Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Szalonnás, tojásos krumpli recept

Szalonnás, tojásos krumpli recept

A Szalonnás, tojásos krumpli hozzávalói:
10 dkg kolozsvári szalonna (vagy másmilyen füstölt, húsos szalonna)
1 fej vöröshagyma
4 tojás
30 dkg héjában főtt krumpli
só (óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós)
bors


A Szalonnás, tojásos krumpli elkészítési módja:
A főtt és kihűtött krumplit meghámozzuk és felvágjuk kis kockákra. A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és felverjük. A szalonnát elkezdjük kisütni és mikor kezd a zsírja kiolvadni, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Ekkor rátesszük a krumplit és az egészet addig pirítjuk, amíg a krumpli kis kérget nem kap. Ekkor ráöntjük a tojást és az egészet összesütjük. Forrón tálaljuk. Díszítésként megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel.


Kategória: Egytálételek receptjei


A szalonnás, tojásos krumpli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook