Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Szalonnás sertésmáj recept

Szalonnás sertésmáj recept

A Szalonnás sertésmáj hozzávalói:
½ kg sertésmáj,
2-3 vékony szelet füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
2 evőkanál étolaj,
2 dl tejföl,
½ citrom leve,
só,
bors,
majoranna ízlés szerint.


A Szalonnás sertésmáj elkészítési módja:
A májat egészben, szalonnával beborítva fedő alatt pároljuk az olajon és az apróra vágott hagymán. (Nem kell rá víz!) Ízesíteni (főleg sóval) míg meg nem puhul nem szabad!!! Ha megfőtt, a szalonnát levéve, a májat csíkokra vágjuk. Lelocsoljuk a citrom levével, ráöntjük a tejfölt és ízesítjük ízlés szerint (most már sózható is!). Pár percre visszatesszük főni, míg az ízek összeérnek.

Rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A szalonnás sertésmáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook