Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szedres-vaníliás piskóta recept

Szedres-vaníliás piskóta recept

Elkészítési idő 40 perc

A Szedres-vaníliás piskóta hozzávalói:
Tészta:
6 egész tojás
20 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor

Krém:
1 liter tej
5 púpozott evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
3 egész tojás
5 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj


A Szedres-vaníliás piskóta elkészítési módja:
A tésztához hagyományos módon piskótát készítek: a tojásokat szétválasztom, külön edénybe a sárgáját, külön a fehérjét. A sárgákat a cukorral kézi mixerrel fehéredésig verem. A fehérjét cukor nélkül kemény habbá verem, majd összekeverem a sárgájával. A lisztben elkevert sütőport apránként hozzákeverem, óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. A tepsibe sütőpapírt terítek, bele öntöm a tésztát, picit megrázogatom, hogy egyenletes legyen, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöm. Nyitogatni a sütő ajtaját nem szabad, mert összeesik. A krémhez a tejet, lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük. (Úgy lehet csomómentesen összekeverni, mint ha palacsintatésztát készítenénk: először a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd lassan hozzáönteni a tejet, és a tojást, közben mindig simára keverni). Majd folyamatos kevergetés mellett felfőzzük. Mikor kész, belekeverjük a vajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a kihűlt pudinghoz keverjük. Ezt a krémet kenjük a kihűlt piskóta tetejére. Kettévágott szeder darabokat szórunk rá és mehet be a hűtőbe, ha megdermedt, szeletelhető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szedres-vaníliás piskóta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook