Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szedres sajttorta almás alapon recept

Szedres sajttorta almás alapon recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Szedres sajttorta almás alapon hozzávalói:
25 dkg zabpehely
4 db alma
1/2 dl olaj
1/2 citrom leve

40 dkg friss krémsajt vagy krémtúró
3-4-5 (ízlés és diéta szerint) evőkanál méz
1/2 citrom reszelt héja

50 dkg szeder (vagy akár eper és málna is jöhet ...)

KÉP: NAPLÓMBAN 34.BEJEGYZÉS ALATT.


A Szedres sajttorta almás alapon elkészítési módja:
Az almát lereszelem, meglocsolom a citromlével, összekeverem a zabpehellyel és az olajjal. Negyed órát állni hagyom, hogy a zabpehely az alma nedvességétől megpuhuljon, közben a sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy 24-26 cm átmérőjű kerek tortaformát kiolajozok, és a masszát belenyomkodom, 25-30 perc alatt megsütöm. Míg az alap hűl, a krémsajtot/krémtúrót habosra keverem a mézzel és a citromhéjjal, majd a már hideg alapra kenem. A torta tetejét kirakom a szederszemekkel, behűtöm.

Finom, diétás, tojás, liszt és cukor nélkül. Mindenkinek ajánlom, aki súlyproblémákkal küzd és imádja az édességeket :))

Rossamela egyik blogjában találtam a receptet. Köszönet érte. :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szedres sajttorta almás alapon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook