Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Szakítás után új kapcsolat fórum

Szakítás után új kapcsolat (beszélgetős fórum)


27. 7fbb0788f7 (válaszként erre: 26. - 88b7828ca9)
2013. jan. 1. 19:06
Így van, elég ritka, de az én környezetemben több is van, akár gyerekkortó kezdődően. Pl. még a fiam is a sok barátja közül egy 3 fős szűk baráti társasággal van a legtöbbet, és az egyik közülük lány. Ha nem tapasztalnám és nem látnám, én is talán kételkednék benne. :)
26. 88b7828ca9 (válaszként erre: 25. - 7fbb0788f7)
2013. jan. 1. 12:10

Nekem a legeslegjobb barátom ez a pasi,ma jön koccintani.Soha egyikünk sem akart a másiktól semmit, én tudom, hogy mint nő nem jövök be neki. Tudom, milyen nők az úgymond ideáljai,és totál nem olyanok, mint én.


A nőügyeit elmondja, tanácsot kér. Én is meg szoktam Vele beszélni dolgokat pasi ügyben és mindig nagyon építő jellegű a véleménye.


Itt sokan mondták már, együtt kéne járnunk :) de nem. Tényleg van ilyen. De nagyon nagyon ritka.

25. 7fbb0788f7 (válaszként erre: 23. - 88b7828ca9)
2012. dec. 28. 16:34

Jól is teszed. :)

Egyébként nekem is van pasi barátom, sőt, talán vele beszélgettem életemben a legtöbbet és legmélyebben. Gimi óta ismerjük egymást, de nekem nem jut eszembe, hogy ő férfiből van. Ennyi. :)

24. cce1a9716f (válaszként erre: 1. - Anetta25)
2012. dec. 27. 21:59

Hello,

Nehéz meghatározni, hogy mennyi idő. Ez egyénenként eltérő. Ha komoly kapcsolatot akarsz, akkor fontos, hogy tényleg lezárd az előzőt!

Hogy az esetleg soha nem lenne jó? Ezt sem lehet tudni szerintem. Valamiért vége lett! Tehát szerintem nem lenne jó. Egy harmadik miatt? Állandóan ott lenne benned a kisördög! Nekem tutira ott lebegne a szemem előtt, ahogyan az "exemet" egy harmadik.... tudod?! Egyébként előfordulhat, hogy esetleg még lehet jó, bár én ennek nem sok esélyét látom általában. Persze fontos, hogy miért lett vége! Ha azok a dolgok, ami miatt vége lett megváltozik, akkor esetleg..

A volt párod persze hogy odavan érted! Még akkor is ha esetleg ő akarta lezárni! Ez egyik félnek sem könnyű! Ettől még nem biztos, hogy jó lenne most rögtön újrakezdeni! Ha 1-2 év múlva is így gondolod, akkor talán...

Szerintem sem jó, hogy beszéltek. Nagyon nehéz teljesen megszakítani a kapcsolatot, de muszáj! Szerettem volna én is "barátkozni" az exemmel, de be kell látnom, hogy ez nem megy! Pedig milyen jó lenne tudni, hogy mi van vele, merre megy, mit csinál. És közben gondolj bele mennyire fájna! Talán egyszer majd.. pár év múlva "barátkozhatunk".

Az új partner pedig... jól gondold át, hogy tényleg nem pótlék-e. Mert szerintem (ne haragudj) igen, az!

Nagyon szeretjük egymást?! Igen, tudom.. pillangók, meg rózsaszín felhők! Pffff....

Nem akarlak kiábrándítani, de többnyire ilyenkor csak szeretnénk hinni, hogy... de nem!

Most mondanám, hogy egy próbát megér. Végül is mit kockáztatsz? Max pofára esik az új "szerelem" is, nem? De azért szerintem gondold át. Ha belemész, az sem baj. De azért vigyázz mennyit teszel bele ebbe a kapcsolatba magadból!

Nehogy összetörjön megint a kicsi szíved!

23. 88b7828ca9 (válaszként erre: 22. - 7fbb0788f7)
2012. dec. 27. 20:32

Igen, szerintem itt dől el, hogy barátság lett -e a kapcsolatból, vagy sem, hogy valamelyik félnek eszébe jut - e az, hogy ebből lehetne több, és esetleg újra akarja kezdeni vagy akármi.

Nálam a barát attól barát, hogy mindegy, hogy férfi vagy nő, igazából nem számít a neme. Szeretem, mert a tulajdonságai olyanok, de nem tudnék hozzá nyúlni ÚGY. Van egy pasi barátom, imádom, néha meg is ölelem, de semmi többet nem akarok.

Az exemmel is így lennék... de Ő meg nem.

Sajnos egyébként, mert szívesen elmennék néha bulizni velük, a tesójával meg vele, de így nem lehet, mert más városban laknak és akkor ott kell aludnom.

És nem akarok olyan szitut sem teremteni, hogy próbálkozhasson.

22. 7fbb0788f7 (válaszként erre: 16. - 88b7828ca9)
2012. dec. 27. 18:25

Hát igen... akkor ő nem a barátságot ápolgatná kettőtök között, hanem valami mást, kötetlenül. Ilyenbe én se mennék bele.

Ha mi találkozunk, nekem eszembe se jut már, mi volt kettőnk között, és szerintem neki se - igaz, rég is volt. :) Ha próbálkozna (amit nem hiszek), 100% leállítanám. Megértené.

2012. dec. 27. 15:51

húúú. nagyon köszönöm nektek :)

Az újjal minden megvan -ami egyébként sosem volt az exszel- a ne tedd le a telefont, legyünk csendbe is akár, csak érezzelek, a pillangók, ami a másikban zavart most nem számít (pl kávé, borosta).

Két-három hónapja vannak teljesen külön a volt párral, előtte is inkább csak próbálkoztak a gyerekek miatt.

Az ex: szerelem nincs, mint férfi nem vonz, az ölelésére maximum barátként gondolok. A lelki kötődés erős nagyon...nem tudom, hogy az évek, a személye vagy bármi. Ő azt mondja, hogy akkor is barát maradna, ha lenne más valakim. Mikor találkoztunk nem próbálkozott semmivel, de tudom, hogy ő még folytatná.

Én is két hónapja vagyok egyedül, ezalatt találkozgattunk, de nem maradtunk semmi konkrétba. Kicsit bizonytalanok vagyunk mindketten-főleg mikor külön vagyunk.

20. c1e9612cd3 (válaszként erre: 1. - Anetta25)
2012. dec. 27. 14:41

hagyj időt magatoknak mindenképpen! Majd az idő megadja a választ a kérdéseidre! És mindezt neked kell érezned, h fel vagy készülve az újra, vagy sem.... Ha a hideg is kiráz a gondolatától is, h újra maximális kötöttségben éld a mindennapokat, akkor ne vágj bele az újba. Ha az exedhez jobban kötődsz még így is, akkor szintén (viszont a visszakozással is várj még).

Kapcsolatfüggő semmiképpen ne legyél.... egyikből ki, majd azonnal bele egy újba.... nem a tuti... Egy kicsit legyél szingli, h el tudd helyezni (ha kell gyászolni) magadban a dolgokat, és a dolgok menni fognak a maguk útján maguktól!

19. 5bcf1b7c01 (válaszként erre: 1. - Anetta25)
2012. dec. 27. 14:38

Pillangók a gyomrodban, a torkodban?

Remeg kezed-lábad, elcsuklik a hangod?

Kalapál a szíved hevesen??

18. Noarashi (válaszként erre: 16. - 88b7828ca9)
2012. dec. 27. 14:28
Mert ilyen a legritkább esetben jön össze. Hogy férfi és nő között barátság legyen. Max erotikus barátság :)
17. mkriszti81 (válaszként erre: 1. - Anetta25)
2012. dec. 27. 14:25

Ez tipikus példája annak, hogy a régivel inkább barátnak érdemes maradni, sok ilyen kapcsolat van, ami nem működik, de különválva már kijönnek egymással a felek. Bár ha ő csak azért kedves veled, mert még szeretne valamit, akkor lehet jobb lenne megszakítani vele minden kapcsolatot, de ha barátság működhet, és az új barátodat se zavarja, akkor miért ne...


Én a régi 5,5 éves kapcsolatból kilépve rá egy hónapra ismertem meg a jelenlegit (aki azóta a férjem, és kislányom apukája), kicsit korai volt, de az ő segítségével tudtam a régin túllépni, ami kb egy évbe (!) telt, de szerencsére nagyon megértő és türelmes volt és megvárta, míg túlteszem magam a régi csalódásokon. Mivel a régi megcsalt, átvert, így az újjal sokáig bizalmatlan voltam, de bebizonyította, hogy nincs rá okom, így a féltékenységet teljesen le is vetkőztem az évek alatt :)

16. 88b7828ca9 (válaszként erre: 15. - 7fbb0788f7)
2012. dec. 27. 14:13

Ha működik a barátság az ex-szel, akkor az nagyon mély és örökké tartó baráti kapcsolat lehet. Én is szerettem volna az említett exemmel barátkozni, azért, mert annak ellenére, hogy nem működött a párkapcsolatunk, féltékenység meg ilyenek miatt, szal ettől eltekintve marha jókat buliztunk együtt, imádtuk egymás humorát, szerettünk együtt jönni - menni mindenfelé, illetve közös barátaink is voltak.

Egymás családját is megszerettük, plusz ugye annyira megismertük egymást, hogy már abból, hogy hogyan hallózik a telefonba, tudjuk, milyen a másik hangulata stb.

Szóval a legjobb barátom lehetne... csak ne próbálkozna be. Amúgy érdekes, mert amikor találkoztunk, azt mondta szerelmes, van barátnője, persze tudja, hogy nekem van valakim. Ennek ellenére úgy kellett konkrétan leállítanom, amikor próbált ölelgetni meg még egyebeket is. Persze, nem hagytam.

Ez is érdekes kérdés egyébként, hogy szerelmes egy csajba, de bepróbálkozik. Hmmmm....

15. 7fbb0788f7 (válaszként erre: 14. - 88b7828ca9)
2012. dec. 27. 13:48

Az a jó, ha sikerül úgy elválni egymástól, hogy csak a "szépre emlékezik" az ember lánya/fia. :) Mármint, hogy megmarad a szeretet.

Egyébként működik a barátság,vagy haverság, azért is mertem leírni. :D Nyilván ez az egy valamiféle kivételezett helyzet lehet, mert, ha belegondolok, a többivel nem működne nálam se... egy pedig így alakult.

14. 88b7828ca9 (válaszként erre: 5. - 7fbb0788f7)
2012. dec. 27. 13:42

Egyetértek, csak akkor lehetséges szerintem is új kapcsolatot létesíteni, ha az ember tiszta lappal indul, azaz érzelmileg már nem kötődik az exéhez, úgy, mint nő a férfihoz. Attól valamiféle szeretet - érzés megmaradhat, az emlékek lehetnek szépek, de már egy szemernyi vágyakozás sincs benne az ex iránt.


Az meg, hogy olyanok között lehet - e barátság, akik valaha párkapcsolatban álltak egymással...nálam ez eddig nem működött. Lehet, hogy az egyik fél részéről működik, abban az esetben, ha nem volt igazán szerelmes, vagy ha az is volt, már elmúlt és másba lett nagyon - nagyon szerelmes... de csak akkor. Nálam még ez az ex- szel való barátság tisztán sosem valósult meg, még akkor sem, ha én már mást nem éreztem iránta. Ő még érzett és amikor találkoztam vele (az exemmel) mint barátok, mindig bepróbálkozott.

Talán ha mindkettő szerelmes másba... de ez így nagyon ritka szerintem.

13. 7fbb0788f7 (válaszként erre: 12. - 408020f45e)
2012. dec. 27. 13:36

Én is. Ez az egyik ok, a másik, amit lentebb írtam:

Tapasztalat alapján: akkor létesíts új kapcsolatot, ha a régit, mint szerelmet végleg lezártad magadban. A végleg szó a fontos. Úgy nem lehet belemenni egy új kapcsolatba, hogy ingadozol a régi és az új között, és magad sem tudod, mit akarsz. Elbizonytalanítod az új pasit és reményt adsz még a réginek.

12. 408020f45e (válaszként erre: 11. - 7fbb0788f7)
2012. dec. 27. 13:33
Lehet. De az is lehet, hogy ezt csak a pasi mondja. Én várnék.
11. 7fbb0788f7 (válaszként erre: 7. - 408020f45e)
2012. dec. 27. 13:19

Megfontolandó...

Lehet, hogy már rég vége annak a kapcsolatnak, és csak a gyerekek miatt kell találkozniuk.

10. nicole. (válaszként erre: 8. - 5146e98818)
2012. dec. 27. 13:19
ez nem biztos! :)
9. Bucóka20 (válaszként erre: 8. - 5146e98818)
2012. dec. 27. 13:17
Nem minden pasi.De mondjuk én az exben egy baromi nagyot csalódtam(ebből a szempontól is)...No de mind1,már mindenkinek új élete van.:))
8. 5146e98818 (válaszként erre: 6. - Bucóka20)
2012. dec. 27. 13:14
A férfiak hamarabb túllépnek ezeken a nehézségeken. :)
7. 408020f45e (válaszként erre: 1. - Anetta25)
2012. dec. 27. 13:10

Ha neki gyerekei vannak, akkor én a helyedben várnék. Nem ugranék fejest ebbe a kapcsolatba.

Nagyon könnyen rádsüthetik, hogy te csábítottad el a gyerekei anyjától, még akkor is, ha te nem így látod vagy neked mást mondott.

2012. dec. 27. 12:59

Nekem kicsit zavaros a történeted.Azt írod h szereted az új pasit,de közbe azon agyalsz h ő nem e csak vigasz vagy pótlék???

Zárd le a régit,ha még ő szeret akkor ne fájdítsd a szívét a beszélgetésekkel , találkozókkal.Hagyd élni.


Nincs szabály,h ki mennyi idő után kezd új kapcsolatot.Van akinek már 1 hét után van új,van akinek 1év sem elég h túl lépjen a ,,régin,,.


Nekem 3éves kapcsolatom volt,én 5hónap után kezdtem új kapcsolatot,exem pedig kb 1hét után.Erről ennyit.:)

5. 7fbb0788f7 (válaszként erre: 1. - Anetta25)
2012. dec. 27. 12:43

Tapasztalat alapján: akkor létesíts új kapcsolatot, ha a régit, mint szerelmet végleg lezártad magadban. A végleg szó a fontos. Úgy nem lehet belemenni egy új kapcsolatba, hogy ingadozol a régi és az új között, és magad sem tudod, mit akarsz. Elbizonytalanítod az új pasit és reményt adsz még a réginek. Egyik sem jó. Ha te már lezártad, és nem gondolsz rá, mint férfire, akkor ezt tudasd is vele. ha ezek után is beszélgetne veled, azt csak barátságból tegye... ez is működhet, hidd el. :)

Az új kapcsolatodban pedig tedd világossá, mit jelent neked a régi: barátságot, vagy már semmit. Az előbbit is el kell fogadnia az új párodnak, ha te így döntesz. :D

4. Krisz42 (válaszként erre: 1. - Anetta25)
2012. dec. 27. 12:33
A régivel ne kezd újra.Az új fél,h újra osszejottok.Ha önszántadból szakítottál ès nem viselt meg a kapcsolat-én azért váltam,mert egy alkoholista lett,na az megviselt-akkor nem biztos,h pótlék.Gondolkozz el rajta te mennyire tolerálod a családját,ő mennyire akar kisaátitani,mert oké,h volt barát,de akkor ffi barátaid nem is lehetnek,mert bármelyikkel megcsalhatod?
3. f493bbff35 (válaszként erre: 1. - Anetta25)
2012. dec. 27. 12:20
A vágyaid a fontosak. Ha véget ért ez a kapcsolat, annak oka volt. Vajon hol a különbség a parázs őrizgetése, vagy a láng élvezete között...? :)
2012. dec. 27. 12:16
A Te életed a Te döntésed.
2012. dec. 27. 12:14

Sziasztok


Tudom, hogy nincsenek rá szabályok, mégis mi az ideális, vagy ti mennyi idő után létesítettetek új kapcsolatot?

Mikor tudtátok lezárni az előzőt? És honnan tudjátok, hogy az már sosem lenne jó?

És féltetek-e az új kapcsolattól, mert voltak már megszokások, elvárások a régiből?


7 éves kapcsolatból léptem ki (az 1. volt), nem elsősorban egy másik miatt, de az is közrejátszott. Viszont a volt párom reménykedik újrakezdésben. Most mióta nem vagyunk együtt nagyon jókat beszélgetünk, találkoztunk is, az nehéz volt, mert láttam rajta, hogy még szeret, mint nőt.

Közben ott van az "új" ő is most lépett ki a kapcsolatából, neki a gyerekek miatt muszáj találkozni az ex-szel, de nem érti mi miért beszélünk még mindig.

Találkozgatunk, de még nem mondtuk ki, hogy akkor legyünk együtt. Nem tudom, hogy mikortól tudhatom, hogy tényleg egymást akarjuk és nem csak egy vigasz...pótlék. Holott nagyon szeretjük egymást. Segítetek? köszönöm

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook