Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szalonnás busa mustáros sóskasalátával recept

Szalonnás busa mustáros sóskasalátával recept

A Szalonnás busa mustáros sóskasalátával hozzávalói:
4db ujjnyi vastag busaszelet(kb 70 dkg)
5dkg füstölt szalonna
40dkg burgonya
1 citrom leve
1 csomó petrezselyemzöld
10 dkg vaj
40 dkg sóskalevél
2 evőkanál mustár
1 dl olaj
1/2dl száraz fehérbor

1 evőkanál liszt


A Szalonnás busa mustáros sóskasalátával elkészítési módja:
A halat megtisztítom, kibelezem. A fejét és törzsének elvékonyodó végét más étel készítéséhez félreteszem. A megmaradt részt kb. 2 cm-es szeletekre vágom, citromlével meglocsolom. Ugyancsak 2 cm széles, vékony csíkokra vágott szalonnával körbetekerem a halszeleteket. A szalonnát néhány fogvájóval, illetve hústűvel rögzítem, amelyeket tálalás előtt majd eltávolítok belőle. Sózzuk, lisztbe mártjuk,olvasztott vajon lassú tűz fölött öt percig sütjük, majd megfordítjuk és további négy-öt perc múltán kellőképpen átsütve azon melegében tálaljuk. A sóskasalátához: A sóska szárát letépkedjük, bő vízben többször megmossuk, leszűrjük, alaposan lecsurgatjuk. Közvetlen tálalás előtt mustáros öntettel keverjük össze, ami úgy készül, hogy a mustárhoz állandó kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat majd fehér borral mártás sűrűségűre hígítguk. Sóval ízesítjük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A szalonnás busa mustáros sóskasalátával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook