Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Szalonnás burgonyafõzelék recept

Szalonnás burgonyafõzelék recept

A Szalonnás burgonyafõzelék hozzávalói:
1 kg újburgonya vagy apró szemű öreg burgonya,
15 dkg füstölt szalonna,
két fej vöröshagyma,
két evőkanál liszt,
egy húsleveskocka ,
só,
törött bors.


A Szalonnás burgonyafõzelék elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, gőzben vagy sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. Fölszeleteljük, becakkozzuk és ropogósra sütjük a szalonnát, a szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a liszttel, fölengedjük fél liter krumplilével vagy vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk, belerakjuk a megpuhult burgonyát és törött borssal meghintve néhány percig együtt pároljuk. Tálaláskor a főzelék tetejére rakjuk a ropogós szalonnaszeleteket.


Kategória: Főzelékek receptjei


A szalonnás burgonyafõzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook