Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Szalonnás karfiol recept

Szalonnás karfiol recept

A Szalonnás karfiol hozzávalói:
1 fej karfiol
5 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál olaj
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
2 evőkanál liszt
2 dl húsleves (leveskockából is lehet!)
1 dl tejföl

őrölt bors
1 csokor petrezselyemzöld


A Szalonnás karfiol elkészítési módja:
A megforrósított olajban üvegesre sütjük az apró kockákra vágott szalonnát, és megpirítjuk vele együtt a hagymát. A liszttel meghintjük, felengedjük két deci vízzel, amelyben felolvasztottunk egy fél húsleveskockát (vagy ha van húslevesünk, azzal), a fűszereket belerakjuk, és állandóan kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk. Végezetül beletesszük a sós vízben megfőzött, rózsáira szedett és leszűrt karfiolt és ezzel néhány percig forralva, de nem pirítva, tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A szalonnás karfiol elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook