Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Számlára az inkasszót csak a tartozás erejéig tehetnek, vagy amíg inkasszó rajta, addig a többit se lehet levenni a számláról? fórum

Számlára az inkasszót csak a tartozás erejéig tehetnek, vagy amíg inkasszó rajta, addig a többit se lehet levenni a számláról? (tudásbázis kérdés)

2011. dec. 21. 16:18

Inkasszót az Apeh/ Nav akár többszőr is rá tehetnek!

Ameddig az inkasszó a számlán van, semmilyen pénz levétel nem történhet! Persz ez azt nem jelenti, hogy a számlára addig pénz nem érkezhet.

Inkasszó szüneteltetését indokolt, megalapozott kérelemmel szüneteltethető!

[link]

Ezen az oldalon megírják neked!

12. laszlozsu (válaszként erre: 11. - Huntah)
2011. ápr. 12. 12:15

Semmi baj, de ez így volt betűre, ahogy írtam.

Lehet, hogy a kifejezést rosszul használtam, nem zárolásnak hívják, egy a lényeg, a számlámhoz nem fértem hozzá 4 napig.

Ezt minek hívják akkor?

11. huntah (válaszként erre: 8. - Laszlozsu)
2011. ápr. 12. 11:51
Bocs, de ez nem így van. Egy sima inkasszó miatt nem zárolnak számlát. Ha így lenne, akkor nem tudna átutalás érkezni a számlára, amiből a követelést teljesíteni lehetne.
10. huntah
2011. ápr. 12. 11:49

Saját tapasztalat alapján megerősítem a 35 napos időszakot, ennyi ideig tartja rajta a bank a számlán az inkasszót, utána törli, de az inkasszót kérő kérheti újra.

Fontos, hogy az inkasszó nem jelenti a számla zárolását, az teljesen más.

Ha 3M inkasszó hatálya alatt érkezik 8M a számlára, akkor, akkor a követelt 3M azonnal átutalódik belőle (ezért hívják azonnali átutalásnak), és a fennmaradó 5M már használható is. Ha kisebb összegek jönnek, akkor a bank addig tologatja át a bejövő összegeket, amíg az inkasszó összege el nem fogy. Vagy amíg le nem telik a 35 nap. Van úgy, hogy részteljesítés után marad még tartozás.

Ha viszont az inkasszót kérő által követelt összeget kp befizeti a megfelelő bankszámlaszámára, akkor érdemes mihamarabb felvenni a kapcsolatot egyeztetés céljából, így néhány nap alatt lekönyvelhetik és akkor nyilván kérik a banktól az inkasszó törlését.

A számla zárolása teljesen más kérdés, arról szerencsére nincs tapasztalatom, gondolom sokkal durvább esetekben alkalmazzák. Ügyvédet kéne megkérdezni, hogy ez mikor szokás. Könnyen lehet, hogy csak akkor teszik ezt, ha a céggel gond van, az pedig a cégnyilvántartásban nyilvános adat.

Ha ilyesmiről nincs szó, akkor simán kamuzik az illető. (Remélem azóta rendeződött a dolog)

2010. aug. 24. 21:59

Köszi a hozzászólásokat:)

Ma telózott az illető, és azt mondja elutasították az Apehnál a számlájának a feloldását. Csak azt nem értem, ha rajta a 8 milla, akkor a tartozás után fennmaradt 5 millához miért nem lehet hozzáférni?

Állítólag beadott egy méltányosségi kérelmet a tartozásra, és addig nem oldhatják fel, mert ha nem engedik el, vagy csökkentik, akkor is be legyen hajtva...

Az ismi is hülye volt, hisz már egyszer zárolták ezt a számlát, de akkor 4 napra rá fel is oldották. Nem erre kellett volna utaltatnia. Vagy csak egyszerűen ez egy sztori, amit nekünk beadott, ő meg költi a pénzt:(

8. laszlozsu (válaszként erre: 7. - 06718ca650)
2010. aug. 21. 22:53

Tulajdonképpen ennyi, de addig zárolja a számlát, semmilyen kifizetést és jóváírást sem hajt végre.

Nálunk szerencsére csak 4 nap volt és az 5.-en már hozzáférhető volt.

Hát ennyiért is inkasszózik, merthogy adó volt, sőt ez is már évek alatt gyűlt össze. Komoly súlyadója van ám egy kispolskinak. :-))

Tény, hogy mi voltunk a hülyék, mert a vevő már eleve nem a megbízható kategóriába tartozott, de úgy voltunk vele, hogy vigye a fenébe. No mindegy, jó tanulság volt. Még kész szerencse, hogy nem egy áruházban vagy benzinkútnál ragadtunk be a kártyával, merthogy mi szinte mindig azzal fizetünk.

7. 06718ca650 (válaszként erre: 6. - Laszlozsu)
2010. aug. 21. 22:23
Az igen, ennyiért inkasszáltak? Én is úgy tudtam hogy az inkasszó csak annyi hogy a bank lelemi és elutalja a követelő félnek.
2010. aug. 21. 22:11

Sziasztok!

Saját tapasztalatból írom, hogy az inkasszózott számlához nem lehet hozzáférni, csak a tartozás rendezése után.

Tavasszal történt, hogy pénzt kívántunk felvenni automatából, s nem sikerült. Mivel úgyis a bankban voltunk, beálltunk sorba, hogy majd akkor a pultnál. Na itt jött a meglepetés. A kártya lehúzása után kiderült, hogy a helyi önkormányzat inkasszózta a számlánkat 3.700,- Ft erejéig, ami egy kispolski utáni be nem fizetett súlyadó volt.

Az autót már ezer éve eladtuk, de a vevő nem iratta át, évekig jött a súlyadóról a csekk, mi nem fizettük, s aztán ez összegyűlt. Persze, ez a mi hibánk is, hiszen bemehettünk volna az Okmányirodába leadni az adás-vételit, de fütyültünk rá.

Szóval a lényeg, hogy ez pénteki nap délelőttjén történt, s mi a számlához csak legközelebb a következő hét keddjén fértünk hozzá, mindemellett az átutalások sem mentek el addig.

Pedig csak 3.700 Ft-ról volt szó, s ettől azért jóval komolyabb összeg volt a számlán. Szóval nem kamuzik az ismerősöd, illetve nem mindenben. Ez attól is függ, hogy az inkasszót kérő, mikor óhajtja leemeltetni a tartozást.

2010. aug. 21. 20:48

Szia!


Szóval vagy nem 8 milla van az ismerősöd számláján, vagy többel tartozik az APEHnak.

Inkasszó csak a tartozás összegéig lehet rajta. Abba a pillanatban levonja a bank a beérkező/rajta lévő összegből, ahogy megjelenik a rendszerében. Tehát a történet, amit előadott neked, több sebből vérzik.

Inkasszó májusban, 3,2 millió forit, a bankszámlán 8 millió - azonnali leemelés, utána már nyugodtan használhatja a fentmaradó pénzt. Ha nem volt rajta 3,2 millió, akkor az összes számlára érkező pénzt a bank azonnal átutalja az APHE részére, 3,2 millió forintösszegig.


Remélem érthető, amit írtam.

2010. aug. 21. 18:54
úgy látom nem nagyon tud nekem segíteni senki:(
2010. aug. 21. 17:07

Mertt ugye én úgy tudom az inkasszó csak 35 napig lehet rajta, és csak a tartozás erejéig. És ez már május óta húzódik, és nekünk még mindig azt mondja nem oldották fel. Bát menet közben beadott egy méltányossági kérelmet az apeh tartozásra. Lehet ezért van még inkasszózva? Mert még az apeh se vonta le a magáét, és lehet az ügymenet végéig nem is teheti?

Nem értek ezekhez a dolgokhoz, légyszi valaki segítsen!

2010. aug. 21. 17:04
Egy isminek vállalkozása van, 8 milla ment a számlára. Apehnek tartozik 3200ezerrel. De állítólag azt mondja az inkasszó miatt a többit se tudja levenni:( Pedig nekünk is tartozik szép kis összeggel. Igaz lehet ez?
2010. aug. 21. 17:03
Számlára az inkasszót csak a tartozás erejéig tehetnek, vagy amíg inkasszó rajta, addig a többit se lehet levenni a számláról?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook