Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szabolcsi almás sertésszelet recept

Szabolcsi almás sertésszelet recept

Elkészítési idő 50 perc

A Szabolcsi almás sertésszelet hozzávalói:
4 szelet karaj (csont nélkül)
1 jonatán típusú alma
1,5 dl tejszín vagy tejföl
10 dkg reszelt sajt
kevés vaj


A Szabolcsi almás sertésszelet elkészítési módja:
A meghámozott, felszeletelt almát vajban megpároljuk. A hússzeleteket kiverjük, enyhén fűszerezzük ízlés szerint és a maradék vajban (amiben az alma volt) mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Az almát kivajazott tűzálló tál aljára terítjük, rá a hússzeleteket, leöntjük reszelt sajtos tejszínnel és még reszelt sajtot teszünk a tetejére. Aranysárgára sütjük.

Eredetileg sajtos besamellel kell leönteni, de így egyszerűbb.


Kategória: Húsételek receptjei


A szabolcsi almás sertésszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook