sok boldogságot a gyerekeidhez. Igazán szerencsések h családban nevelkedhetnek, ami nektek is nagy öröm, de jó ilyet olvasni, megható igazán.Remélem nekem is lesz részem két gyerkőcben, most az egynek is nagyon örülök, de mindig is akartunk neki testvért.
9500. 4561 (válaszként erre: 9486. - Emilyrose)
2013. máj. 21. 23:03
Én sem mertem! :-) Félszemmel kukkantottam bele, pedig hát rólunk szól!
9499. 4561 (válaszként erre: 9497. - Monilla)
2013. máj. 21. 23:02
Gratulálok a gyermekeidhez, sok boldogságot kívánok! :-))
9498. 4561 (válaszként erre: 9487. - Minieger)
2013. máj. 21. 23:01

Először is gratulálok a sikeres lombikhoz, babádhoz!

Azért azt hiszem, nem mindegy, hogy valaki 1 lombikot csinál végig vagy már 3,4,5 vagy akár még többediket. Teljesen más a lelki világa, csalódottsága az első lombikot végig csinálva mint később, nagyon nehéz hinni és talpraállni és ilyenkor még érzékenyebbek vagyunk, bármire, akár egy rosszul kimondott szóra is. Szerencsés vagy Neked nem kellett várnod 2,3 és 4 órákat. Nem tudom azt sem, hogy szegedi vagy messzebbről vagy, mert én aki messzebbről jöttem és szerintem más is, ha ment reggel vérvételre, nem jöttem el, mert sok kedvem nem is volt a városban "kóborolni", főleg amikor télen jártam, hanem kivártam a soromat és nem egyszer a fél 8 vérvétel után 12, 1 körül kerültem sorra, kerültünk sorra. Nem tudom, hogy mikor volt a lombikod, de én anno 2009, 2010-ben soha nem végeztem délnél hamarabb és más sem. Most is járok, jártam, és most tapasztalom azt, hogy sokkal gyorsabban tudnak haladni, de ennek sajnos az a hátránya, sokkal kevesebb pácienst tudnak kezelni. Azt hogy kikerülöd esetleg egy-egy nővért, hát nem tudom, ezt hogyan tudtad megvalósítani, hiszen mindenkinek meg van a feladata.

9497. monilla (válaszként erre: 9491. - Primula35)
2013. máj. 21. 22:19
Gratulálok a babádhoz és teljes mértékben osztom a véleményedet a kaáli és a dévai intézet közötti különbséggel kapcsolatban. Én is mindkét intézetet megjártam, de a hatból egy lombik sem sikerült. Most mégis boldog két gyermekes anyuka vagyok már. A nagyobbik fiam 7 éves, a kicsi pedig 3 hónapos. Néhány hetesen fogadtuk örökbe mindkettőjüket.
9496. Bellanitta (válaszként erre: 9495. - 7ff5dc369b)
2013. máj. 21. 20:12
Addig még nőnek, nyugi minden rendben lesz nekem a punkcio napjan közölte nem sok van, lett 1petesejt (amiben most minden bizadalmunk van) de ha már kettőt látott az jó.
2013. máj. 21. 14:43

Sziasztok!

Ma voltam uh+vv 5. napja szurom magam mult pénteken volt ciklusinditásom.

A Suprefact-ot visszavette a gonal f-et növelte, csüt kell enjek ujra.

Kicsit ek vagyok kenődve,m ert 2db 10x10est irt fel és 10 kisebb van.

Ez ugye 12.

A multkor is 12 volt de az mind egyforma nagyságú és fel is irta le is szedte mindet.

Nem értem miért csak kettő 10x10es van most és a többinek a méretét be se diktálta a dr nő.

Azt mondta hogy hétfőn vagy kedden lesz a punkció majd.

Egész korán végeztem :)

9494. 7ff5dc369b (válaszként erre: 9488. - Bellanitta)
2013. máj. 21. 14:41
Szerintem korai volt nagyon a tezst. Ha nagyon ne birsz magaddal:) menj el hcg vérvételre.
9493. acsester (válaszként erre: 9488. - Bellanitta)
2013. máj. 21. 08:43
Én is csak azt tudom mondani, hogy ne izgulj, nekem a 13 napon negatív volt, de mindenki biztatott, hogy ne adjam fel, és a 14 napon már halvány de pozitív volt!!! A tuti a vérvétel ez biztos!! :)
9492. Minieger (válaszként erre: 9488. - Bellanitta)
2013. máj. 20. 23:32

Bellanitta,

Ne izgulj, símán lehetsz terhes. Én a 11. napon korán reggel teszteltem vagy 5 különböző teszttel, mind negtív volt. Még ugyan ezen a napon voltam vérvételen, ami pedig már egyértelmű terhességet mutatott. Szurkolok, és ha bizonytalan vagy, kérj időpontot vérvételre, az tuti! Megy a drukk, és ne izgulj...de ezt olyan nehéz nem izgulva várni, tudom.

9491. primula35 (válaszként erre: 9485. - Emilyrose)
2013. máj. 20. 21:33

Sziasztok!!! Bocsi, hogy csak úgy véleményezem a dolgot, de mögöttem 5 év "tapasztalata" van, sajnos. Mi Szegeden kezdtünk a doktornál. 5 ciklus indításból 2X lett transzfer 1-1 embrióval.( Tény, a Dévaiban sem lett több.) Volt egy spontán iker terhességem, amit a Kaáliban nem vettek észre, mondták szabálytalan petezsák, Ők akik szinte minden hétrm több ilyet is láthatnak. A saját nődokim MISSED AB REGGELÉN szembesített vele. Ha ők akkor ......

Ezek után mentünk fel a Dévaiba, amit bár hamarabb tettem volna meg!!!!!Más a, procedúra, de ott sokkal emberibb volt minden. Ami még lényeges volt, néhány gyógyszer nagyobb mértékú támogatásban részesült. Nem voltak ezren, és ez jó volt. Én vonattal jártam fel, busszal közlekedtem és élveztem....

Tény, hogy ott sem sikerült a lombik, de ha az emberi, orvosi oldalát nézem, bár a pesti intézetben keudtem volna!!!!

Azóta viszont spontán 36. hetes kismami vagyok.

Kitartást Minden babásodónak!!!

9490. Bellanitta (válaszként erre: 9489. - Andy77)
2013. máj. 20. 20:42
Köszi megfogadom.
9489. Andy77 (válaszként erre: 9488. - Bellanitta)
2013. máj. 20. 20:07

Bellanitta!

Ez nagyon korán volt,DE ne keseredj még el!!! Lenne egy tanácsom,persze nem kell megfogadni!,legközelebb 4 nap múlva tesztelj csak! Minden 2.nap duplázódik ugyanis a hcg szint és addigra a 11.napra már láthtsz esetleg egy halvány csíkocskát,de akár erős csíkocskát is. De a legjobb,ha 13.nap tesztelsz.Drukkolok nagyon!!!

2013. máj. 20. 19:50
Kérdés: 7 napja volt a transzferem, ma reggel teszteltem, negatív lett, tudom hamar van, ez még nem tuti, ugye lehet még ebből pozitív?
9487. Minieger
2013. máj. 20. 17:40
Nem gondolom, hogy meg kell védenem a szegedi kaáli intézetet, az hogy ilyen sokan vagyunk, magáért beszél. Egyértelmű, hogy a váró, a műtő, az örző szoba, az orvosok rendelője.. szóval minden helyiség, úgy kevés erre a pánciens forgalomra ahogy van. De erről nem orvosok, és a nővérek tehetnek. Minden helyiség modern és tiszta, hangulatos, nem közkórházi állapotok vannak. Arról nem beszélve, hogy a 2 nagyszerű orvos havonta kb. 150-200 ciklust indít !!! Ez rengeteg! Nem tudom feltünt-e valakinek, hogy az orvosok majdnem minden szombaton is dolgoznak?? Itt a szegedi kaáliban a hétvége mind két napján van ügyelet. Tudtam vasárnap menni vérvételre, és az injekciókért is. Ez nem minden meddőségi centrumban van így. Beetetéssel nem találkoztam, első találkozásnál a főnővér tájékoztatott általános dolgokról, majd a Dr Úr részletesen felvilágosított, sőt ilyesztően realista volt. Nincs beetetés! A reggeli vérvétel kb 10 perc alatt megvolt minden alkalommal, majd ha uh-ra kellett vissza mentem, volt hogy 10 perc alatt bejutottam a dokihoz, de volt, hogy 1 óra alatt, attól függően mennyien voltunk. De sem 4 órát, sem pedig 2 órát nem várakoztam soha. A punckiónál és a transzfernál egyáltalán nem kellett várakoznom. A külföldiekkel nem az a probléma, hogy külföldi, hanem az, hogy nem tud viselkedni, kiabál, tolakszik, tapintatlan, rám nyitja a wc ajtót...stb. termeszetesen tisztelet a kivételnek. Találkoztam nagyon kedves belgrádi, és marosvásárhelyi házaspárokkal. Aki illetlenül viselkedik annak lehet szólni, és észreveszi magát. Azt gondolom, hogy ez nem olyan óriási probléma itt, hogy emiatt nem tudtam volna várakozni hetente 3x1 órát. Azonban nem vettem észre, hogy őket előre vették volna, vagy hamarabb jutnak be, mint bárki más. A nővérek érkezés szerint veszik elő a mappákat, helyezik egymásra, és jutunk be ebben a sorrendben a dokihoz. Soha nem éreztem hátrányát annak, hogy nem vagyok külföldi. A nővérek kedvesek, figyelmesek. Van egy-kettő melyik pattogós, kritizál és utasít, ezt már az első alkalommal láttam, igy azokhoz a továbbiakban nem fordultam kéréssel, vagy kérdéssel, kikerültem őket.Az orvosomnak pedig nagyon hálás vagyok, reálisan felvilágosított, óvatosan és odfigyelve stimulált, 2 naponta jártam hozzá uh-ra (más intézetekben ez 4 nap), amikor kérdésem volt válaszolt, nem töltöttem bent nála fél órákat, nem is volt rá szükség. A punkció, és transzfer után pedig biztatott és szurkolt, végig azt éreztem, hogy nagyon jó kezekben vagyok. Rendszeres tájékoztatást kért állapotom felől, valóban érdekelte, hogy vagyok, és mi történik velem. Csak hálás vagyok a Dr Úrnak, és a nővéreknek, hogy az első lombikom sikerülhetett nekik köszönhetően. Mindent maximálisan, 120%-on megtesznek azért, hogy mi bebabásodjunk! Kívánok nekik erőt és kitartást hozzánk!
9486. emilyrose
2013. máj. 18. 11:34
Kíváncsi vagyok, hogy valaki belelapozott már a mappájába? Szerettem volna egyszer megnézni benne valamit az embriókkal kapcsolatban,amit elfelejtettem megkérdezni, de nem mertem belelapozni, mert valamiért úgy gondoltam lenyelnének keresztben. :)) Tényleg nem szabad?
9485. emilyrose
2013. máj. 18. 11:05

Én is azt mondom, hogy ha valakinek nem jön be az intézet, akkor menjen máshová. Nekem a tesóm is lombikozott, volt a pesti kaáliban, és a Dévai Intézetben. Nem áradozott egyikről sem, és most szakmai dolgokra gondolok, nem kényelmi szempontokra. De lehet hogy más meg azokra esküszik.

Ne bosszankodjunk, mert árt a szépségünknek, és a petesejtjeinknek. :)

9484. EnikeH (válaszként erre: 9478. - Bellanitta)
2013. máj. 17. 21:51

Bellanita! Abban igazat adok neked, hogy az a nő, a tolmács vagy mi....egy érzéketlen,pöffeszkedő, nem is tudom minek nevezzem. Én is Romániai vagyok, de hidd el, ez nekem ez semmi előnyt nem hozott....sőt! Punkció után voltam. Leültem a váróba, aztán wcre kellet mennem. Ott hagytam a táskám. Mikor kimentem, a táskám a szék mellet volt a padlón, és az emlitett hölgy ült a helyemen. Ugy tett mintha észre sem vette volna hogy ott vagyok. Aztán annak ellenére, hogy rászóltam, figyelembe sem vett.Megértem, hogy dühítő néhányuk viselkedése, engem is idegesít,aki közöttük élek és megszoktam. Csak annyit szeretnék, hogy ne általánositsunk, mert nem mindenki egyforma.

Muuucika, a te szavaid nagyon jól esnek! Igen, a legtöbbjük a dokihoz jár, mert a doki tud angolul, de vannak a dokinőnél is néhányan. Pl. én. :)

9483. Andy77 (válaszként erre: 9479. - 7ff5dc369b)
2013. máj. 17. 16:44

Bettybob!

Szerintem sokkal jobban hatott,mint a gonapeptyl.Nem voltam lelkileg,hangulatilag olyan,mint a gonapeptyltől. Szóval Nekem nem voltak rossz tapasztalataim a suprefactól,abból a lombikból jöttek össze pindurkáim:))

9482. muuucika (válaszként erre: 9479. - 7ff5dc369b)
2013. máj. 17. 15:58
Lombik életre-halálra fórumon kérdezd meg, ott biztos kapsz rá választ.
9481. muuucika
2013. máj. 17. 15:57

Nem bírom ki, muszáj leírnom.

Tudjátok az a román felkel hajnal 1kor (némelyik éjfélkor indul otthoról), hogy fél8ra odaérjen vérvételre. Ugyanannyit vár, mint te. Ő fizet, te nem, mégsincs prioritása. Akkor kinek is a rossz? Gondolkozzatok már emberek! Én napi 10 órát is ott ülnék ha valaki azt mondja akkor fog csak sikerülni a lombik. Nekem megér annyi áldozatot a leendő gyerekem. Annó 1kg cukorért is sorba álltunk háború ideje alatt akár 6órát is. Álltunk, nem ültünk!

Egy kicsit azért nézzük más máshogy a dolgokat a fene egye meg.

9480. muuucika (válaszként erre: 9477. - 7ff5dc369b)
2013. máj. 17. 15:33

A külföldieket csak és kizárólag a doki kezeli, szóval te nem a románok miatt vársz/vártál 4 órát.

A tolmács pöffeszkedése nekem is idegesítő.

2013. máj. 17. 12:55

Ismeri valaki a Suprefact injektciót?

Az inszemnél closti+merional+ repesztő volt mind a 4szer.

A lombiknál gonapeptyl+gonal f+merional+repesztő.

Most gonapeptyl helyett kaptam Suprefact-ot.

Tapasztalat?

2013. máj. 17. 11:35
Most már hozzászólok én is, ami engem bosszant... az h a "tolmács" ha mindenki így hívja legyen szerintem "ügynök" ott pöffeszkedik órákig a várószékben én meg kijövök punkcióról és alig tudok leülni, hozzáteszem majd el feküdt mert nem úgy ül, mint mi h a lábunkat is magunk alá húzzuk, alig foglaljunk helyet mikor amúgy is kicsi a hely. A másik h olyan hangosan beszélgetnek h én néha a saját gondolataimat nem hallom, mi m eg próbálunk minél halkabban, nem feltűnően viselkedni... a várakozás nem probléma nekem inkább az volt a bajom legutóbb h a buszok menetrendjét megváltoztatták és volt h másfél órát utaztam 30km-t, ezért néha szóltam ha lehet vegyenek előre busszal vagyok, mikor kocsival mentem nem érdekelt, mert azt látom h ebédelni, inni, pisilni nem nagyon van idejük elmenni.Ja és olyan nincs h egy intézet mindenkinek jó, mert akkor mindenki odajárna, (lehet h amit ajánlottál, violavirág ott meg valaki másnak lesz rossz tapasztalata). De én mindenképpen csak ajánlani tudom a szegedi kaálit,
2013. máj. 17. 11:12

Sziasztok!

Én csak épp nemrég regisztrálta mert hallottam hoy van itt egy iélyen fórum.

Lehet rossz kezdés lesz de én is azok közé tartozom akiket bosszant, hogy odamegyek fél8ra és megjön a Gabika meg a többi nem magyar "olmács", hozza kisbusszal a nem magyar embrekéket és már viszik is be őket a vizsgálóba, uh-ra, dr-nőhöz...stb.

Nem az zavar engem sem, hogy milyen nemzet, honnan jött, és sajnálom, hogy ott náluk vacak az egészségügy de itt mi vagyunk itthon! Kiváncsi lennék ha elmennék bárhova máshova ki menne be először a helyi vagy a "bevándorló"?

Én igenis utálom, hogy ott kell ülni sokszor 4 órát a románok meg csak jönnek és már mennek is.

Egyébként 4 inszem, 2. lombik, dr nőhöz járok.

9476. violavirag7605 (válaszként erre: 9473. - EnikeH)
2013. máj. 17. 08:38
A vislekedési problémák miatt aztán Te ne szégyenkezz.:)) Egyébként van a barátaink között egy srác, akinek román román felesége van, kedves, aranyos és nagyon szeretjük.Tudom, hogy nem szabadna általánosítani a személyes rossz tapasztalatomat.És igazad van a stressz nem a jót hozza ki az emberekből. Az pici helyiség már évekkel előtt is kicsi volt. Rég fejleszteni, vagy költözni kellett volna. Csakhogy az öreg Kaáli azért a profit nagy részét kiviszi az országból.....Egyébként meg, az orvosok jók. Nagyon szigorú követelményeknek kell megfelelni azoknak, Akiket a Kaáli alkalmaz. És a Zádori is nagyon lelkiismeretes, és szerintem a doktornő is, csak én sokszor azt tapasztalta, hogy túl vannak hajtva. Igy sokszor jártam úgy, hogy nem a bájcsevejre, de az érdemi dolgokra sem jutott idő, mert rohant a műtőbe....stb Ezt úgy próbáltam kiküszöbölni, hogy papírlapra felírtam azt a pár dolgot amit szerettem volna megkérdezni, és tőmondatokban villámgyorsan eldaráltam. Így általában azért sikerült választ kapnom.:)))Ha Szegeden élnék, valószínüleg én sem mentem volna el máshova....Úgyhogy mindent bele! Sok sikert mindenkinek!!Most legalább nyitva van az ajtó, és ilyenkor nem kell bent aszalódni!:))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook