Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szárnyaspástétom recept

Szárnyaspástétom recept

A Szárnyaspástétom hozzávalói:
25 dkg csirkemellfilé
35 dkg darált pulykamell
só, fehér bors
1 evőkanál olaj
15-15 dkg darált sertéslapocka és darált nyers szalonna
5 dkg pisztácia
10 dkg főtt, füstölt sertés- vagy marhanyelv
2 dkg pástétomfűszer
kevés őrölt szerecsendió
1 dl tejszín
1 tojás sárgája
2,5 cl konyak
egy pohár száraz sherry
szeletelt bacon szalonna a formát kibélelni
mandaringerezdek, szőlőszemek, saláta a tálaláshoz


A Szárnyaspástétom elkészítési módja:
A csirkemellet sóval, borssal ízesítjük. Egy edényben olajat forrósítunk és a hús mindkét oldalát hirtelen elősütjük benne, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. A pisztáciát finomra vágjuk, a bőrétől megtisztított nyelvet kis kockákra vágjuk. Egy őzgerincformát kibélelünk a baconszeletekkel és hidegre tesszük. A pulyka- és sertéshúst, a szalonnát, a nyelvet, a pisztáciát, a pástétomfűszert, a sót, borsot, szerecsendiót, a konyakot, a hideg tejszínt, a tojás sárgáját és a sherryt jól összedolgozzuk. A massza felét belekenjük a formába, beletesszük a csirkemellet és a maradék masszával befedjük. Baconszeletekkel betakarjuk és alufóliával lezárjuk a formát. Egy forró vízzel töltött, alkalmas méretű edénybe állítjuk úgy, hogy a víz a forma feléig érjen. Ezután az edényt lefedve, egészen kis lángon a tűzre tesszük. Akkor kész a pástétom, amikor tűt beleszúrva a kibuggyanó lé víztiszta. A pástétomot a formában hagyjuk kihűlni, csak utána borítjuk ki. Jól lehűtve szeletekre vágjuk, majd mandarindarabokkal, szőlőszemekkel, salátával díszítve tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A szárnyaspástétom elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook