Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szalakális krémes recept

Szalakális krémes recept

Elkészítési idő 40 perc

A Szalakális krémes hozzávalói:
Tésztához:
50 dkg lisz
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 cs.vanilia cukor
fél citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 dl tej
1 dkg szalakáli
2 egész tojás

Krémhez:
4 tojás
5 ev.kanál kakao
5 ev.k cukor
5 ev.k liszt
7 dl tej
10 dkg vaj


A Szalakális krémes elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyurjuk és 4 lapba sütjük . A krém: 4 tojássárgáját 5 ev kanál kakaoval 5 ev k.cukorral kikeverjük.Adunk hozzá 5 ev k lisztet simára kavarjuk és 7 dl tejjel felengedjük.Sűrű krémet főzünk belőle. Még melegen belekeverünk 10 dkg vajat végül a tojások felvert habját. A lapoket ezzel töltjük meg.A tetejét olvasztott csokival vonjuk be.Másnap lehet szeletelni.

Kiválo ha nem azonnali fogyasztásra szánjuk másnapra puhul meg de 1 ,2 napig is eltartható.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szalakális krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook