Százforintos recept

Elkészítési idő 180 perc

A Százforintos hozzávalói:
Tészta "1":
20 dkg liszt
5 dkg porcukor
5 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
2 kanál kakaó
fél sütőpor
kevés tej (0,5-1 dl)

Tészta "2":
5 tojásból piskóta

Krém: (vajkrém)
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 dl rum

Főzött krém:
4 lanál liszt
0,5 l tej

Máz:tortabevonó


A Százforintos elkészítési módja:
Tészta "1": a hozzávalókat összegyúrjuk,a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá úgy,hogy nyújtható tészta legyen belőle.Kettéválasztjuk,és két lapot nyújtunk,majd sütünk belőle papírral bélelt vagy zsírozott lisztezett tepsiben. Tészta "2":5 tojásból piskótát sütünk Krém:a vajkrémhez a hozzávalókat kikeverjük,a főzött krémhez a tej felét felforraljuk,másik feléből a liszttel sima masszát keverünk,majd beleöntjük a forralt tejbe és állandó keverés mellett felfőzzük. Ha kihűlt,a két krémet összekeverjük. A sütemény összeállítása: az egyik barna lapra rákenjük a krém felét,ráhelyezzük a piskótát,majd megkenjük a krém másik felével.Erre kerül a második barna lap. Tetejére csokimázat kenünk.

Az adag a kisebbik,úgynevezett (régi fajta)lemeztepsibe való,gázsütő méretű tepsibe a nyersanyagok 1,5-szeresét kell venni.
A piskóta helyettesíthető babapiskótával is,ebben az esetben a piskótát is meg lehet locsolni rummal.
Nevével ellentétben rég nem 100 forintba kerül,annál sokkal drágább,de igazi finom,ünnepi sütemény.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A százforintos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook